• maj2010

    Bröllop 2010 nr 5

    Tack för tipsen! I nuläget lutar det mot att vi tar allt på samma dag. Hade funderingar på att ta vigseln nån dag innan och sen äta middag med föräldrar, tärna och marskalk. Sen tänkte jag ett varv till och insåg att det hade blivit en väldigt krystad middag med två par frånskilda föräldrar och en tärna och marskalk som inte känner varann sen tidigare... Får helt enkelt planera bra och hitta en lokal som ligger centralt.

    JL2b, sicken lyx att ha en kompis som kan fotografera! Jag tycker det räcker med att du köper en present till henne. Något personligt, behöver inte vara så dyrt.
    Själv försöker jag övertala min hobbyfotograf till bror, men han påstår sig inte vara tillräckligt duktig på porträttfoto. Men han har ju tid på sig att öva :)

  • maj2010

    Vi ska nog inte blanda in den officiella vigselförrättaren i vår privata ceremoni alls. Vi kör den korta varianten i rådhuset för att få det juridiska undanstökat. Har redan kommit överens med min "extrapappa" (som jag känner sen jag spelade teater i tonåren) om att han ska hålla i trådarna på ceremonin sen. Och min bästa kompis som ska vara tärna ska också sjunga solo. Jag får gåshud bara jag tänker på det...

  • maj2010

    Haha, det är definitivt bra. Hon är rätt blyg och ovan att sjunga inför publik, så jag är otroligt glad att hon vågar. Får bara hoppas att vi klarar oss utan att börja storböla båda två...


    sarahkka76 skrev 2009-01-13 20:34:54 följande:
    Är det bra att du får gåshud hoppas jag, och inte att hon inte sjunger bra
  • maj2010

    Jag håller på 1:an eller 4:an. Kan tänka mig nåt liknande själv, fast grönt istället för lila då... ;)


    makupala skrev 2009-01-13 21:15:20 följande:
    Nu behöver jag lite smakråd tjejer!Har lagt upp bilder i mitt galleri på 7 olika klänningar som jag fastnat för. Bilderna är numrerade 1-7 (De klänningar som har färgade detaljer kommer att bli lavendel-lila, så föreställer er de när ni tittar på dem..)Det bästa är att den dyraste av dessa klänningar bara kostar 3500 kr!
  • maj2010

    MissMijah > Det är nog inte så ovanligt att man har såna tankar. Har varit där själv för ett tag sen. Jag tror det beror på att det är ett stort beslut att gifta sig. Det tar ett tag att smälta det! Tvivel hör till livet. Bra att ni kan prata om det i alla fall. Det är ju inte så kul att känna på sig att ens partner går omkring och bär på något men inte vågar säga det.

    Oroa dig inte!

  • maj2010

    Jisses vad ni skriver... Jag hinner inte med! Mycket att göra på jobbet nu, så det går inte att smygsurfa.

    Drog fram katalogen från Calligraphen igår kväll och min sambo drog en djup suck. Han tycker jag är tjatig, men det här är ju bara början... ;)

    Vi har i alla fall hittat ett ställe att ha bröllopet på som vi båda tycker verkar lovande - Ordenshusen (www.ordenshusen.se). Det blir inte billigt, men det har alla andra fördelar. Ligger centralt, ser fint ut på bilderna på hemsidan, har en mysig liten trädgård där vi kan ha ceremonin och menyer som låter fantastiska. Och jag har bara läst gott om stället här på BT. Ska nog preliminärboka "vårt" datum medan vi kollar runt efter andra alternativ.

    Nu ska jag ställa mig i köket och förbereda middagen som jag tänkte överraska min m2b med ikväll.

  • maj2010

    molnis, då lär vi bo nära varandra. Vi har precis flyttat och bor högst upp i Johanneberg, precis bakom Willys. Ska ha inflyttningsfest ikväll :)

    Klänningen ja... Upp till 6000 kanske? Det känns helt sjukt egentligen att lägga så mycket på en klänning som man bara ska använda en dag, men å andra sidan är det förhoppningsvis bara en gång i livet man gifter sig...

  • maj2010

    molnis: Vi trivs redan superbra, har fantastisk utsikt här uppifrån :) Fina klänningar i ditt galleri! Inte riktigt min stil, men jag tycker det ser coolt ut på andra.

  • maj2010

    Nu är jag lite ledsen och måste få gnälla av mig lite.

    Vi ska som sagt ha inflyttningsfest nu ikväll och har bjudit in en massa vänner. Jag har inte så många egna vänner här, vilket nog beror på att jag pluggade och jobbade samtidigt de första åren (har bott här sen -03). Nu bjöd jag i alla fall in 6 tjejkompisar till festen. Meddelade redan för en månad sen, men nu har alla tackat nej... En av dem är sjuk, så det är förståeligt. De andra hade olika ursäkter, som släktkalas och sånt. Jag blir bara så besviken. Känner mig ensam och ratad. Hur tusan gör man för att få riktiga kompisar när man är vuxen?

  • maj2010

    Det blir nog en bra fest ändå, min sambo har många vänner så vi lär bli 10-15 pers i alla fall.

    Jag förstår bara inte varför jag har så svårt att få vänner. Jag är rätt så utåtriktad och social, men lite försiktig och vill inte tränga mig på. De här tjejerna och jag pluggade samtidigt och har bildat en bokcirkel ihop. Vi ses ungefär var 6:e vecka och har då jättemysigt tillsammans. Men däremellan blir det inte mycket. Jag har bjudit in flera gånger... Kanske är det bara så att tjejer i 30-årsåldern har fullt upp och redan har många gamla kompisar?

    Borde kanske gå med i nån förening av nåt slag... Kan ju inte bara sitta hemma med sambon jämt...

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5