• haennish

    Bröllop 2010 nr 5

    haha ja det verkar nästan så. :) Vad står på ditt schema idag då paradis? :)

  • haennish

    jadu paradis, ska pyssla lite med allt möjligt här hemma och sen blir det bröllopsplanering i soffan hela dagen och kvällen tänkte jag... :)

  • haennish

    jag har varit inne på lite olika "kinaklänningsidor" och kollat lite. Finns ju en tråd här i forumet om det också. Jag har fastnat för kanacca, millys och little coral, men hört så mycket bra om millys att det lutar åt att jag väljer dom. Vad jag hört så det funka jättebra och man kan ha mailkontakt med dom och så och sen betalar man via paypal, så man kan inte bli blåst på pengarna... Vi kommer beställa både brudklänning och tärnklänningar om vi nu väljer att beställa från kina. Priserna är ju helt klart svårslagna iaf...

  • haennish

    MV85: Samma här, vi har varit vana med att vara tillsammans hela tiden, men nu har vi flyttat och eftersom han är brandman måste han vara där eftersom vi nu bor för långt bort för att han ska kunna ha jour hemma. :( tråkigt och jobbigt när man knappt varit ifrån varandra sen man träffades... men men, det är väl bra att sakna varanda ibland också antar jag, man börjar uppskatta varandra mycket mer har jag märkt... :)

  • haennish

    mv85: Jag håller tummarna för dig och hoppas att det går bra!

  • haennish

    jag sitter och filar lite på gästlistan och tycker det är skitsvårt! Känns som om man är tvungen att bjuda vissa fast man egentligen inte vill... I somras blev min kusin väldigt osams med min familj och mer eller mindre sa upp kontakten med oss. Henne vill jag egentligen inte bjuda, men samtidigt kanske konflikten bara blir värre om jag inte gör det? Jag kanske borde bjuda henne och hoppas på att hon tackar nej... Hur gör ni med typ släktingar och såna som man "borde" bjuda?

  • haennish

    Hej brudar! Jag går bara i skolan ett par dagar i veckan, och nu när vi inte kommit igång där riktigt har jag ju massor av tid över till bröllopsplanering. Så jag planerar på dagarna och sen när vi ska sova ligger vi i sängen och pratar och går igenom allt o sambon som får säga vad han tycker. :) Vi pratade om gästlistan igår och just nu lutar det åt att vi väljer den mindre och mysigare lokalen och bara bjuder de närmaste som vi faktiskt vill ha där... Shit, det är bara ett år och tio dagar kvar! Nu börjar det känns verkligt! :)

    Nu närmast ska vi ringa o prata med lokalen, hur många gäster som får plats och hur mycket det kostar. Sen ska vi göra en budget. Räknade lite snabbt med bröllopsguidens verktyg igår och då hamnade vi på mellan 55-60 000. Men då överdrev jag alla siffror lite... Vad har ni för budget brudar?

  • haennish

    maj2010: Jag tycker inte att ni ska översätta själva ceremonin! Om jag skulle gå på ett bröllop i ett annat land skulle jag tycka att det va spännande att se hur man gjorde i det landet. Däremot tycker jag att ni ska göra vigselprogram på engelska som kanske också förklarar vad man gör i varje del av ceremonin.

    Idag har jag suttit och letat brudklänningar på olika kinaklänningssidor. Har nästan en klar bild över hur jag vill att min klänning ska se ut och idag hittade jag ett märke som hette Essense som jag fastanade för. De hade flera klänningar i precis den stil jag är ute efter! När jag googlade märket visade det sig att märket kom från australien, i närheten av den stad där jag har bott förut. Så det va ju perfekt! :) Så nu vet jag att jag kommer ha en Essenseklänning. Nu ska jag bara välja vilken av alla godbitar jag ska ha! :) Svårt!

  • haennish

    min sambo är ganska engagerad. Han kanske inte direkt kommer med massa egna idéer, men han har åsikter om saker jag frågar honom om och det mesta bestäms tillsammans. Den lilla stunden vi hann träffas idag när han kom hem från jobb 1, innan han åkte till jobb 2 hann vi diskutera vigselringar. Jag är lite sugen på att designa en egen, och jag pratade med honom om hur man skulle göra det för att komma undan så billigt som möjligt. Antingen kan man köpa diamanter billigt från USA, eller så köper man gamla smycken på auktion som man sen tar till en guldsmed och gör om. Och han lät jättepositiv till auktionsidéen! :)

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5