Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    December brudar

    lillP skrev 2008-10-08 14:42:47 följande:
    Till att börja med... det kan aldrig bli för många trådar Självklart skulle det vara kul att åka iväg på bröllopsresa, men pengarna tog slut. Menmen, vi prioriterade inte det eftersom jag tycker det är så jobbigt att lämna bebisarna (katterna) på kattpensionat
    Ja det är inte lätt med en liten råttepåtta som ska passas...Har en norsk skogis på 8 år hemma.....min snälla syster har lovat att hon kan åka o titta till honom varannan dag. Katten kan inte bo hos dem då de redan har katt men svärföräldrarna har passat honom innan...men 3 veckor är länge....o så blir det oroligt för honom att vara på nytt ställe....så han har det nog bättre hemma!

    Va tycker ni om mitt foto förresten?! Har själv tagit det!
  • ingenjörsbruden

    Tack söta ni! Ja bilden tog jag förra våren en jäkligt regnig dag när jag var ute o besiktigade hus....roar sig bäst man kan!! Ställer till det ordentligt då jag haft de röda tulpanerna länge....omväxling förnöjer eller?!

    Är osså lite hönsig med min råttepåtta.... ....han har fått mersmak för att vara ute o gå i koppel....men jag litar inte på att någon annan än jag ska klara av det!!! *hahahaha* Hoppas att jag inte blir så hönsig som mamma!!
    Råttepåttan är lite knasig osså.....har hänt att han slutat äta bara för att jag jobbade för mkt osv.....men har varit iväg någon vecka sedan dess o då har han käkat det han skulle.....Men han fick diagnosen anorexia......skumt att en katt kan få det.... men men....han väger sig inte så ofta nu iallafall1! *hihihihi*

    Ja oftast finns det redan en tråd....men är så irriterad på att det är så svårt ibland....den infon som man är ute efter står ngn stans mitt i o det är så tradigt att behöva lusläsa.....
    Så jag startade en ny tråd!!

    Vi åker ju den 25/12 o kommer hem 16/1 så det är ju massor av helgdagar.....men vi tar det säkra före det osäkra o tar ett extra snack med prällen så hon inte lämnar papperna för tidigt!

    Wingtear: Fy bubblan va taskigt!! Hur fick ni göra då?! Orättvist!!

    Alla goda ting är tre: Yes, på pass o biljett ska det stå samma namn.......MEN ( ) det måste stå samma namn i folkbokföringen osså!!! Det är där skon klämmer.....
    Det är många som har åkt o inte fått problem....väldigt få som fått problem men om man vet om det innan så kan man ju eliminera det problemet eller hur?!

  • ingenjörsbruden
    lillP skrev 2008-10-09 16:33:07 följande:
    Idag är det bara 79dgr kvar till bröllopet... Shit, tiden börjar gå fort!
    *wiiiiiie* 73 dagar!!! Gulp!!

    Blir en finfin jul/bröllopskalender i år!!

    Börjar nog nedräkningen 1 nov....
  • ingenjörsbruden
    Wingtear skrev 2008-10-09 20:03:47 följande:
    Ja, magistrartens lösning var ju att vi skulle gifta oss borgerligt nu bums och bara ta välsingnelsen på julafton. Istället kör vi resan i mitt flicknamn, pappren hinner inte gå igenom innan vi är hemma (27.12-4.1) men de tyckte ju inte de var en bra ideé.Jag blev så arg att tårarna sprutade, och slängde på med ordeom man är dopt, konfirmerad och ska gifta sig i kyrkan på julafton, inte fan vill man gifta sig borgerligt då!!!Jag menar, det handlar inte om välsingnelsen för oss, vigseldatumet kommer ju endå att vara detsamma, och vi vill att det är 24.12.2008. så är det bara.
    fyy va tråkigt...varför kan man inte alltid få det precis så som man vill ha det?! Hade ju varit kanon!

    Måste fråga....är du döpt, konfirmerad på julafton?! Coolt!
    Blir ju en väldigt speciell dag för er!!
  • ingenjörsbruden

    2:e advent: Va spännande!!! Var inte orolig....ta det lugnt o tänk på hur trevligt det är att dina tjejer har organiserat sig o ska spendera ett antal timmar tillsammans med dig!!! Fokusera på DET så kommer du att ha hur kul som helst!!

    Skulle hjärtans gärna ha en möhippa till för det var så kul att ha alla tjejerna samlade!!

    Sicken dag det var igår......*hahhahaha*
    Vi kom iväg hemifrån i tid....så vi hann in o shoppa lite innan avfärden.....
    Kyrkomusikern var jättetrevlig o kändes väldigt proffsig....så det ska nog gå jättebra! Han spelade lite olika psalmer så att m2b fick lite känsla för vad det var för psalmer o hur de lät.....om det inte fixar sig med solist så erbjöd sig organisten att han kan spela sångerna på pianot....o det lät jättebra...så det känns safe!

    Prästen var jättegullig.....lite väl förvirrad...la papper på olika ställen o hittade dem inte....m2b blev lite nervös.....men hon verkar väldigt bra o säker i kyrkan (övade lite ) Var hos prästen i 1,5 h så tidsschemat pajade lite.....

    Ngt försenat till konditorn......hon har verksamheten hemma...i en bod utanför huset....så m2b blev först helt skräckslagen....typ "va är detta för ett ställe?!?".... Men sen kikade vi på hennes galleri o hon är verkligen duktig....rosorna hon gör ser helt verklighetstrogna ut!
    Så vår tårta blir sockerkaksbottnar med två fyllningar av chokladmousse o en med hallonmousse!!! Så jäkla gott!
    Var lite inne på passionsfruktsmousse....men den försvinner lite mot chokladen...så det fick bli hallon.
    Bestämde oss för en vit tårta med ett blått band av sugarpaste vid basen på våningarna (2) o så röda rosor draperat från toppen o ner......kika i mitt bildgalleri om ni är nyfikna...

    Lyckades komma i tid till slottet o där så bytte vi lokal mot vad vi först tänkt....så vi kommer troligen att sitta helt själva i en glasveranda närmast havet!! Sjukt härlig utsikt!
    Där ska vi ha förrätt o huvudrätt.....sedan ska vi förflytta oss till biblioteket o där ska tårta, avec o kaffe serveras! O så kan folket få stanna kvar där o umgås hela natten lång om de vill!! Så jag o m2b kan roa oss på egen hand!!

    Så nu känner vi oss ganska nöjda med planeringen.....det mesta är spikat så det blir nog jättebra!!
    M2b är rätt glad att jag fixat o bokat o trixat så mkt så han bara har behövt komma med smakråd! Arbetsfördelning!!

  • ingenjörsbruden

    LillP: va kul med klänningsprovning!!! Spännande!!

    Wingtear: Fy va tråkigt!!!!! Men det är inget nytt om byggbranschen...tyvärr. Men kan ni inte möblera om lite i tex en klädkammare o sätta in en tv där........
    Vi gjorde en koja i klädkammaren för barnen på en fest!!! Hängde upp lite fint o glittrigt tyg, några myslampor (dock inga varma) (kläderna la vi ner i några flyttkartonger o ställde i sovrummet) sen satte vi in en liten tv som vi fått låna o dvdspelaren ställde vi på hyllan.....så där satt ungarna på kuddar o filtar o tittade på film o hade det riktigt kul o mysigt!

    Igår så fixade jag till det sista på vigselprogrammen.....så nu ska vi bara köpa papper till det o printa!
    O bestämma vad för sista solosång vi ska ha!! Kan ju vara bra om den står med osså!

  • ingenjörsbruden

    Alla goda ting är tre skrev 2008-10-14 18:54:03 följande:


    oj! Du kanske borde ta paus från bröllopsplaneringen och fokusera på annat nån dag ;)2e advent skrev 2008-10-14 18:51:53 följande:
    Hur gör man det?????!!!
  • ingenjörsbruden
    Wingtear skrev 2008-10-15 07:14:08 följande:
    Alltså, tidsgränsen har varit samma hela tiden, men bor i aktielägenhet (mamma äger den) och det har tagit hus-bolaget 3!!! månader att kontakta folk och bestämma att de tycker att det är ok att vi glasar in (det är bolaget som måste ansöka om tillstånd) och det är DET som gör mig sååå besviken. Skulle de haft speed på hade vi haft vår balkong redan nu... Klädkamaren var inte en helt dålig idee, förutom att vi inte har någon...
    Attans åsså....Ingen annan vrå i ngt rum som ni kan använda?!

    Hoppas det löser sig!

    Finns det inte någon gemensamhetslokal eller så i närheten?
    Hyresgästföreningen har ibland lokaler....men jag tror att man måste vara medlem då......
  • ingenjörsbruden

    S S skrev 2008-10-15 21:18:08 följande:


    Vad skönt att läsa att fler än jag är möhippe nojjiga.Fick en lite skum förfrågan av en jobbarkompis om jag kunde sprätta bort fodret i en kjol åt henne. Kjolen var skitful så jag satt och funderade över ev möhippa medans jag sprättade, men hon kanske bara har dåligt smak.Kom in en kund på jobbet i lördags och sa - hörde att du ska gifta dig...Jag stog som ett ?, men blev så paff så jag frågade inte hur han visste det.
    SS o 2a advent: *wiiiiie* Va spännande med alla konspirationer o bus era vänner har för er!!! Så kul att höra!!!!
    Mina vågade inte yppa något alls för mig.....snokar rätt på allt annars!!!

    Alla goda ting är tre: Bra planerat!!! Härligt med lite weekend......märks börsoron ute bland folket i NY?

    Wingtear: Ojojoj förstår att du är lite bekymrad över utrymmet....hoppas det löser sig!
    Kan ni inte lobba lite för att er balkong ska göras först?!? Kanske vifta lite med dina långa ögonfransar o slänga lite med håret?!
Svar på tråden December brudar