• nennesjuttioåtta

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Välkomna nya som gamla tivolibesökare!

    Nu drar en ny tur av barnkarusellen igång! Kliv på och du får uppleva en galet snurrig tid: Att bli illamående, spy, klämma ut vattenmeloner genom små hål och vinna högsta vinst på Tombolan och efteråt tycka att det var en jäkla häftig upplevelse och direkt efter det sätta sig i den familjevänliga berg- och dalbanan. En del tycker den är hysteriskt rolig, även om vissa bitar av turen kan kännas lite jobbiga. Men hur vanligt är det att få sova när man är på nöjesfält - EGENTLIGEN? Det är bara att gilla läget, och har du väl klivit på kommer du aldrig av!

    Vissa av oss har, enligt lagen om all tings jävlighet, ställt oss i fel kö och väntar fortfarande på att få kliva på...

    Men i väntan på att det ska bli dags för nästa tur så finns ju förstås Flumride som alla får åka med gratis (även de som redan sitter på bergbanan får respit för en tur då och då, utan att passera Gå). En helt fantastisk skapelse där vi glada i hågen får åka stock, bli våta och få en hisnande avslutning som killar rejält i magen, förhoppningsvis med en hel del sprut och om det känns bra så får vi åka ett varv till.

    Nu åker vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-02 17:37
    Attans, jag glömde ju nämna att vi som står i fel kö såklart hamnar av misstag i kön till Fritt fall ibland. Otäck upplevelse men vet inte om väntan innan nedsläpp är värst eller själva nedfärden. *ryser* Dock landar vi med fötterna på jorden till slut, mycket tack vare alla ni andra som tar emot oss så vi landar mjukt.

  • Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!
  • Piggelin1

    god afton allihopa!
    Vad många ni verkade vara idag på brunchen - vad kul! Nyfiken i en strut som jag är - vilka var ni?!

    Själv sammanstrålade Amanda & jag med Muggles & Moa på stan för en fika igår em. Insåg att det var läääänge sen vi fikade ihop på stan, för vi hade inte många lugna sekunder - båda tjejerna for runt i en himla fart Men kul att se, Moa går/springer hur bra som helst nu! Amanda spanade & inspirerades, idag har hon släppt taget frivilligt flera ggr & tagit några egna steg. Innan har det mest blivit 8-10 steg mellan mannen & mig när vi lockar henne att gå mellan oss på golvet hemma.
    Kul att ses Muggles - & ja, min Sack'n'Seat fanns kvar när jag hämtade upp den senare Känner att jag börjar bli en sån där typisk småbarnsförälder som alltid glömmer ngt... Antingen att jag glömmer ngt hemma när vi ska iväg och/eller glömmer jag ngt när vi är iväg...!

    Kul att se dig härinne Tinga, vad kul att det går bra med pojkarna & sömnen!!

    Förresten, Koko, vilken firma är det nu som du jobbar på?! Jag var på ett jippo igår fm på Bergakungen (biograf i Gbg), brunch & sen Bond-filmen & plötsligt började jag fundera på om det var "din firma", fast den västsvenska delen. Om du har lust, så inboxa mig gärna, så kan jag få stillat min nyfikenhet

  • BrudSommar2006

    Har någon annan hunnit före och tala om vilka vi var tro?

    Page
    Nenne
    Lapinette
    Liten
    Oms med söt tjej
    Koko
    Frejis
    Cicci med sjuk liten kille
    AM
    Telis
    och så jag då

  • muggles

    Ååååååååhhhhhhhhh, vad jag hade velat vara med på er brunch - VÅFFLOR (det var mest dem jag ville åt haha! sa räven... )

    Piggis: ja det var en jättetrevlig "fika", el träff kanske man kan kalla det när vi jagade respektive barn uppför och nerför trapporna Själva fikan var ju snabbt överstökad... Det var lite skillnad för ett halvår sedan du! Jag tänkte ju inte heller på din reservstol, är lika tankspridd själv.

    Vickan: tycker som om AMs medod låter bra för din del - synd att du har sån bra koll på din cykel bara (så du kan hålla dig undan)

    AM: du som har eget företag och måste köpa dina egna tårtor - tänker på den där reklamen (är det SEB?) där en kille sitter och löneförhandlar med sig själv. Fnissar varje gång...

    Jag har läst ikapp men jag kommer inte ihåg mkt... att kommentera alltså!

    Kom hem SENT i fredags (typ kl 01), givetvis försenad igen! Som sagt, kan man få komma fram i tid ngn gång nu för tiden??? Men jag är glad att jag kom hem, var livrädd att de skulle ställa in flyget så jag skulle bli kvar i Frankfurt tills på lördagen.

    Det där programmet om ALS lät intressant - jag gillar dokumentärer och ett sådant kan jag absolut tänka mig att följa. Kanske för att jag som tur är inte känner ngn som är drabbad. Var det ngn som såg programmet ikväll om barnuppfostran och Super-Nanny-metoderna som är på modet? Intressant men jag tyckte att reportern som gjort reportaget var väl subjektiv (emot Super-Nanny-metoder såsom time-out mm). Men vad han var för förstod jag inte riktigt, dvs han presenterade inga alternativ till hur man reagerar på en 3-åring som trotsar. Visst samtal är bra men man kan ju inte tro att man kan SAMTALA en 2-3-åring till rätta?! Eller?

    Vad gav ni era män för farsdagspresenter då?! Jag tänkte inte på att köpa ngt igår så maken fick en "behandling" istället - tydligen hamnade den på topp-10-listan Och han har lagad så supergod mat idag: till lunch pasta med krämig svampsås och kyckling och till middag hemlagade köttbullar med sås (med lingon i) och potatismos. Moa kommer nog att minnas "pappas köttbullar" när hon blir äldre

  • muggles

    Äsch, jag stavar som en kratta idag...

    Förresten så läser jag "Låt den rätte komma in" - skitbra!

  • BrudSommar2006

    Vickan, eftersom du har sån koll på din cykel så tycker jag att du ska strunta i att du är velig och skippa det här att gå och fundera hit och dit varenda månad, kan du inte bara se till att ni får till det på rätt dag och få det överstökat! Sedan blir det ju ändå som det blir, dvs ofta ingenting alls.

  • _koko_

    Nu är jag, för andra gången idag, helt sjukt mätt. Fiskgrytan blev helt ok och till efterrätt superenkel chokladfondant (såg att ni skrev om det förut, receptet jag använde hittade jag på matklubben.se).

    Underbart mysig brunch idag, är även jag så obeskrivligt glad att jag får vara en del av denna härliga gemenskap!

    Stort tack till sweet och nenne som ordnat en massa carmex till mig! Så omtänksamt!!

    Sen blev jag konstigt nog lycklig stafett-pinne-tagare till bidrottninggelén. Ska sova med den under kudden och förväntar mig naturligtvis underverk!

    Nu ska jag nog borsta tänderna och krypa till kojs, i morgon är det ju jobb igen?!

    Piggis - Ska inboxa, men jag tror inte det är vi, vi är väldigt små i de södra delarna.

  • Piggelin1

    Hej mugglan!
    Ja, fika var kanske fel att kalla det Tänkte också på det där - verkligen skillnad mot hur det var i våras...! Var sak har sin tid

    Nu såg jag inte hela programmet i torsdags kväll "Himlen kan vänta" (eftersom jag satt & läste ikapp ) , men min spontana känsla var just att det var ett positivt program, mitt i allt eländet. Folk som vägrar ge upp/VILL LEVA, kämpar & vill suga ut det bästa & positiva i livet de har (kvar). Känner igen det sååå väl. Men som ngn skrev, det är ju så livet är & jag känner inte att jag behöver skydda mig själv från det. Sen om det beror på det min bror gick igenom eller inte, det låter jag vara osagt. Jag har alltid varit väldigt lättrörd & så även i torsdags, men på ngt vis så kan det vara ganska förlösande, för mig.

    MEN en konstig sak som jag såg i tidningen i fredags. väääldigt annorlunda & det förvånar mig att tidningen tog in det. Titta först på ea länken, sen den andra. Alla hanterar ju sorg på sitt vis, men detta var väldigt annorlunda, om jag uttrycker mig lite diplomatiskt.
    www.gp.se/ic/Master.do&Frm=y&Pl=1&ClickSource=List&Did=FA&Plc=GPFAD0XX&Cid=D0&Pid=GP&state=doShowAd

    www.gp.se/ic/Master.do&Frm=y&Pl=1&ClickSource=List&Did=FA&Plc=GPFAFOXX&Cid=FO&Pid=GP&state=doShowAd

  • viktualia
    BrudSommar2006 skrev 2008-11-09 21:37:49 följande:
    Vickan, eftersom du har sån koll på din cykel så tycker jag att du ska strunta i att du är velig och skippa det här att gå och fundera hit och dit varenda månad, kan du inte bara se till att ni får till det på rätt dag och få det överstökat! Sedan blir det ju ändå som det blir, dvs ofta ingenting alls.
    Fniss... jooo just det bestämmer jag mig för varje månad... och varje månad vid de aktuella datumen blir jag totalnervig och håller mig undan.... (detta sedan missfallet i somras...)
Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!