Inlägg från: sockersmulan |Visa alla inlägg
  • sockersmulan

    Bröllop 2010 nr 5

    yes, stämmer! :) vi ska dit med ett kompispar som ska gifta sig i höst, ska bli kul att höra hur de tänker, planerar och så. så bra att man inte är först i kompiskretsen!!


    Tokisen skrev 2009-01-12 13:06:21 följande:
    Oxå till malmö?det e bra att en kompis gifter sig nu i maj så kan amn följa med henne + att kolla hur dem har planetat sitt så man akn få lite tips
  • sockersmulan

    Jag var på ett bröllop för 2 år sedan där brudparet vigdes i rådhuset. Under själva vigseln var bara tärna, marschalk och föräldrar med, medan resten av gästerna väntade utanför rådhuset eller utanför festlokalen som låg i närheten. Festen började med mingel som sedan följdes av middag. Blev hur bra som helst! Brudparet hade full "bröllopsmundering" på sig under vigseln. De skrev förresten i inbjudan att det var trångt i rådhuset och att de tyckte det vore toppen om gästerna väntade utanför i stället.


    maj2010 skrev 2009-01-13 16:39:06 följande:
    Nu behöver jag lite hjälp här. Vi planerar som bekant att gifta oss borgerligt, men tänker inte nöja oss med 2-minuters-varianten i rådhuset. Därför planerar vi en egen, personlig ceremoni i samband med själva bröllopsfesten. Frågan är hur man ska göra rent praktiskt. Ska man klämma in vigsel i rådhuset, ceremoni och fest på samma dag eller ska man ta vigseln nån dag innan? Och ska man i så fall dra på sig brudutstyrsel för den korta ceremonin? Och vilka ska vi ta med oss till rådhuset - bara närmaste familjen eller tärna och marskalk också? Många frågor blev det... Hur hade ni gjort?
  • sockersmulan

    Åh vilken fin tårta!! Vad ska du ha i den?


    JL2b skrev 2009-01-14 19:32:33 följande:
    Som jag har letat efter min drömtårta, har haft den så skarpt i huvudet men har inte kunnat hitta den på bild så att alla andra kan se den. Försen nu! Titta i mitt galleri, är så sugen på att gifta mig och få sätta tänderna i den! *mumms* Undrar vad gästerna säger om jag hoppar ner med huvudet före rakt ner i den... ;)
  • sockersmulan

    Massor av choklad? Det låter som om vi har exakt samma tårtsmak du och jag! Hallon låter som en höjdare till!


    JL2b skrev 2009-01-14 20:18:22 följande:
    sockersmulan: Choklad! Massor av choklad! Sen vill jag nog ha lite hallon också, vi får se vad som blir bra till men chokladen är viktigast.paradisfågel: Vad sa din sambo om den? Min har inte sett den än, han håller på att fotografera nu så han kan man inte nå på ett tag *suck*.
  • sockersmulan

    hilfe! jag har funderingar på att baka små cupcakes i stället för bröllopstårta (+ en liten tårta att ha längst upp för mig och m2b att skära i ). har hittat ursöta hjärtan på kakburken.se.. men är de för små tror ni? de ska isf vara i choklad med frosting/sugar paste +ngn annan dekoration ovanpå. här är länken:

    www.kakburken.se/product_info.php

  • sockersmulan

    Oh va trist att de inte ser ut som hjärtan när de är klara! Smart idé att göra runda och spritsa hjärtan på! Kommer definitivt köra på det i stället. Tack för tipset!

    Emmeli o Markus skrev 2009-01-14 22:13:53 följande:


    Sockersmulan.. Jag har sånna och hur jag än gör så blir det inte att se ut som hjärtan när dom är färdiga.. antingen blir dom höga och fluffiga och ser smaskens ut men inte hjärtformade eller så blir dom platta och jätte små och hjärtformen försvinner så fort du har på frosting=( Enda sättet att se formen riktigt bra är från undersidan och man vill ju gärna inte behöva be gästerna vända cc uponer... Det är såå tråkigt.. Men jag gjorde vanliga runda och så spritsade jag på frostingen som ett hjärta.. Blev mycket bättre...
  • sockersmulan

    MissMijah: va kul att du oxå tänkt på samma sak! älskar att baka men är väl inte helt haj på tårtor..känns som om man kan göra mkt med cup cakes utan att det blir alltför avancerat. billigare oxå! finns en fin utstansare i form av ett hjärta som jag isf kommer att ha längst upp: www.kakburken.se/product_info.php

  • sockersmulan

    coolt!!


    Fenixx skrev 2009-01-14 22:30:32 följande:
    jadu...tänkte se om hon tårt-göraren kan komma på något bra, hon är väldigt påhittig och duktig.men vore ju kanske fint med nåt motiv ur filmen, tex ett hobbit-hus eller minas tirith-slottet, med schrolls eller nåt..jättesvårt.
Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5