Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Porr!

    Ja, och om det här nu är första ggn som du berättar riktigt om detta, så tycker jag nog att du skulle haft någon att prata lite med irl också, mest för att ösa ut, och så få lite stöd i tanken för att kunna gå vidare med en inställning till dig själv som person som låter dig vara fri från det här!
    Jag är inte så insatt i de olika terapiformerna och så, men det här med kognitivt tycker jag låter vettigt.

    Klart förresten att aset väljer unga flickor! Det är ju lätt att veta sina gränser idag, men då var du ju inte ens vuxen!
    Att du fått gå igenom en abort pga detta, det är också så vidrigt....

  • passionsblomman

    Dessutom måste det ju finnas någon fler slängd i käften advokat som tycker att han är en SKAM och vill ge honom vad han förtjänar av käft-däng i en rättsal...


    Wiggy skrev 2009-02-20 12:44:42 följande:
    Man kan alltid polisanmäla i efterhand och stämma honom för det psykiska och fysiska lidande han utsatt dig för. Har nog missat det, men hur många år sedan är det detta hände? Bara för att han är advokat är han inte immun från rättvisan, det betyder bara att han är mer slängd i käften än gemene man.Hoppas han får kallbrand i pungen och att den trillar av... Annars finns det säkert någon gammal klient han haft som är missnöjd med hans försvar
  • passionsblomman

    Det här skulle du fasen kunna skriva en bok om! Din berättelse behöver komma fram i ljuset, jag tror tyvärr inte den är så unik som man skulle önska...

  • passionsblomman

    Ja, det är ju det man hoppas....

    Min sambo blev by the way hemskt nog knappt förvånad när han hörde om detta."ja, de där asen som sitter med makt, vet ju exakt hur de ska utnyttja det! Tror du det där är ovanligt eller?" sa han igår.

    Helst vill man ju tro det. Men tyvärr tror jag många är med om liknande saker och tiger om det resten av livet. Typ som att "så är det att vara tjej och vissa saker bara är som de är..."


    Aleta skrev 2009-02-20 14:30:18 följande:
    Hoppas att han råkar ut för en "Lisbeth Salander".
  • passionsblomman

    Tyvärr skulle jag vilja flytta problemet utanför kontoret. Vad är et för struktuter vi uppehåller i vårt samhälle som möjliggör det här?

    Hur kommer det sig att vi fortfarande gärna slampförklarar tjejer och inte vill tro att det som ser statusfyllt, snyggt och fint ut på ytan kan dölja en maktmissbrukare? osv osv

    Hur många sakerpågår när det bara gäller något så vardagligt som skitsnack, ryketen och skvaller, utan att ngn säger värst mycket om det?

  • passionsblomman

    Ja! och jag tror det är en del av problemet: de tillåts fortsätta för att INGEN av oss vill tro att det verkligen är så att en advokat/polis/präst/lärare etc gör ngt sådant här. Därför blir det som ett lock för öronen och rosa solglasögon, man vill inte se inte höra och så blir det lättare att göra en slampa och ett våp som minsann ville själv av tjejen...


    Troll1 skrev 2009-02-20 15:17:37 följande:
    Jag håller med, men det blir än mer provocerande när det är människor som arbetar och har låång utbildning när det gäller lagen. Sedan att många av dem tydligen bara använder ena hjärnhalvan (och knappt det) är ju skrämmande.
  • passionsblomman

    JA!!! ARG! ARG! ARG! ARG!


    Troll1 skrev 2009-02-20 15:24:38 följande:
    Precis, och att personer med maktposition kränker andra människor som är i beroendeposition är ngt av det mest hänsynslösa jag vet. Det gör mig så ARG!
  • passionsblomman

    Jessica: jag saknar helt och fullständigt ord för att beskriva vad jag känner när jag läser din berättelse. Jag har tänkt på dig och det här sedan du dök upp i tråden och kan inte släppa det.

    Det här är bland det värsta jag har hört och det är en helt outhärdlig tanke att den här mannen ska få fortsätta både sitt yrkesliv och sina vidriga handlingar.

    Finns det ingen i din närhet som vet om det här?
    Det här får inte gå oanmält förbi!Aset måste ju stoppas!
    Kan jag hjälpa dig på något sätt? *kramar om dig*

  • passionsblomman

    Det är konstigt att du kopplar ihop att bli våt med att verkligen vilja ha sex och att ha det i samförstånd. Vet du inte att det är också en ren fysisk "skyddsfunktion" för att man inte ska bli skadad och få ont när man har sex?

    Att du har "samarbetat" i det här, är ju ingenting annat än överlevnadsmekanismer. Du behöver få prata med en psykolog, som kan på allvar förklara de här sakerna.
    Den här mannnen hade makt att skada dig på många olika sätt.

    Hur mkt tror du inte att du har gemensamt med kvinnor som varit krigsfångar osv tex?

    Och tror du inte att han räknat ut det EXAKT så, att du ska känna att detta var ni två om och att han därför går säker...vidare till nästa flicka...och nästa....

    Jessica M skrev 2009-02-22 14:39:21 följande:


    Wiggy: Vet inte riktigt om det är som du säger, att jag blev våldtagen och att ingen lägger skulden på mig. Jag skulle så gärna vilja att det var så. Visst blev jag manipulerad, och jag har förstått efteråt att flera av dom andra tjejerna, eller man kanske skall säga kvinnorna, eftersom de var såpass mycket äldre än mig.. i alla fall över trettio de flesta. Att de flesta av dom nog visste mer än väl vad jag blev använd till, och gjorde allt för att inte hindra det utan tvärtom för att få vara ifred själva. Men innerst inne vet jag ju också att jag faktiskt många gånger blev ordentligt upphetsad av det han gjorde med mig. Det är lite svårt att anklaga någon för våldtäkt när man själv är den som tagit av "gubben" kondomen för att han skulle kunna ha utlösningen oskyddat i mig och såna saker. När det är jag själv som gett honom trosorna efteråt som nån slags trofé, och att jag varit ordentligt våt nästan varje gång jag fick det. Så det känns väldigt kluvet just nu.. Vet därför inte om det skulle kännas ärligt att anmäla honom, och inte så långt efteråt i alla fall. Jag tror nog ändå jag hade ganska stor skuld i att det blev som det blev mellan oss..Jess
  • passionsblomman

    Ja just det! Vad säger inte facket om sådant här??? Han måste väl kunna få sparken med hänvisning till maktmissbruk eller vad fan som helst!


    feministbrud skrev 2009-02-22 15:56:41 följande:
    Nej Jessica, jag tror inte heller att det räknas som våldtäkt. Däremot sexuellt utnyttjande eftersom du var underårig och han var din chef. Jag har som sagt talat med en jurist om detta och det var hennes svar. Man får inte ligga med underåriga så länge den är i beroendeställning (chef - anställd). Hade du varit 18 hade det varit en annan sak. Men borde detta inte kunna vara ett solklart arbetsmiljöfall? Ingen jurist här inne?
  • passionsblomman

    Ja, alla sägerkloka saker Jessica! Både Celeste, Feministbrud, Tooticki, didis och Aleta! Jag håller med alla.

    Kom ihåg en sak: Du kan aldrig aldrig aldrig älska någon annan hel! Du kan inte rädda någon annan från sig själv.

    Men dig själv kan du räda och älska och det är din skyldighet mot dig själv. Ingen annan kan ta det ansvaret och när jag hör din beskrivning av din relation, har jag mycket svårt att se att du tar dig själv och ditt egenvärde på tillräckligt allvar.
    Du behöver läka det som hänt dig med något annat än sex.
    Hur blöt du blir av olika saker har absolut inte ett skit att göra med vad dina verkliga behov är.

    Slösa inte bort dig själv gumman. Du är värd bättre.

Svar på tråden Porr!