• haennish

    Bröllop 2010 nr 5

    Välkommen alla nya! Gud va roligt att vår tråd växer så mycket! Var inte så längesen vi bara va ett par stycken, och vi fick kritik av nån som tyckte vi va knäppa som började planera så tidigt... haha men nu börjar det närma sig!

    Igår kom vi på att vi har en bekant som faktiskt har gift sig i den ena av lokalerna vi funderar på! Så då kan vi ju prata med dom o kolla om de var nöjda med allt och så. Perfekt! Så det uppdraget har sambon idag och själv sitter jag hemma och funderar på inbjudningar och färgtema. Vi har bestämt oss för vinterbröllopet 30/1, så vi kommer ha mest vitt o silver. Men måste kanske ha en till färg till buketter och sånt. Nåt förslag?

  • haennish

    Min sambos kläder och tärnklänningar ska gå i gråtoner. Så de skulle ju faktiskt kunna ha vita blommar till corsage och tärbukett. Men jag är rädd att det kommer se konstigt ut om jag har vit klänning och vit bukett. Blandar man i lite grönt kanske det skulle funka iof. Vad tror ni? Vit bukett eller en i färg?

  • haennish

    Humlan66: Ja lila är ju fint, en favorit faktiskt... :) och jag förstår va du menade med buketten. :)

    Sambon tyckte mörkrött. Jag är lite trött på rött, men kan tänka mig en bukett med sådär riktigt riktigt mörkröda rosor. Är lite svag för blekrosa/gammelrosa också, och det finns ju flera sorters rosor i den färgen. Så vi får se vad det blir. :)

  • haennish

    Jag vet inte hur pyssliga ni är brudar, men har nån av er provat embossing?

  • haennish

    mysifer: Vet du om det flyter ut väldigt mycket? Jag har hittat ett ställe där man kan beställa egna stämplar, så jag tänkte beställa våra namn och ha i inbjudan. Antingen med embossing eller lim och väldigt finkorningt glitter. Men tänkte om det flyter ut så mycket att det blir svårt att göra det på text? Vill ju inte inhandla massa dyra saker o sen inse att det inte går... :)

  • haennish

    mysifer: Jag har inte direkt bråttom, är mest nyfiken. :) Ibjudan kommer göras av en kompis som har ett tryckeri, men jag tänkte att den kanske skulle bli lite tråkig, så då funderade jag på om man ska lämna plats för namnen och göra nåt speciellt där. Typ glitter eller embossing. Men stämpel kan ju också vara en idé. Läste nu på panduros hemsida att man kan göra det över en spisplatta ockås. :) Så jag tror jag köper lite pulver o provar. :)

  • haennish

    Mysifer: Man kan ju göra upphöjda motiv med en liten typ penna med små runda ändar av metall. Kommer ihåg att jag gjorde en jultomte eller nåt på nåt julkort i högstadiet. :) Men då gjorde man med en plastmall liksom. Tror du det skulle gå att göra på fri hand?

  • haennish

    Mysifer: Prägling eller torr-embossing kallas det visst... :) Jag tror jag får ta en tripp till panduro och köpa lite smått och gott, blev riktigt pysselsugen nu. :)

  • haennish

    fenixx: på laserfrossa.se kan man beställa en egen personlig stämpel. :) Ett tips om ni inte hittar nåt ni gillar. Inte så himla dyrt heller tycker jag. :)

  • haennish

    kollade lite mer på lokalerna nu och jag tror vi har bestämt oss för den mindre och mysigare. Båda lokalerna är mysiga på sitt sätt, men läste om den mindre nu att "Den rustika matsalen med öppen spis, kalkade vita stenväggar och massiva träbord har plats för 120 gäster". Har varit där och den är verligen hur fin som helst, och jag trodde inte att det gick in så många faktiskt! Så då väljer vi helt klart den! :) Har trott att den va för liten, därför har vi haft svårt att bestämma oss...

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5