• maj2010

    Bröllop 2010 nr 5

    Hej på er! Här är en till som planerar bröllop 2010. Har inte kommit så långt i planeringen än, men har börjat spara pengar i alla fall.

    Största frågetecknen just nu är lokal och gästlista. Hyra lokal och fixa catering eller köpa en färdig paketlösning? Bjuda släkten eller inte? Bjuder man en kusin måste man ju bjuda alla, eller? Allt det andra känns roligare att fundera på, som klänning, blommor, ring, sånger...

  • maj2010

    Ja, precis så tönker jag. Det ser ut som om det blir närmaste familjen och en massa vänner. Ca 60 gäster som det ser ut i nuläget, om alla kommer. Många bor utomlands, så det är långt ifrån säkert. Att sätta en maxgräns kan nog vara smart, om inte annat med tanke på budgeten. Varken han eller jag har rika föräldrar som kan bidra...

  • maj2010

    Jag kanske bjuder en faster med familj som jag faktiskt tycker om och skiter i om de andra blir sura. Eller så blir det ingen släkt alls. Min m2b har nästan ingen släkt alls, så då blir det rättvist... Blir bara några få "gamlingar" och resten ungefär jämnåriga med oss. Inga torrbollar på min bröllopsdag :)

    Appropå nåt helt annat, min m2b fyller 30 snart och jag vill ge honom nåt speciellt, kanske en upplevelse i present. Nån som har tips?

  • maj2010

    Jag hade gärna planerat och bestämt allt redan nu, men det är ju evigheter kvar tills vi ska gifta oss... :) Känns i alla fall mest logiskt att börja med gästlistan för att få ett hum om hur många vi blir. Sen får vi göra upp en budget och sen kolla runt efter lokal i rätt storlek. Känns mest som jobbiga måsten. Hade gärna börjat knåpa med inbjudningskort och sånt redan, men det är ju svårt när man inte vet vad som ska stå i dem ;)

    Jag tror ändå att jag ska smygstarta med att designa mina smycken. Har sedan i höstas pysslat med pärlor och sånt och börjar bli rätt duktig om jag får säga det själv. Ska göra halsband, örhängen och försöka mig på en tiara. Vita sötvattenspärlor och bergskristall tänkte jag mig...

    När det gäller släkt på bröllopet får jag fundera nåt varv till på om jag ska bjuda några eller inga alls.

  • maj2010

    Vi har inte tänkt så mycket på bröllopsresa än, men vi vill gärna åka nånstans långt bort där det är varmt och skönt :) Har i alla fall diskuterat att önska oss bidrag till resan i present, i stället för en massa glas och sånt som vi redan har i överflöd. Frågan är bara hur man gör det på bästa sätt - öppna ett konto där folk får sätta in pengar eller?


    Tokisen skrev 2009-01-12 13:15:11 följande:
    Vi skulle så gärna vilja åka till nått mer exotiskt land och bara vi två, men vet inte riktigt om vi hinner få ihopa pengar till det.Det får vi se, drömma går ju alltid Vi hade tänkt att resa isåfall till hösten nångång.Ha en bra dag med mammsen.
  • maj2010

    Självklart! :)


    Tokisen skrev 2009-01-12 13:11:33 följande:
    Semn när du e klar med halsband och allt får du sätta ut bilder så vi får se dem.
  • maj2010

    Ja, jag tror alldeles säkert att vi kommer att få presenter ändå, om inte annat så från närmaste familjen. Och minnena finns ju i form av bilder om inte annat.


    Tokisen skrev 2009-01-12 13:36:20 följande:
    Det har vi med pratat om, men samtidigt vill jag ha nått minne från min bröllopsdag, men det kanske man kan säga till utvalda så man slipper få 30 stycken.En låda eller spargris hade jag kunnat tänka mig ha på presentbordet kanske.
  • maj2010

    Ojoj, man kanske borde sätta fart på den fronten?
    Grattis! När är ert datum?


    JL2b skrev 2009-01-12 17:57:40 följande:
    Nu var festlokalen bokad! Ännu en sak att stryka ifrån listan! *lycklig!*
  • maj2010

    Bordsplacering ja... Jag tror på att sätta folk som känner varann eller åtminstone har en del gemensamt nära varann. Som gäst hade jag i alla fall velat ha det så. Problemet blir våra föräldrar - både hans och mina är skilda och våra pappor har hittat nya kvinnor. Hur gör man då? Ska man över huvudtaget bjuda pappas nya om de "bara" är särbo? Känner ju knappt människan, men vill inte såra någon.

  • maj2010

    Nu behöver jag lite hjälp här.
    Vi planerar som bekant att gifta oss borgerligt, men tänker inte nöja oss med 2-minuters-varianten i rådhuset. Därför planerar vi en egen, personlig ceremoni i samband med själva bröllopsfesten. Frågan är hur man ska göra rent praktiskt. Ska man klämma in vigsel i rådhuset, ceremoni och fest på samma dag eller ska man ta vigseln nån dag innan? Och ska man i så fall dra på sig brudutstyrsel för den korta ceremonin? Och vilka ska vi ta med oss till rådhuset - bara närmaste familjen eller tärna och marskalk också?

    Många frågor blev det... Hur hade ni gjort?

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5