• Tinga

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Göta Petter - vad ni skriver, tjejer! Jag har inte hunnit in här under veckan och nu drar jag mig för att läsa ikapp de över 100(!) sidor ni producerat på mindre än en vecka! Jag, som i vanliga fall, sätter en stolthet i att läsa ikapp. Därför är jag jättetacksam för FruLlans inlägg några sidor bak som sammanfattar åtminstone en del av det som hänt.

    Här har vi börjat med att sova hela nätter nu, och det funkar helt ok. Igår kväll lade vi de små vid 21-tiden och de vaknade strax efter sex på morgonen. Det enda aber som fanns var att maken och jag förstås inte lade oss lika tidigt, så maken var ganska grusig i ögonen när det var dags för honom att gå upp. Tur för mig att det var hans natt inatt! Jag blev väckt vid nio, och nu sover maken i sovrummet och Piff & Puff på balkongen.

    Idag ska vi åka iväg till svärisarnas stuga, där vi stannar tills på onsdag. Det är sista möjligheten att ge sig iväg nu, innan maken börjar jobba, vilket han gör den 24 november. När vi kommer hem i nästa vecka ska vi inrikta dagarna på att försöka sätta de rutiner som jag ska följa när jag ska vara själv med barnen. En av dem har vi redan börjat med, och det är att barnen får sin förmiddagssömn på balkongen istället för på en promenad. När vi är hemma båda kan ju en promenera på förmiddagen och en på eftermiddagen, men det blir lite för bra (även för en träningsnarkoman som jag ) att promenera två gånger om dagen, varje dag. Det kan vara skönt att få lite tid för sig själv också, och att hinna greja lite här hemma.

    Hoppas att ni får en trevlig brunch på söndag och så ses vi igen i nästa vecka. Kramar till er allihop!

  • Tinga

    Vilken tur att jag tittade förbi just nu när jag var efterfrågad!

    Nenne - du har ju hästminne! Det var mycket riktigt så att jag fick knasont i magen ungefär en vecka innan BIM, och det var dessutom när vi var i Rom. I dagarna är det faktiskt precis ett år sedan (hjälp, vad tiden går fort! ), för vi åkte den 14 november. Men jag tror inte att det är ett typiskt tvillinggraviditetstecken för Storasystern (vart har hon tagit vägen? ) kände på samma sätt och hon fick ju "bara" ett barn.

  • Tinga

    Jag måste säga att det är otroligt spännande med alla potentiella plus som hänger i luften nu! Både Lappis och Frejis som får svar vilken dag som helst och så Nenne i nästa vecka. Jag håller alla tummar och tår jag har!

  • Tinga

    Apropå tvillingdiskussionen ni haft kan jag säga att jag också hellre hade valt att få ett barn i taget (i alla fall som det känns just nu), men det är ju tyvärr ingenting man väljer själv. Idag jobbar maken heldag för första gången på nästan sju månader, så jag är alltså ensam med Piff & Puff. En inte helt enkel uppgift, måste jag tyvärr tillstå, även om jag fortfarande har näsan över ytan. Kruxet idag var att Puffs förmiddagssömn inte blev så bra som den brukar bli (framförallt blev den kortare), så när det sen var dags att äta var han inte alls på humör för det. Jag provade då att mata Piff in emellan, så fick Puff sova under tiden. Sen tänkte jag att Puff skulle få sova ett bra tag, så att han fick energi att äta, men han vaknade efter en kort stund och då provade jag att mata honom, men återigen med dåligt resultat. Nu sover han iallafall ute på balkongen, tillsammans med Piff, så det får bli ett nytt matförsök när han vaknar.

    Generellt funkar det ganska dåligt med maten för Puffs del. Det känns inte alls bra, eftersom han redan är liten i förhållande till när han skulle varit född. Eftersom man utgår från verkligt födelsedatum när det gäller mat försöker vi ge honom puréer, men det går inget vidare, vilket vi tror beror på att han inte är mogen för att äta på det viset än. Korrigerat är han ju bara 3.5 månader, och i normala fall har man ju inte ens börjat med smakportioner då.

    Jaja, det var dagens gnäll från min sida - maken och jag försöker fokusera på att båda killarna mår toppenbra och de utvecklas fint när det gäller motorik, leenden, osv.

  • Tinga

    Lappis - förlåt! Här har du en som _inte_ har hästminne!

    Jo, det blev ju lite speciellt allting, iom att Piff & Puff kom så tidigt. Vi hade ju börjat tömma batterierna redan 3 månader innan de egentligen skulle ha fötts, så man var ju lite matt redan när vi kom hem med dem. Nu har vi förvisso haft 3 supermånader, när maken också varit hemma, men det kan han ju inte vara i evighet. Han är ledig imorgon och fyra dagar nästa vecka, men den 24 är det dags för heltid. Det största problemet är som sagt maten och att det tar så vansinnigt lång tid att mata dem, så jag försöker ställa in mig på att de närmaste månaderna kommer min tid gå åt till att mata - ingenting annat.

  • Tinga

    Nä, jag får nog skaffa nya visitkort! Tack och lov att det finns en aktiv pappa med i bilden här, och dessutom engagerade mor- och farföräldrar. Min mamma är ledig en dag i veckan och hon vill gärna spendera den med Piff & Puff och mig, vilket jag är väldigt tacksam för. Förmodligen kommer även min svärmor att bistå mig under en dag i veckan.

  • Tinga

    Koko - vad kul att Conny redan går!

    Ore - har nog inte sagt hej till dig förut, men gör det nu; Hej!

    Liten - vad skönt att de kunde vara flexibla med cyklingen. Att ta handom sig själv är ju jätteviktigt för att kunna vara en bra förälder.

    Gosnosen - vad kul att det ser bra ut med äggblåsorna! Även om det är kul med resor önskar jag faktiskt den här gången att det inte blir någon för dig.

    Telis - kan du inte beskriva figuren du tänkte på, så att vi "unga" kan säga vem det är? Det är säkert bara 25 år sen jag läste barnböcker!

  • Tinga

    Telis - här har du en 31-åring som också minns penntrollen! Jag tänker också på John Bauer-troll efter din beskrivning, fast jag måste hålla med Koko med hennes begäran om mer självinsikt (förutsatt att fotot i galleriet verkligen är på dig ).

    Koko - jo, ibland får man bita ihop. Och efter att ha haft det jättejobbigt precis i samband med att vi kom hem från neo är jag heller inte rädd för att be om hjälp. Mamma har självmant erbjudit sig att hjälpa till, men svärmor får jag fråga för hon är livrädd för att jag ska tycka att hon lägger sig i, fast jag aldrig givit henne någon anledning till det.

  • Tinga

    Liten - vi har bestämt oss för att skippa puréer och gröt ett tag, och prova med välling istället. Kanske lättare för Puff att äta flytande föda, gissar vi. De där svärmödrarna är ett eget släkte!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!