• Tinga

    Lös biljett till barnkarusellen!

    AM - Så småningom hade vi tänkt barnsäkra deras rum och sätta en trappgrind i dörrhålet, så att man ska kunna t ex gå på toaletten i lugn och ro, även när man är själv med barnen, men nu finns det ju en annan lösning på problemet!

    Izzie - japp, PO.P:s stora rea började idag. Jag gick bort till ett köpcentrum här i närheten strax efter att de öppnat, för där brukar inte vara så mycket folk då. Det var det inte heller - utom i Polarn-butiken! Och nä; Piff & Puff kryper inte ännu, så just nu är det hyfsat lugnt.

  • Tinga

    Izzie förresten - jag är också en sådan där mossig person som inte finns på FB. Eller ja; du gör ju det nu, men jag fortsätter att vara mossig. Hinner ju inte ens med er härinne så som jag skulle vilja, så FB får vara för min del.

    Mrs B - jag antar att det är skönt att ha fått en etikett på Maltes matproblem, även om det så klart inte är kul med mjölkproteinallergi. Funkar det t ex med burkmat då, eller måste man göra egen? Eventuellt har Piff också mjölkproteinallergi; han blev iallafall helt kajko i magen i somras när vi provade att ge Nan. Därför har våra barn fått Nutramigen istället. Än så länge har vi inte börjat med mjölkprodukter i någon större mängd, så vi får väl se hur det går när det är dags för det. Min bröstmjölk tål han iallafall och jag äter inte mjölkfritt, även om jag förvisso inte är någon storkonsument av mjölkprodukter (bortsett från hårdost, men det ska vara OK, enligt vad jag hört).

  • Tinga

    Vänner - min erfarenhet av Egypten är att man blir magsjuk där! Både maken och jag blev ordentligt dåliga när vi var där för några år sedan, och det satt dessutom i i någon vecka efter att vi kommit hem också. Men jag håller med - det är besvärligt med sol och värme i mars, om man inte vill åka alltför långt. Vi är väldigt veliga om vart vi ska resa, funderade länge på Florida, men dollarn är ju inte så billig längre. Just nu är vi lite inne på Guadeloupe, för Langley har resor dit. Det är så långt ifrån vår "vanliga" typ av resor, med charter och halvpension, fast vi känner att det är dumt att ta sig vatten över huvudet vid första resan med småttingarna, så därför känns det som ett vettigt alternativ. Muggles - åkte inte ni med Langley till Korsika i somras och var nöjda med det?

    Angående Rom och barn så tycker jag inte att trafiken där är värre än i andra storstäder, så det funkar säkert om ni har Prinsen i vagnen vid de mest trafikerade ställena. Där finns ju mycket gågator också, där han kan härja mer fritt, och alla utomhussevärdheter som finns är säkert kalasbra när man har barn med. T ex Forum Romanum är säkert jättespännande för en liten kille, och där finns ju ingen trafik.

  • Tinga

    Vänner - resor är jag alltid pigg på att diskutera! Skönt att du känner dig bättre idag, om än bara lite. Krya på dig!

    Lappis - jag minns att du sagt att du varit på Guadeloupe, men jag tänkte ta upp det med dig i resetråden. Vad tråkigt att det är så segt med ditt plus. (Trodde jag aldrig att jag skulle skriva! )

    Muggles - kul att höra att ni var så nöjda med Langley. Då är vi nog på rätt spår (säger hon som redan ändrat sig tusen gånger om resmålet för den här trippen ).

    Igår eftermiddag var jag på fotvårdsbehandling; en julklapp från maken. Det var jätteskönt att få sitta ner i lugn och ro en timme och bara bli ompysslad. I morse blev jag också "ompysslad", men på ett mindre trevligt sätt - var hos tandläkaren. Det hade blivit ett nytt hål under en gammal lagning, så de fick göra om den. Där rök tusen spänn på att den gamla tandläkaren inte gjort sitt jobb ordentligt. Jag måste dessutom till tandläkaren igen om några veckor, för jag bet sönder en krona på en kindtand häromdagen. När jag åt pizza! Trodde bara att sån't hände när man åt hårda saker, men tydligen inte.

  • Tinga

    Lappis - jämmer och elände! Vad trist att det ska vara så besvärligt med undersökningar, tester och en kropp som inte samarbetar på något vis. Kram!

  • Tinga

    Nenne - jag kan verkligen förstå din frustration över att du inte blir gravid, från egna erfarenheter på andra områden. Man tycker att man gör allting rätt och ändå så blir det inte de resultat man vill ha. Inte konstigt att man misströstar och blir beviken då! Särskilt inte när det gäller något som påverkar livet så mycket som att få barn eller ej.

    Det är ju bara du och din man som kan bestämma hur ni ska förhålla er till barnkarusellen framöver, men om jag var ni skulle jag absolut ställa mig i adoptionskön. Det innebär ju inte att man måste fatta beslutet att man verkligen vill adoptera, men om man väl bestämmer sig för det har man förhoppningsvis förkortat väntetiden något, genom att redan stå i kön.

    Jag skickar mina varmaste sympatier till både dig och din man, och hoppas att ni kommer igenom det här med ett resultat som ni båda är nöjda med. Ni verkar iallafall ha en fantastisk relation och det är ju en otrolig styrka när man går igenom jobbiga saker. Många kramar!

  • Tinga

    Izzie - starkt jobbat att ha gått ner 15 kg sen i november! Stort grattis! Tillåt dig att vara nöjd med det du uppnått också, så att du inte bara strävar vidare hela tiden.

    Vickan - grattis till plusset!

    Jag har en undring - ni som gjort resor med barn där det varit stora tidsomställningar, har det blivit problem med barnens dygnsrytm och nattsömn efter det? Piff & Puff sover ju hela nätter sen flera månader tillbaka, och jag vill inte riskera att sätta det ur spel. Samtidigt är det kanske så att barn som har en god nattsömn även klarar en tidsomställning bra, eller vad tror ni?

  • Tinga

    Lappis - vilken härlig bild!

    Sweet - kul att se dig här! (Säger hon som inte varit så flitig på sistone ; jag undrar också vart tiden tar vägen.) Fick du jobbet som ligger i närheten av där ni bor? Har som sagt missat en del den senaste tiden, så jag vet bara att du pratade om nytt jobb när vi träffades i julas. Grattis oavsett!

  • Tinga

    Mrs B ? grattis på födelsedagen! Håller verkligen med om att det var dåligt att du inte blev uppvaktad på morgonen; alla har väl rätt till uppvaktning på sängen på sin födelsedag?

    Muggles ? det är väl klart att Moa har en stark vilja; hon är ju släkt med dig! Du verkar inte vara den som ger dig i första taget, så det är ju inte så konstigt att hon är likadan.

    BS ? vad kul att Iris sov så gott inatt! Angående maten så hade jag varit lycklig om jag hade fått i Piff & Puff ordentligt med välling, så om Iris äter ordentligt på dagis tror jag inte att du behöver oroa dig för att hon inte äter så mycket hemma.

    Piggelin - Jag säger bara lycka till angående amningen till den nyblivna mamman! Hoppas att hennes barn är av en hungrigare sort än mina, för annars kan hon lägga ner innan hon ens har börjat.

    Låter förståndigt att ni bytt mäklare; man betalar ju för deras tjänster och då vill man ju ha valuta för pengarna. Har bostadsmarknaden i Göteborg blivit lite ljusare sen räntan sänktes, eller? Hoppas att det gör susen med den nya mäklaren!

    EA ? beklagar dina spottings! Hoppas att ni snart får svar på era prover. På sätt och vis är det ju oftast ?bättre? om det är fel på kvinnan än på mannen, för de ?kvinnliga? problemen är oftast lättare att komma förbi, om jag förstått saken rätt. Fast å andra sidan; i takt med att de blir allt bättre på ivf, med injektion av spermier och allt, så är det kanske ingen större skillnad numera. Kram!

    Lappis ? det var ju riktigt positiv statistik från den där akupunktören! Hoppas att hon kan hjälpa dig med.

  • Tinga

    Läste lite i en broschyr från Pampers idag, och i slutet av den redovisade de svaren från ett par frågor de haft på sin websida. En av frågorna var "När sade ditt barn mamma eller pappa första gången?" och 16% hade svarat att det hände innan barnet fyllt 5 månader! Det kan väl ändå inte vara sant?!? Inte för att jag känner mig orolig för att mina barn inte sagt något, men det känns vääääldigt tidigt. Här känns det som att det fortfarande är en bit kvar till första ordet, även om de båda två "pratar" en massa. Svaren på frågan fördelade sig enligt följande:
    yngre än 5 mån - 16%
    5 mån - 17%
    6 mån - 23%
    7 mån - 18%
    8 mån el äldre - 27%
    Jag trodde att typ alla barn började parta först efter 8 månaders ålder, men tydligen hade jag fel. Eller så är det Pampers-användarnas barn som är väldigt försigkomna!

  • Tinga

    Men Muggles - inte kan du sitta här och lukta illa! Visa lite hänsyn mot Vickans känsliga luktsinne!

  • Tinga

    Kängu & Muggles - jo, jag tänkte också att folk tolkar ljud till mamma och pappa för att de så gärna vill höra det, men det låter ändå otroligt att folk verkligen tror att deras barn pratar så tidigt som före 5 månaders ålder.

    Såg förresten just att jag gjorde en lite lustig felskrivning i tidigare inlägg; jag hoppas verkligen att våra barn inte börjar parta före 8 månaders ålder - hellre prat isåfall! Själv var jag tidig med pratande, men ganska sen med partande.

    Mrs B - vad kul att födelsedagen blev lyckad till slut!

  • Tinga

    Nenne - åh, Göta Petter vad spännande! Håller alla tummar och tår jag har! Att tempen hållit sig hög i mer än 14 dagar låter ju väldigt plussitivt i mina öron.

    Koko - beklagar sorgen efter din farmor. Kram!

    Muggles - jaså, rutor på magen är det du siktar på? Imponerande! Själv får jag inga sådana, för jag hatar allt vad styrketräning heter. Fast löpning har jag kommit igång så smått med igen; måste ju vara iform till Varvet. Det blir väl trådträff i Götet då?

    MSW - vad kul att du kommit igång ordentligt med träning!

    EA - beklagar tantens uppdykande, även om hon visat sina spår och kom i tid. Hon ska ju hålla sig borta!

    Idag kommer min mamma hit och hjälper till med Piff & Puff. Skönt! Piff är lite snuvig, och han hade en jobbig natt, vilket ledde till att jag också fick det. Men jag ska inte klaga; i vanliga fall sover de som små änglar, båda två.

    Skulle egentligen haft en kompis på middag ikväll, men hon ringde nyss och sa att hon fått influensa, så hon kommer inte. En annan kompis skulle varit här i tisdags, men hon hade också influensa, så det blev inget av med det besöket heller. Verkar vara mycket skit som går nu!

  • Tinga

    Nej, Nenne! Med tanke på hur ledsen jag blir, kan jag bara ana dimensionerna på vad du känner. Det var ju verkligen er tur nu! Känner så med dig och önskar att jag kunde göra något så att det kändes bättre. Stor, stor kram!

  • Tinga

    Nenne - jag förstår verkligen att det är blandade känslor, och man vet ju att folk varit med om både det ena och det andra, trots att de varit gravida, och då fortsätter man naturligtvis hoppas för egen del. Det är verkligen skit att vi inte har lampor på magen som lyser grönt när det är någon därinne! Kram igen!

    Muggles - ja, det är klart; med intensivpass får man ju ordentlig träning av de flesta muskelgrupperna. Själv är jag lite bekväm av mig (om man nu kan säga det när man gillar långpass på 15-20 km ) och gillar att man inte har någon transportsträcka till passet och heller inga tider att passa. Annars har F&S en jätteanläggning väldigt nära där vi bor, men det har ändå inte blivit av att jag börjat träna där.

    Så kul det kommer att bli med jättetråddejt i Göteborg! Då bokar jag redan nu in söndagen den 17:e maj i kalendern (lördagen passar inte så bra, eftersom jag ska springa då - kanske Ore också, förresten).

  • Tinga

    Åh Nenne - vet inte vad jag ska säga mer! Jättebra att du faxat till kliniken; hoppas nu att de gör sitt jobb och hör av sig till dig under dagen. Jättekram! Och du - du måste tala om i god tid när du tänker dig till Göteborg, för jag skulle gärna försöka åka dit över dagen för att få träffa dig.

    Och ni andra - trådträffen måste bli den 17:e maj; den 16:e ska jag ju springa!

  • Tinga

    September - tack! Jag försöker ta mig i kragen och komma iväg, dels på kvällen när både barnen och vi ätit kvällsmat och dels på helgerna. Det får ju bli när någon annan kan se efter Piff & Puff, för 35 kg vagn+bebisar är jag inte intresserad av att släpa på när jag springer, även om det säkert skulle höja intensiteten. När vi så småningom går över till sittvagn istället kanske jag testar att springa med vagnen någon gång. Ska Piff & Puff med blir det istället en rask promenad, men ibland drar jag på mig träningskläder då, bara för att verkligen gå så fort att det blir som ett träningspass.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!