• Anja 19 juli 2008
  Äldre 14 feb 14:39
  42091 visningar
  427 svar
  Inlägg från Anja 19 juli 2008 Visa alla inlägg
  427
  42091

  Fruar - sommarbröllop 2008

  Åh vad nice pumpkin. Tror inte daniel har en aning om att det är alla hjärtans, inte för att det skulle spela någon roll. Han avskyr just den "högtiden" då den är så komersiell. Jag tycker det är mysigt o har inga problem m att det finns en dag då man firar sin kära, men men... Här lär inget skoj hända.

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 15 feb 00:57

  Kajsalisan

  förlåt... såg inte ditt svar! Blev lite skamsen när Snitte tackade åt mig

  Fick allt förklarat för mig av vår mäklare så jag har koll nu, TROR JAG Tack för din förklaring Siffrorna stämmer någotsånär, förutom att jag fick höra att man betalar 22% inte 33% på vinsten!

  Annars gäller minst 50.000 och max 1,6 miljoner i vinst för att man ska få betala av 0,5% om året. Störigt eftersom vi bara gjorde 42.500 i vinst per ägare. Jaja, sånt är livet!

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 17 feb 11:04

  Snitte
  kan det kanske vara så med din vän att hon, när hon är låg, inte orkar träffa de människor som verkligen står henne nära och som hade "vågat" prata m henne om hennes mående, människor som SER att hon mår dåligt och att hon då väljer att umgås med ytliga bekanta, mindre nära vänner, som hon kan hålla upp en fasad inför, eller att hon t.om väljer att umgås med "partypeople" som ser till att hon inte behöver tänka. Har en väninna som gör exakt så nämligen.

  Hon flyr till lite glättigare umgänge när hon mår dåligt helt enkelt. Där hon super, festar och låtsas som att hon inte har några problem, typ. Menar inte att din väninna gör så men man kan ju fly på olika sätt!

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 18 feb 02:57

  Snitte

  usch för det där m foglossning, antar att det är det du har.

  Se bara till att INTE skada bäckenet när det är uppluckrat. Jag gjorde ju tyvärr det, redan vid första graviditeten då jag inte blev tagen på allvar och inte blev sjukskriven i tid (jobbade med tunga lyft). Kommer nog aldrig att få uppleva hur det är att vara helt smärtfri. Mitt bäcken är snett/skadat och jag har smärtor jämt. Det är vidrigt och jag önskar ingen att ha det så.

  Så ta det lugnt med din rygg Lyft INGENTING är mitt tips.

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 19 feb 10:54

  Snitte

  Har du sett den nya Bröllopsduellen med Anne Hathaway och Kate Hudson? GAnska mysig tyckte jag

  Och jo det där m foglossning kan verkligen vara ett bekymmer. En tjej jag känner får inte lov att skaffa fler barn pga sin foglossning. När hon väntade sitt andra barn levde hon med sådan intensiv hemsk smärta att hon ett tag fick ligga inlagd med epidural för att kroppen skulle få slappna av från smärtan ett tag.

  Men så länge man lever "normal" och inte förlyfter sig så ska det nog inte vara någon fara. Vissa har ju knappt någon foglossning alls. Jag skadade ju verkligen min rygg i ett jättetungt lyft på en stor, tung patient. Fanns lixom ingenting att göra på mitt jobb än att jobba på som vanligt, vi var underbemannade och det tåldes inte att man "maskade" bara för att man var gravid. Läkarna sjukskrev mig inte heller trots att de visste hur tungt jag hade det på jobbet. Jag grät mig till sömns typ varje natt pga smärtorna men man kände lixom inte att någon "trodde" på en och det är svårt att KRÄVA saker när man är ung och förstagångsmamma och dessutom ensamstående. Kände lixom inte att jag fick stöd någonstans.

  Hade någon sagt till mig att nu jä..lar, detta är ju inte klokt och lixom hjälpt mig att hitta styrkan att stå upp emot läkarna och få dem att förstå att detta är verkligen illa, så hade jag kanske orkat.

  Nu får jag leva med detta.

  Jag väntade ju Emil -99-00 och då var det såååååå UTE att sjukskriva för graviditetsrelaterade grejor. Var knappt det gick. Läkarna vågade inte det av någon anledning. Var väl mycket kontroll uppifrån antar jag. Försäkringskassan granskade och ifrågasatte osv.

  Så därför blev det som det blev. Gick ju med kryckor när jag väntade Ivan och kunde varken sätta mig på toa själv eller ta mig upp ur sängen själv, för att inte tala om sköta hemmet. Fy fasen så vidrigt ont det gör.

  Men som sagt, för de flesta så försvinner det efter graviditeten. Man kan dock känna av det när man ska ha mens osv, rent hormonellt eftersom fogarna påverkas av hormoner.

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 19 feb 10:55

  Hade jag bott i USA hade jag kanske kunnat stämma läkarna och få miljonbelopp Det hade ju varit något!

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 19 feb 20:25

  Snitte

  ja, det VAR hemskt. Jag fick ju foglossning så otroligt tidigt i graviditeten. Var bara i runt v.7-8 eller så när jag började få känningar i fogarna och när jag sökte läkare första gången var jag väl i runt v 17 eller så och då talade de om för mig, på ett väldigt nedlåtande/dumförklarande sätt att "det där är inte foglossning, det kan man inte ha så tidigt, det är nog bara ischias". Mmm eller hur...

  Såklart var det foglossning. Har fått det lika tidigt i alla graviditeterna. Redan i v.4 (första graviditetstecknet) med nr 2 och efter nr 2 så hann jag inte ens bli av med det och efter nr 3 så blev jag aldrig av med det, även om det såklart inte är lika illa nu som när jag var gravid!

  Dock är det en hel del saker som är omöjliga för mig att göra, som att stå framåtböjd och tex hjälpa barnen i badkaret, att bädda sängar (framåtböjd igen) överhuvudtaget saker där man står framåtböjd mer än två sekunder. Är NÅGOT jobbigt! För man inser att det är rätt många saker som kräver att man står lite framåtlutad och det funkar helt enkelt inte för sen har jag så ont att jag måste gå och lägga mig typ.

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 20 feb 13:13

  Pumpkin

  Grattis! Skönt med en sjysst lärare oxå.

  Snitte
  Vet inte om jag någonsin kommer bli av med det. Skulle nog bland annat behöva bli av med ganska många kilon jag lagt på mig de senaste åren (svårt att röra sig oxå med detta så motion är ju begränsat) och så skulle jag nog behöva gå på sjukgymnastik. Borde ta tag i allt det där men jag orkar inte riktigt.

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 20 feb 13:54

  Tandläkarskräck suger... förr spydde jag alltid och fick vidriga migränanfall innan jag skulle dit. Men av någon anledning så har det gått över. Dock så skjuter jag upp att behöva gå med mina visdomständer. DET är lixom to much!!! Vill inte...

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 21 feb 00:02

  Pumpkin

  skönt att det gick så bra. Förstår paniken när tabletterna inte verkade! (kände ungefär likadant när inte epiduralen tog när jag födde Alice, hehe ) Själv får jag panik av tanken att jag skulle få hål en dag. Har fortf inte haft några (peppar pepapr ta i trä).

  Englali

  Det är härligt att shoppa babykläder Åh vad härligt med en ny leksak. Det är sååå underbart m nya tekniska prylar. Förstår att du är kär i både make och dator.

Svar på tråden Fruar - sommarbröllop 2008
Logga in
Bli medlem