• Vill nu

    Bröllop Umeå 2009 fortsätter...

    Tihi, nu har folk börjat få våra inbjudningskort! Så himla kul att få höra alla reaktioner!

    Svärmor är ju som hon är och hade tydligen bara kommenterat det hela med "Var det inte du som aldrig skulle gifta dig?" När sambon ringde hem med ett "ärende" för att få reda på om hon fått kortet idag... Vissa människor är ju konstant glädjedödare!

    Dessto roligare reaktioner fick vi av min mamma, samt av brorsans tjej, som skulle skälla på min bror för att han hållt det hemligt! Han ska ju vara toatmaster så han har vetat det ett tag!

    Väntar med spänning på fler reaktioner!

  • Vill nu

    Tusen tack för tipsen! Alltid bra att få höra andras åsikter!


    annaomatte skrev 2008-12-04 11:21:52 följande:
    Hej på er! Tänkte bara komma med lite egna erfarenheter från vårt bröllop som vi hade i augusti. Ta det för vad det är - goda råd och inget annat! Man kan förstås göra precis hur man vill och det blir garanterat den roligaste och finaste dagen i era liv hur som helst!! Vi sparade en hel del pengar på att laga all mat själva, förstås med massa hjälp från släkt och vänner. Festen var i Stöcke Bygdegård och den är helt fantastisk när man vill duka fint och göra mysigt! Välutrustat kök och billig hyra. Kan varmt rekommenderas. Klänningarna (både min brudklänning, tärneklänning och näbbklänning) beställdes på www.littlecoral.com, de var helt otroligt fina och kom när de förväntades och såg precis ut som vi ville med mått och färg och allt. Fotografen vi hade var helt okej, dock blev det lite missförstånd mellan oss och därför blev vi inte helt nöjda. Men som porträttfotograf är hon som sagt helt okej. (www.piasfoto.se). Smink och hår för bruden och följet gjordes på Red and Black (www.redandblack.nu) och vi var jättenöjda! Har aldrig känt mig så vacker nånsin. Emma som äger stället är hårstylist och make-upartist (men inte frisör dock) och billig i jämförelse med många salonger där det jobbar frisörer. Det har säkert sina olikheter, men för oss fungerade det jättebra på Red and Black!Ni kanske inte ens var intresserade, men jag tänkte att jag hade blivit glad över lite tips när jag var i planerings-stadiet. :) Hoppas att ni får världens bästa dag på ER bröllopsdag!!Anna
  • Vill nu

    Umbraz:
    Jag tror på att prova prova prova... När det är rätt så känns det! När man börjar tänka för mycket, som jag gjorde, måste man prova samma klänningar fler gånger!

    Kan du inte prov-sätta upp håret, och ge dig ut på en provrunda? Buketten kan ju vara svår att ta med i förväg... För mig föll det på plats när jag provade med kronan till!
    Ibland kan det vara fint med någor som bryter av det hela, tycker jag! Så om du har en kaxig bukett, och kaxig uppsättning, kanske det prinsessaktiga i klänningne är precis vad du behöver för att väga upp det hela?

  • Vill nu

    Personligen skulle jag inte vilja betala mer än max 300-350 kr/person, men det beror ju lite på hur det ser ut i övrigt i bekanskapskretsen... Och om ni bjuder med barn? För en familj blir det väldigt dyrt om man ska betala 400 kr/pers och man kanske är 4 st! Har det varit kuvertbröllop tidigare i er krets? I så fall vad har de legat på? Och är de flesta arbetande, eller finns studenter eller arbetslösa i gästlistan? Bor gästerna i närheten, eller måste de lägga ut på resa och logo? Är så mycket som spelar in tycker jag! Har hört om de som haft 700 kr också, men det skulle inte vi ha råd med!

    Riktlinjen är väl att man inte ska betala mer än vad ens kuvert kostar. Är ju inte meningen att man ska gå med vinst!

    Vi funderade på kuvertavgift, då jag tycker det är en suverän lösning, men det slutade med att vi önskade oss bidrag till festen i stället, då vi hade svårt att bestämma summan...


    hoppan skrev 2008-12-07 09:44:42 följande:
    Hej allihopa!JAg funderarlite på hur mycket man skall ta i kuvertavgift? Finns det några riktlinjer. Vi kommer att ha catering. Så här kommer det att se ut. Brudskål+snittar, förrät+varmrätt+tårta. Under middagen kommer det att vara påfyllning hela tiden inga tomma glas. till kaffet är det avec. Vi funderar på 350:- -400:- man vill ju inte att gästerna skall tycka det är dyrt. Hur gör ni andra?
  • Vill nu

    Ja, visst är den underbar! Och så skönt när man kan komma undan lite billigare!

    Vi letar fortfarande tärnkänning... Sak åka ner till Hufvudstaden i Januari, och hoppas vi hittar nåt! Annars får man väl plocka fram symaskinen och tråckla ihop nåt!
    Var hittade ni era klänningar?


    mymelody skrev 2008-12-08 16:31:53 följande:
    Vill nu skrev 2008-12-01 19:29:05 följande:
    Hej Vill nu. Jag tyckte att klänningen som du tippsade om var så himla fin och perfekt så jag har nu köpt två st till mina småkusiner som ska vara brudnäbbar.Har kanske hittat klänningar åt tärnorna men det veror på om vi hittar den rätta storlekn till den 3e. En tjej i butiken skulle ringa runt. Jag har förresten bytt färgtema till ljusgrått som huvudfärg, men valt lila som detaljfärg i stället för vinröd. Det känns verkligen som oss och min kille är nöjd med.
  • Vill nu

    Vi kommer att betala 1000:- till tärnan. Om hennes klänning blir dyrare får hon lägga i resten själv. Till marsalke har vi köpt slips, manchettknappar och en skjorta, så det blir ungefär liak i slutändan ändå... Smik får tärnan stå för själv!
    Tycker att det beror lite på vad man har för krav på klänningar om man ska betala dem eller inte. Har man mycket bestämda önskemål tycker jag att man betalar... Är det mer fritt kanske man kan komma överens om att betala halva eller något anat...


    mymelody skrev 2008-12-10 14:59:10 följande:
    En fråga till alla:På tal om brudtärnor, hur har ni gjort med kostnader där? Ska de betala sina klänningar själva eller ska brudparet stå för det? Jag läste här på bröllopstorget att det anses som en ära och att tärnonra därför oftast betalar själv. Vi hade tänkt att brudtärnorna själva ska betala sina klänningar, men att vi står för buketter etc. För vi ska nämligen ha 3 tärnor, 2 bestman, 2 brudnäbbar. Så det blir ju ganska dyrt om man ska stå för allt det.... och dessutom har 120 gäster. Sedan tycker jag att det blir lite orättvist om man bara står för tärnornas klänningar och inte för kostymer till tex. bestman.(när jag var tärna på min morbros bröllop så stod min mamma för klänningarna)Vad tycker ni andra? Hur har ni gjort?
  • Vill nu

    Det tror jag inte att man måste... Man kan ju ha ojämna "par" tärnor/marsalker, så man borde kunna ha bara det ena oxå!


    Umbraz skrev 2008-12-10 18:11:17 följande:
    Om man har en bestman, måste man också ha en tärnna då? Vi har nog mest troligt blivit med bestman, trots att vi från början inte skulle ha varken bestman eller tärna. Hur gör man?Jag har inte någon som jag riktigt ser som min tärna, iallafall inte än,så det lutar åt att isåfall bara ha bestman.
  • Vill nu

    Åh, då måste jag ge mig av och shoppa i morgon!


    mymelody skrev 2008-12-14 15:04:04 följande:
    Hej! Jag måste bara tipsa om ett par supersöta skor som passar jättebra till klänningen från Lindex till brudnäbb. Jag köpte två par skor i sidentyg i samma grå färg fast från HM på barnavdelningen, de kostade bara 79kr/st. Blev perfekt till klänningarna... =)Silvergrå med små rosetter på...Vill nu skrev 2008-12-08 20:15:53 följande:
  • Vill nu

    Vi har bestämt oss för Annas fest och mat! Hon har varit hemma hos oss och gjort en offert, och jag tyckte hon kändes så himla bra! Dessutom har jag hört bara gott om dem, och deras väl tilltagna portioner! Har inte kollat ang nån provsakning, men jag är säker på att det är gott! Tänk bara på att vara ute i god tid, då de är väldigt anlitade, och speciellt på sommaren, då de tydligan kunde ha flera bröllop samma dag! Vår dag 7 mars, var väl inte direkt högsäsong, men hon rekommenderade att vi bstämde oss innan jul, ändå.

    Annars börjar det mesta vara klart... Har blommor och tårta kvar av de "stora" sakerna... Någon som har några bra tips?

    Min bror som ska vara toastmaster, har nu fått hjälp av min mor för att hitta på bus, som mamma säger... Börjar bli lite nervös, då jag inte får veta NÅGONTING! Jag är ju värsta kontrollfreaket, och vill alltid veta precis vad som händer! *ångest*

  • Vill nu

    Jepp! Det blir rödingsoppa + dubbelmarinerad oxfilé!


    hoppan skrev 2008-12-17 21:54:00 följande:
    VIll nu har ni bestämmt er för vad ni skall ha för meny? vi fundera på räk och grape covtail+dubbelmarinerad oxfile. På bröllopet vi var på i sommras hade de den rätt som var med renkött tror jag med smak av norrland något sådant hette den. Den var bra.
Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...