• Anja 19 juli 2008
  Äldre 14 Jan 14:12
  42332 visningar
  427 svar
  427
  42332

  Fruar - sommarbröllop 2008

  Anne

  108 miljoner till Anja

  * Jag hade köpt drömhuset ofcourse, vet inte exakt var men DRÖMHUSET, antingen i krokarna här där vi bor, eller i närheten, lite utanför stan. Gammalt, lantligt men modernt, helt renoverat, vackert med eget gym och pool både inomhus och utomhus (obs smakfullt, inte tacky)

  * Jag hade tagit körkort

  * Köpt två bilar (en till D och en till mig)

  * Inrett huset precis så som jag velat, riktigt mysigt och vackert. Åh barnens rum hade varit sååå roliga att få inreda m gränslöst med pengar.

  * Skänkt pengar typ en miljon var till min mamma, pappa och mina syskon (och Daniels oxå antar jag ) Det hade ju inte känts!

  * Skänkt en avsevärd summa till välgörenhet.

  * Rest MASSOR... Hela somrarna och även en vintersemester + någon lyxweekend per år, men ändå inte överdrivet.

  * Unnat mig vad som helst när som helst.

  * Ärligt talat, fixat till mig själv. Fettsugit kroppen och troligtvis fyllt på de urammade tuttarna lite, och sedan skaffat någon som hjälpte mig att komma igång: personlig tränare och personlig dietist. (inte för att jag har svårt att bibehålla min kropp när jag VÄL är nöjd).

  * Letat runt i Medelhavsområdet och köpt ett sommarhus någonstans, ett riktigt mysigt vackert stenhus m närhet till havet, egen pool, vedeldad ugn på den stora stenlagda uteplatsen, massor av prunkande blommor, vindruvor, pinjeträd och olivlundar. Typ Italien Med gångavstånd t havet och någon mysig liten by på gångavstånd så att man har närhet till lanthandel osv. Ååååhhhhh...

  * Lärt mig ett språk till flytande. Spanska eller franska tror jag. Tyska behärskar jag väl sisådär, förstår iallafall det mesta och kan göra mig förstådd.

  * Investerat en del pengar i aktier osv, haft någon som kunde detta till hjälp.

  * satt in pengar till barnen, varsett konto som räntar sig ordentligt :) som de ej får röra förrän de är vuxna.

  * Rest någonstans med mina närmsta tjejkompisar, en riktig lyxresa typ Mauritius eller Västindien eller något sånt. Lata dagar, drinkar, kritvit sand och turkost vatten och pyjamaspartyn, fniss...

  * Låtit barnen börja på vilka aktivieteter de än hade velat, kostnaden spelar ju ingen roll :)

  * Hade definitivt slutat jobba och ev jobbat enbart ideellt med något som verkligen intresserar mig, eller startat eget inom precis vad jag vill. Eller kanske tom gått någon av de dyra utbildningar som man själv måste bekosta, blivit tex kognitiv beteendeterapeut eller något sånt och haft egen praktik.

  * Anställt min allra bästa väninna som sekreterare. :)

  * sett till att få proffshjälp med mina fogar så att de läkte och blev starka och sedan skaffat ett barn till. Tänk att kunna vara mammaledig utan att behöva tänka på pengar, shit vilken känsla. (eller tänka på hru länge man kan vara hemma, räkna dagar eller tänka på att man ska tillbaka t ett jobb osv) NICE :)

  * SKAFFAT STÄDHJÄLP så att jag aldrig någonsin behöver känna tvånget att storstäda varje vecka. Åååååhhhh... Blir tillräckligt med småstädning o småplock ändå varje dag.

  Hmmm detta är nog allt jag kommer på just nu...

  * Hade alltid handlat ekologiskt och rättvisemärkt oxå.

  puuuhh det var en lång lista, fniss...

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 14 Jan 14:39
  #39

  Englali

  var inte så praktiskt... ett barn är värt allt det där. I promise...

  Man får ta det lite som det kommer. Ni har båda fasta jobb, ni är gifta, ni har hus... Finns ingenting som gör att ni inte borde kunna ha råd med en föräldraledighet om ni båda har normala inkomster. (pepping pepping). Gå på din känsla för vad du VILL och försök att inte vara så praktisk. Det blir man bara deppig av.

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 14 Jan 16:28
  #48

  Englali

  Ojojoj ni har verkligen legat i!!! Hur fasen har ni hunnit! Ni kan ju inte ha vilat en sekund när man hör vad ni har fixat redan.

  Nu är det ju på ett sätt bara det "roliga" kvar.

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 21 Jan 10:05

  Rusar bara in och skriver ett EGO-inlägg...

  hehe

  Igår köpte vi RADHUS...

  Ja jag vet, vi flyttade för ett drygt år sen och vi bor redan i radhus, men det är ju som sagt på tok för litet för oss och nu har vi hittat drömboendet, precis vid barnens dagis/skola och vår lokala affär. Nära till allt

  6-7 rum och kök, med gäststuga på tomten och mysig insynsskyddad trädgård...

  helnöjd...

  rusar igen

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 21 Jan 11:19

  Vi fick det för 1,9 miljoner (de hade begärt betydligt mer, 2,1 miljoner, men situationen är ju inte så bra för säljare just nu) och så är månadsavgiften på 6.600 + lån...

  Med dagens räntor kommer vi att få ett billigare boende än vi har nu. (våra nuvarande räntor ligger på 5,5% nämligen). Men så är där oxå en hel del att fixa i det nya. Inte som det vi bor i nu, som är helt nytt o fräscht.

  Rusar igen...

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 21 Jan 11:29

  åh vad kul pumpkin

  Ska ni vara där länge? Eller är det mer en lyxweekend med shopping och sådär?

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 22 Jan 13:10

  Snitte

  Barnen tycker att det är jättespännande. Eftersom de långa cykelturerna tidigar morgnar nästan är jobbigare för dem än för oss så är iallafall äldsta sonen mkt nöjd m att kunna ta sig ner t skolan på mindre än en minut

  De små tycker att det är spännande att de ska få egna rum. Speciellt dottern har MYCKET avancerade planer för sitt rum. Hon ska ha ett låtsaskylskåp med låtsasmajs och låtsas-bak-deg och låtsasägg och allt vad det nu var och så ska hon ha massor av prinsessklänningar som hänger på väggen och massor av rosa kuddar i sängen osv osv... haha

  Försäljningen går nog trots allt ganska bra. Grannen sålde sin likadana radhusfyra i måndags, tog inte ens en vecka på hemnet, för en bra summa och hade 20 intressenter så hoppas vi att några av dem ska finnas kvar när vi lägger ut vår. Vår är ju exakt likadan Lund verkar inte hänga med på de "dåliga" tiderna då det är en universitetsstad och ideon ligger här osv. Visst, dåliga tider är det ju såklart överallt men tydligen så brukar inte bostadsmarknaden röra sig så mycket neråt just i Lund (säger mäklarna iallafall) och det är ju positivt för oss.
  Tack allihop för grattis

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 4 Feb 00:04

  Hej allihop... förlååååt att jag glömt bort att skriva här inne. Var säker på att jag avlagt rapport om radhusköp/försäljning, fniss...

  Vi köpte ju nytt som ni vet och nojjade lite över försäljningen. Men det tog inte ens en vecka (vi sålde utan mäklararvode, så det känns toppen, betalar bara mäklaren för kontraktsskrivning 7.500 kr) . Gjorde inte så stor vinst denna gången (förra gången gjorde vi ju en vinst på 630.000 kr) men nätta 80.000 kr i vinst blev det så det känns bra.

  Köpte detta för ett år sedan för 1.540.000 och sålde nu för 1.625.000 så vi får ju vinst på 77.500 efter att vi betalat mäklaren. Det ska oavkortat gå till renovering av köket, som vi helt ska slå ut och sätta in nytt. Vi har flängt runt de senaste dagarna på olika kök"ställen" och kollat runt. Fått ett pris på en superfin bänkskiva vi vill ha i svart sten. (svindyrt, USCH).

  Nu måste jag fråga en sak här inne. Ni kan ju massor

  Hur är det med nya skattesystemet som trädde i kraft 1 januari 2008. Vi sålde ju i slutet av -07 sist och då fick jag man ju uppskov med reavinstskatt osv. (kan inte alls detta). Hur funkar det nu?

  Kommer vi behöva betala 22% av vår vinst SMACK på ett bräde? Isåfall kan vi vinka bye bye till det kök vi bestämt oss för

  Blääää vill inte ens tänka tanken

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 4 Feb 00:10

  englali

  håller stenhårda tummar för dig... med Emil testade jag dagen efter BM. Svaaaagt streck men dock ett streck. Med Alice testade jag samma dag som BM och ett lite tydligare streck, med Ivan hade jag noll koll på när jag skulle ha mens, eftersom Alice bara var 3 månader och jag hunnit ha mens två gånger bara, och den var inte helt regelbunden än trodde jag (hade ingen koll) så jag vet inte alls när han blev till coh inte heller vilken dag jag testade, men jag vet att jag testade en gång utan att det blev ett streck (tror jag) och sen en gång till och då med positivt resultat.

  Håller tummarna som sagt... skönt att ni ska kolla upp det! Man vill ju gärna veta. Jag har en väninna med PCO tror jag det heter. Hon hade jättesvårt med första barnet, men andra blev till hur lätt som helst. Hon hade oxå långa och lite oregelbunda menscykler. (vet inte om du brukar ha det? men tycker att du skrivit vid flera tillfällen att mensen är sen osv).

  Är så lätt att skriva att du ska försöka slappna av o tänka på annat, men det GÅR ju bara inte. Jag var ju "hysterisk" när jag ville ha Emil och Alice, tänkte inte på något annat, sov för sjutton knappt i ren "ångest/hopp/frustration" och dom blev till trots detta, så jag tror inte riktigt på att man har svårare att bli gravid för att man tänker på det.

  Visst kan man spänna sig konstant om man lixom får ångest av det o det är såklart inte bra, men klart man nojjar och blir fixerad när man försöker bli gravid! Vore ju konstigt annars

  stor styrkekram

 • Anja 19 juli 2008
  Äldre 9 Feb 08:52

  Men Pumpkin

  fyyyy... nu blir jag helt ledsen för er skull! Finns det INGEN möjlighet för er att köpa och tex HYRA UT tills ni kan flytta hem??? Låter ju helt för jä..ligt att låta chansen slippa mellan fingrarna! Låter perfekt för er!

Svar på tråden Fruar - sommarbröllop 2008
Logga in
Bli medlem