• maj2010

    Bröllop 2010 nr 5

    God morgon tjejer! Idag är jag trött och hes men mycket gladare än igår... Det blev en lyckad fest trots allt. Vi sjöng Singstar fram till halv fyra ungefär. Tidningen hade kommit när de sista gästerna gick :)

    Fick en leverans med pärlor jag beställt i fredags, så idag ska jag nog göra ett första försök att tillverka en tiara. Bild kommer om det blir nåt att ha.
    Nu: frukost!

  • maj2010
    fromheretoeternity skrev 2009-01-18 11:53:40 följande:
    Morron girls!MissMijah: Jättefin ring! Verkligen! Ska ni ha vitguld eller rödguld? Vad gulligt att Rob var så engagerad Pysselgubbe!Jag har funderat på en sak och nu behöver jag råd av er tjejer. Vi ska ju ha ett mindre, avslappnat bröllop och jag gillar att vara lite otraditionell. Jag kommer ha en schiffongklänning tror jag, som inte har något tyll utan ganska smal. Håret kommer vara fint uppsatt och nu funderar jag alltså på om jag ska ha en hårdekoration, typ en stor stygblomma som det sen går lite tyll eller nät ifrån som går fram i pannan och lite snett över ena ögat. Istället för slöja liksom.Kommer det bli hot eller not?Jag ska lägga upp lite bilder i galleriet så ni får se och tycka!
    Hot, hot, hot säger jag!
  • maj2010

    Det där med barn eller inte på bröllopet har jag inte hunnit reflektera över. I nuläget känner vi bara tre par som har barn. Jag vet inte riktigt hur jag känner. Å ena sidan vill jag gärna att de ska få komma eftersom jag gillar ungarna, men å andra sidan vill jag att föräldrarna ska kunna slappna av och festa loss. Och hur roligt har barn på en flera timmar lång middag egentligen?

    Gjorde en första prototyp till tiara igår och blev rätt nöjd. Ska fota och lägga upp i galleriet så småningom. Har varit hos frissan och toppat håret idag, känns såå fräscht nu! Hade inte klippt mig på ett halvår bara för att det skulle bli långt nån gång... Det blir nog min vanliga frissa som får fixa mitt hår på den stora dagen, jag litar verkligen på henne. Hur gör ni andra?

  • maj2010

    makupala, har du kollat underkläder hos Change? De har ALLA storlekar och brukar ha rätt fina grejer. De har butiker lite varstans i Sverige har jag för mig.

  • maj2010

    Vår budget ligger på 60-70.000. Det är ungefär vad vi tror oss kunna spara på ett och ett halvt år. (Herregud vad man sparar pengar på att bo ihop!)

    Hur engagerade är era blivande män i planeringen? Min sambo är inte helt ointresserad. Han vet ungefär hur han vill att dagen ska bli, men han tycker inte om att prata detaljer. Han säger att han blir stressad och får dåligt samvete över att han inte har tänkt igenom allt lika mycket som jag. Men det behöver han ju inte göra heller...

    Igår kväll slog det mig att vi kommer att bli tvungna att översätta allt - inbjudan, program, meny o.s.v. till engelska, eftersom vi sannolikt kommer att ha många gäster från utlandet. Hur gör vi med ceremonin? Ska vi översätta där också? Ingen aning. Hjälp!

  • maj2010

    Hej tjejer!
    Kom precis hem från en fika på stan med en kompis. Och ikväll är jag ensam hemma, vilket innebär att jag kan bröllopsnörda hur mycket jag vill :)
    Kompisen jag träffade är konstnärligt lagd och jobbar på en tryckfirma. Gissa vem jag ska be om hjälp med inbjudningskort, program och menyer?

    Känns härligt när bitarna börjar falla på plats fastän jag inte gjort särskilt mycket konkret än. Får ta oss i kragen nu och gå och titta på lokalen vi funderar på. Hade varit skönt att få det bokat så vi kan spika datumet.

  • maj2010

    Jisses tjejer, jag förstår inte hur ni orkar hålla tyst!

    Vi förlovade oss helt oplanerat på 1:a maj av alla dagar ifjol (rent demonstrativt, höhö :). Det ösregnade ute och vi låg hemma i sängen och pratade om livet och våra framtidsdrömmar. Vi hade tänkt oss samma scenario: först flytta ihop, sen förlova oss nästa år (2009) och gifta oss året därpå (2010)och därefter göra barn :)

    Och så skrattade vi och konstaterade att vi i princip redan var förlovade, så varför inte göra det på riktigt? Dagen därpå gick vi och beställde ringar. Vi kände på oss att vi inte skulle kunna hålla tyst i tre veckor som det tog att få ringarna. Därför ringde vi runt till våra föräldrar som alla blev väldigt förvånade, men glada.

  • maj2010

    haennish, jag tycker också att du ska slå till om du verkligen gillar ringen!

  • maj2010
    Fenixx skrev 2009-01-23 11:06:42 följande:
    god dagens tjejer!tänkte höra lite med er om en fundering jag har.Vi ska ha våran vigsel och fest i en annan stad som ligger ca 45min reseväg från där vi bor. dem flesta av våra vänner och släkt bor också där.Men där vi ska vara finns inget hotell, och närmsta hotell/vandringshem ligger tyvärr ca 30min därifrån.så jag kan tänka mig att dem flesta då väljer att åka hemåt istället.men vad tror ni...ska folk få fixa med åkandet själva eller ska vi stå för det och fixa nån taxibuss eller nåt? tänker just med kostnaden och så.eller om man ska nämna på hemsidan om folk är intresserade av samåkning och dela taxi?för känns så synd att folk ska behöva avstå från att dricka om många ska behöva köra...jag har ju själv bara varit på 2 större bröllop och på det ena så var det 45min från där vi bor, men det var i deras hemstad så vi sov i deras hus. men annars så fick gästerna fixa sånt själva. och på det andra så var det i grannstaden så då hämtade en kompis oss på natten.
    Hmm... knepigt det där. Jag hade nog försökt fixa en buss om jag var du. Som du säger är det inte så kul om hälften inte kan dricka för att de måste köra.
    Själva försöker vi hitta en lokal som ligger så centralt som möjligt eftersom de flesta av våra gäster kommer att behöva bo på hotell eller liknande.
Svar på tråden Bröllop 2010 nr 5