Inlägg från: Embo81 |Visa alla inlägg
  • Embo81

    Fruar i Lund - del 2

    Hallå!!

    Igår var vi bjudna på barndop...trodde vi iaf, men det blev vigsel också. Alltid trevligt! Blev genast misstänksam när vi kom in o kyrkan. Det fanns inga dopprogram och inga nummer på vilka psalmer vi skulle sjunga uppsatta. En kort ceremoni som sedan gick över till dop, trevligt, familjärt och lite överraskande. De hade berättat för sin föräldrar för två veckor sedan och tärnor och bestman fick veta när de kom till kyrkan.

    Nattjobb, nja, vänjer sig gör man väl men det blir ingen ordning på sovandet. Ena dagen ska jag upp 0515 och börja jobba 0700 för att nästa dag försöka sova så länge som möjligt för att jag ska jobba natt. Blir snurrigt med mat, träning, sociala livet och sömnen. Får se hur länge det fungerar, en av mina gravida kolleger har blivit sjukskriven nattid. Fick veta i fredags att jag få havandeskapsledigt från jobbets sida från vecka 32, dvs efter påsk ungefär -så j-kla skönt! Hemma och ha det gott halva april och hela maj.

    Anja, vad roligt att ni gick lite plus på lägenheten. Gött att kunna stoppa in lite pengar i topplånet på radhuset. Shit vad surt det är med det nya skattesystemet nu, 20% av vinsten rakt in till staten, nu är det slut på uppskov.

    Vi var och tittade på ett hus idag...tål att tänkas på och kanske åka dit igen. Ligger på hemnet, Skåne, Kävlinge, Furulund, mantalsvägen 7.

    Gabbi, hur gick det med shoppandet idag? Vad blev det? Var det denna veckan du skulle vara borta? Vi MÅSTE komma iväg på gympan någon gång..

    Anne, ditt toastmasteruppdrag vara ju inte hur många timmar som helst, efter maten är du väl "ledig" lekar, tal och organisation är ju näsan på klart då och i värsta fall så får väl lilla Alva komma dit då...tänkte om dina bröst håller på att sprängas.

  • Embo81

    Fröken Planera skrev 2009-02-02 21:12:30 följande:


    Anja, jag tror inte att de där regeltexterna är skrivna för att man ska förstå dem. De ska kunna tolkas på olika sätt, så att myndigheter (och försäkringsbolag o dyl) kan justera dem från fall till fall.. Embo! Hur går det för er, blir det nåt hus????
    Huset var helt klart intressant och vi funderar på att åka dit igen och titta. Måste prata med en snickare, för vi funderar på att riva en bärande vägg och ändra om lite på bottenvåningen. Sen är det ju så att de har byggt en helt nu förskola 150 meter från huset, 6 avdelningar eller så, måste undersöka vara alla föräldrarna kör när de ska hämta sina små knattar...hittar ingen annan väg än den som gå utanför huset och då är det inte intressant...får se.

    Anja, jag fattar inte vad det stå i texten. Som jag har förstått det på kompisar som sålt sina hus/lägenheter så har det alltid funnits en skatt på ca 20% på vinsten, men om man har köpt något nytt så har man inte behövt betala denna skatt, för att man kunde söka någon form av uppskov. Som det är nu ska man fortfarande betala ca 20% av vinsten i skatt, men man får inte uppskov utan måste betala denna summa antingen på ett bräde eller månadsvis under en viss tid. Så har jag fattat det, men kan absolut inte svära på att det är så. För vår del handlar det om att skatta bort 40 jävla tusen....

    Gabbi, ååååååå vad tråkigt med S bil. Tog inte företaget som "lagade" bilen på sig någonting? Försäkringsbolaget då?
  • Embo81

    AnneiLund- Det var så lite så...det är ju liksom mitt jobb

    Ingenjörsbruden- Vi har inte lagt något bud på huset, blev så mycket att riva en bärande vägg, sätta upp en annan, sätta in fönster på ena sidan av huset, nytt kök...förrådet behöver delvis rivas och göras om...nä, vi får leta vidare.

    Gabbi-Vi ses e.m/kväll!

    På lördag (eller nästa lördag?!? hmmmm) kommer vi att vara i tidningen, sydsvenskan. Allt för att svärmor ska bli nöjd! Hon har tjatat i 6 månader om att vi ska vara i tidningen så hon kan klippa ut bilden...1100 kr...zzzz

  • Embo81

    M ringde upp svärmor direkt efter att vi skickat iväg annonsen. Hej mamma! Nu har vi gjort av med 1100 kr....så japp, hon betalar en del.

    Gabbi, känner en del i ryggslutet idag, med lite gott med träningsvärk är det allt. Jag kan nästa söndag med. Vad duktig du är som ska gå en bit idag HEJA HEJA!

    Anne, ska du med på gravid-gympa på gerda? Haha, det var en syn med 20 paddor som skulle ta sig upp och ner från golvet...men efter passet var det skönt att ha rört lite på sig. Tror att alla var mellan v. 20 och v.35

    Min söta söta pappa ringde precis och undrade när babyproffsen i Lund öppnar idag. Vi var där i helgen och satte undan en bilbarnstol...hmmm, undrar SÅ vad hans ärende dit är idag!?!

    Flamora: Lunch på torsdag eller fredag?

  • Embo81

    Jag börjar jobba 14.30. Blir 12.00 bra? Utanför stationen?
    Någon mer som hänger på?


    Flamora skrev 2009-02-16 17:00:40 följande:
    Embo: Så bra att hon betalar en del. Och vad roligt att din pappa ville till Babyproffsen Lunch på torsdag låter super!
  • Embo81

    Tyvärr blir kl 11 tight för mig, har lite att fixa innan på fm.

  • Embo81
    ingenjörsbruden skrev 2009-02-18 18:53:24 följande:
    a wife to be skrev 2009-02-18 17:29:51 följande:Går det att sänka långsida o justera bäddhöjden?
    Var inne på tannus sida och tittade på era bilder från bröllopet! Fina! De som är tagna vid havet och med solen bakom är superfina!
  • Embo81

    Anne och Flamora

    Tack tack! Rena rånet, men svärmor är väl nöjd nu...fast att det var "fel" tidning...

    Anne
    Ska du med på grav-gympan imorgon 1700 på Gerda?

  • Embo81

    Embo!!! Missade ditt mess ang grav.gympa....men foglossning och ryggbesvär gör det ganska omöjligt...eller så hade jag fått hålla mig i bakgrunden och gjort 10 % av övningarna.....Var ni där?Var det kul?Är det jobbigt?Är det mkt folk där?Kram bejbs!!
    [/citat]

    Jag ha oxå ont i min rygg och fogarna men det fungerar med gympan ändå, man gör vad man kan. JAg tycker att det känns himla bra när man väl varit där. Nix inte så jättejobbigt, ganksa mysigt att vara där med sin mage. Alla är ju lika
    (o)smidiga. 20-25 pers. Är du intresserad av att hänga med någongång så är det bara att säga till!

  • Embo81

    Tydligen ville hon att bilden skulle var i Skånskan..

    Har du någon träningsvärk idag? Tänkte att jag skulle ta en runda till gymmet idag, har varit lite lat med det på sista tiden.

    Vad sa Sonny om alla jackorna som låg över hela hans säng igår?? Haha! Blev det några framsteg i huset i helgen?

    Min kära man ringde precis och berättade att han bokat spa till oss om några helger och att han lagt till lite extra än det vi pratat om att han skulle boka. Vad fick jag inte veta, mmm..
    -M Y S I G T!!!!

    Fröken Planera skrev 2009-02-23 09:36:57 följande:


    Hej på er!Anne. Jag håller med Embo, det är verkligen skönt att känna att man rör på sig på gympan, följ med och testa. Jag har i och för sig inga besvär med fogar och dyl (peppar peppar ) men ledaren säger hela tiden att man får maska om något inte känns bra. Klart jag skulle få ut nåt av en promenad nån kväll. Trevligt sällskap tackar man ju aldrig nej till .Jag har hört mig för ang smink-kurs. Ingan jag har pratat med har varit på destressed, men det verkar som varenda människa man känner har varit på MUS. 199:- för en sminkkurs på destressed är ju billigt när man jämför med MUS 495, men om det itne är bra så har man ju slängt pengarna i sjön.. för 495:- så får man ju produkter åxå. Vad säger ni som vet???Embo. Vadå fel tidning???? Vilken skulle det varit då??? Jag har hängt upp er på kylen så länge och ska förflytta er vidare till ett framtida bröllopsalbum jag planerar att göra sen när jag ska vara mammaledig. Får man vara så fräck och fråga om ni andra vill bidra med ett bröllopsfoto/par åxå, så mitt album blir komplett??? Alla ni ingår ju på någt sätt i vårt bröllop åxå..
  • Embo81

    Ja, nu visar han verkligen att han kan...vilket han såklart kommer att få visa i fortsättningen med. Idag har vi varit gifta i ett halvår! Tiden går så jättefort!

    Stackars Sonny..eller det kanske är mer synd om dig Gabby som har en sjuk man i huset Hoppas att han snabbt kryar på sig! Hälsa honom så gott ifrån mig och M.

  • Embo81

    Flamora: Beklagar sorgen.

    Hur var genrepet inför m-festivalen? Jag såg bara de sista låtarna i lördgas och de var väl ingen höjdare...

    Gabby: Livet är hårt när man måste jobba när man är på jobbet! AHhaha! Tack för helgen, trevligt!

Svar på tråden Fruar i Lund - del 2