Inlägg från: sockersmulan |Visa alla inlägg
  • sockersmulan

    Bröllop 2010 nr 5

    jag tror inte man behöver vara proffs för att göra snygga cupcakes.. det borde väl funka att baka nån god muffinssort, lägga på lite chokladkräm och sen täcka med vit frosting? sen kan man ju alltid dekorera med typ sockerpärlor eller så. bara de inte blir för torra..hm.

    tänkte köpa hem lite frosting från kakburken.se och provbaka ganska snart, kan berätta hur det gick sen! ska frysa in några också och se om de blir för torra efter det. vore ju super om man kunde baka dem nån vecka innan, liksom.


    MissMijah skrev 2009-01-14 22:33:37 följande:
    Angående cupcakes.. det är intressant. är det mkt jobb att göra själv? behöver man vara typ proffs :P eller är det något man själv kan klara av. Vad tror ni de kostar att köpa färdiga?vi hade tänkt, elelr rättare sagt det var bestämt att min syster som är utbildad konditor skulle göra tårtorna.men hon bor i sthlm och det verkar bli ganska knöligt att hons ka stå och balta med allt detta dagen innan, dessutom var i helskotta ska hon göra dem. var kan man få tag på sånna ställningar för cupcakes så man kan ha en liiiten tårta högst upp? elelr är det en vanlig tårtställning man använder?ge mig lite tips snälla
  • sockersmulan

    ...menar såklart sugar paste och inte frosting! är visst lite småförvirrad idag tror jag...

    välkommen JosieJose! du är inte för tidigt ute, här är vi många som planerar långt i förväg! känner igen d där med sönderpratad sambo, haha, jag får verkligen lägga band på mig härhemma!


    sockersmulan skrev 2009-01-15 09:52:26 följande:
    jag tror inte man behöver vara proffs för att göra snygga cupcakes.. det borde väl funka att baka nån god muffinssort, lägga på lite chokladkräm och sen täcka med vit frosting? sen kan man ju alltid dekorera med typ sockerpärlor eller så. bara de inte blir för torra..hm.tänkte köpa hem lite frosting från kakburken.se och provbaka ganska snart, kan berätta hur det gick sen! ska frysa in några också och se om de blir för torra efter det. vore ju super om man kunde baka dem nån vecka innan, liksom.
  • sockersmulan

    JosieJose: vi har inte kommit jättelångt i planeringen än. jag kollar mest runt och samlar inspiration för tillfället. har inte köpt någonting än, men är väldigt inne i tårtfunderingar just nu, så kommer med största sannolikhet att inhandla ngt som har med det att göra snart!

  • sockersmulan

    åh va kul att du hittat er dekoration eredan! kan tyvärr inte se den i ditt galleri.. du måste göra d synligt för alla besökare först.

    är helt inne på att ha cupcakes i en ställning och en liten, hjärtformad kaka längst upp som jag och m2b kan skära i. kommer definitivt vara chokladsmak på dem! ska försöka ha typ sugar paste på så att de blir vita, kanske lite sockerpärlor oxå. vad ska ni ha för smak på er tårta?

    vi har i stort sett bestämt oss för att gifta oss i juli 2010.


    JosieJose skrev 2009-01-15 11:05:11 följande:
    Vi har hittat "vår" tårtdekoration redan! Jag såg den och skickade en bild till min fästman som ett litet skämt som nu har blivit lite av ett tema.. Den finns i mitt galleri. (jag hade väntat och väntat på frieriet cilket är allmänt känt bland våra vänner och familjer...) Vilken typ av tårta funderar ni på?När gifter ni er?
  • sockersmulan

    JosieJose: hihi, känner igen det där med att vänta på frieri! jag går och väntar och väääääääntar just nu..gaah!! ska bli kul att se din dekoration! kanske är ngt för oss oxå, hehe.

  • sockersmulan

    välkommen hit! va kul med en till som tjatar sönder öronen på sin stackars sambo!

    funderar oxå på att ha buffé.. var på ett bröllop där det serverades italiensk sådan, vilket funkade jättebra!


    zorken19 skrev 2009-01-15 11:21:13 följande:
    ska med gifta mig 2010 med min sambo :) Får väl villigt erkänna att jag med börjat tjata sönder min sambos öron om datum, vilken kyrka osv osv. Men det är ju så svårt att hålla tyst.Vi ska iallafall ha ett enklare bröllop gärna med snittar först och sen buffé och antingen moussetårta eller vanlig jordgubbstårta. Vill inte ha en lång sittning med 3-rätters utan lite mer löst och ledigt. Det är sånna vi är :)
  • sockersmulan

    yes, nu funkar det! haha, vilken underbar tårtdekoration!


    JosieJose skrev 2009-01-15 11:41:37 följande:
    Jag tror att jag har ändrat det nu så alla kan se. Funkar det?
  • sockersmulan

    ah ok..spännande att gifta sig på en grekisk ö!

    ja, det ska bli härligt! hoppas bara vädret är fint..juli är ju lite osäkert. hade helst gift oss på vår årsdag i juni, men den infaller tyvärr inte på en lördag 2010. därför får det bli i juli i stället, exakt en månad efter årsdagen!


    JosieJose skrev 2009-01-15 11:46:52 följande:
    Jag har inte funderat så mycket på tårta än, men choklad är ju alltid gott. Vet inte hur många valmöjligheter man har när man gifter sig utomlands så vi får väl vänta och se ett tag tror jag.Vad härligt med ett juli bröllop!! Var gifter ni er?
  • sockersmulan

    åh, det låter verkligen härligt! skönt, som du säger, med semester samtidigt också! vi har inte bestämt exakt var vi ska gifta oss än, men jag har en liten dröm om att få gifta mig i närheten av min familjs sommarställe i Blekinge..det är jättevackert där!

    jag har bara kikat runt på internet än så länge, tänkte sticka ut och prova samma dag han friar. börjar få en uppfattning om vad jag vill ha iaf; troligtvis axelbandslös, vit, antingen hel- eller vadlång.

    har du börjat leta än?

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5