• Mi och Nez

    Xtravaganza, här kommer jag!!

    Madeleine, wow 40 kilo!! Bra jobbat!

    XV är också ganska dyrt med tanke på att man binder sig för en ganska lång tid (i mitt fall ett helt år)
    650 kr/månad + sopporna/shakerna 29 kr /st x 3 varje dag under helfarten.

  • Mi och Nez

    Men shit alltså, Hur orkar du Emma? Ärligt talat. Är det endast råstarkt vilja du går på bara eller kan du tipsa om något? Själv har jag känt mig så nedstämd och likgiltig till allt de senaste dagarna. Inget är kul längre, det fungerar väl ok när jag jobbar och är igång men sedan när jag kommer hem och är ledig så orkar jag inte mer. Jag promenerar, lyssnar på CD:n, simmar och läser bloggar om XV och i vår XV-bok men när jag sedan ska göra något normalt så kommer bara tankarna på hur "synd" det är om mig och så tråkigt detta är.

    Det är inte så att jag vill ge upp men så som det känns nu så vill jag gå över på halvfart och ge ner de sista kilona på det sättet. Eventuellt kanske jag kan gå tillbaka på helfart igen om ett par veckor om man kan det och känner sig motiverad igen... Kan man göra det? Helfart - halvfart och sedan helfart igen?

    Vad tror ni? Behöver era tankar och lite kloka råd.

  • Mi och Nez

    Mmm, känner igen det där med att isolera sig. Har inte träffat en del av mina vänner sedan jag började! (4 veckor)
    Jag kan säga att jag inte hade klarat att ha en middagsbjudning nu. Hade ställt in och sagt som det var och att det nog är roligare för alla att skjuta upp det ett par veckor. Kommer man bara in i halvfarten så kan man ju lätt byta ut onyttig mat mot en stor sallad och protein. Visst kan gästerna få lite extra kolhydrater och sås men det blir så mycket lättare för oss att sitta med i sällskapet om vi åtminstone får lov att äta.

    Jobbigt med migrän dessutom! Brukar du ha det så ofta eller tror du att det kan bero på XV-kuren?

    Har velat fram och tillbaka om hur jag ska göra, nu det sista dygnet; äta nyttigt, fortsätta helfarten? - i så fall hur länge...
    Var och simmade nu idag och bestämde mig då för att jag ska fortsätta 12 dagar till. Känns otroligt skönt att jag har bestämt ett slutdatum, 24 oktober, för helfarts-tiden. Bara en helg kvar (det är nog helgerna som jag tycker är tuffast) och sedan nästa fredag ska jag få lov att tugga igen.

  • Mi och Nez

    Yes yes, numera börjar min vikt med en sexa! Gick under 70-strecket igår kväll (med kläder ska ju tilläggas då). 69,5kg. Total viktminskning är nu alltså uppe på hela 9,1 kg på lite nästan 5 veckor.
    Jag har också bestämt att hålla på med helfarten till den 24/10 vilket gör att jag känner mig lite extra taggad nu faktiskt. Vill liksom ge järnet nu den sista tiden och vara duktig och motionera. Men samtidigt känns det ju såklart jätte roligt att kunna räkna ner dagarna för när jag ska få lov att göra mig en stor god sallad och tugga... Mmmm.

    På tal om Mmm, hälsocoachen tog igår fram ett Marabouschoklad på mötet. Haha, blandade känslor i lokalen uppstod. Okej, inte tusan hade man bytt ut den (550 kcal) mot alla dagens mål men samtidigt så kommer nog inte jag att vara helt nitisk i framtiden. Det gäller ju bara att inte äta allt alltid.

    Ha en superhärlig dag tjejer!
    Länge sedan man hörde av dig Angelina, Jelan mfl. Hur går det?

  • Mi och Nez

    Just det! Usch så trist det är! Läste precis en artikel om att Norska företag ville anställa men det är ju inte bara att flytta till Norge...
    www.gt.se/nyheter/1.1333432/norska-foretag-raggar-volvofolk

    Nä, vår diet är ganska tung i sig. Blir det ytterliggare privata bekymmer fixar man kanske inte både och.
    Kämpa på! Ska hålla tummarna för att det löser sig för dig och din kollegor.
    Styrkekramar!

  • Mi och Nez

    Hej girls!

    Har tappat räkningen på hur många dagar jag har hållit på. Tvärtom har jag nu börjat räkna ner för hur lång tid jag har kvar på helfart vilket är 9 dagar. Tänker att jag ska vara riktigt ordentlig nu den sista superhårda tiden men det går helt ärligt lite sisådär...

    Gjorde ett litet fotokollage i Paint nyss för att se om jag kunde SE någon skillnad på bilder före och efter XV. Annars kan man ju märka det på kläderna, främst byxor, men då man ju dagligen speglar sig så är det omöjligt att se något tycker jag...
    Faktiskt kunde jag se skillnad när jag satte två liknande bilder bredvid varandra. Stod här hemma i vardagsrummet med kameran inställd på självutlösaren för att ta liknande bilder som de "före" dvs bilder tagna i aug/sept.

    Försöker motiver mig själv lite tror jag... Haha

    Någon som har bra tips inför helgen? Vad brukar ni göra för att inte tänka på matlagning hela tiden och aktivera sig lite?

  • Mi och Nez

    Izzy: Klart att man är lite rädd för att misslyckas men samtidigt så måste man ju intala sig själv att det är bara man själv som kan göra så att man misslyckas, dvs äta fel. Inte tusan vill vi ju sabba för oss själva!! Sedan finns ju alla vi här på BT för stöd, råd och massor av peppning!

    Något jag tycker var bra med XV är coacherna och hur de talar om aktiva val när man väljer att tillfälligt bryta sin kur och äta något. Det är inte att fuska/ge upp, utan ett val som man gör.
    Jag har ju ätit lite då och då får jag erkänna. Men på 5 veckor har jag ändå gått ner nästan 10 kg. Inte så att jag ätit godis eller hela maträtter men vid ett par tillfällen har jag valt att äta ett knäck med tex minikeso, skinka och sallad. För att jag har behövt det. Velat tugga och njuta en kväll. Jättebra om man kan låta bli helt såklart men för mig har även detta fungerat. Sedan fortsätter jag bara med shakerna igen.

    Tack för helg-tipsen EmmaK. Ska nog försöka sova länge imorgon i alla fall. Sedan lite träning och ut i, det förhoppningsvis, fina vädret. Var precis inne på gymmet också och bokade in en tid för styrketränings-instruktör på söndag em. Har tidigare simmat, promenerat och gått på enstaka pass men känner att det nog skulle vara lämpligt att komplettera med lite styrka för att forma kroppen lite mer såsom jag vill...

    Ha en superbra helg, så hörs vi!

  • Mi och Nez

    Ca 650 kr /månad där bindningstiden är 12 månader (eller 6 mån på några orter) + 400kr engångsavgift för medlemskap) + extra om man vill träna på deras anläggningar.
    Sopporna/shakerna kostar sedan omkring 30 kr/st så då blir det ju ca 90:-/per dag ytterliggare men det gäller ju bara den perioden som man ligger i helfarts-fasen och bara drick så då tillkommer ju ändå ingen matkostnad.
    Ganska dyrt med andra ord men för min del blir det ytterliggare en anledning att jag ska klara det här så jag inte bara kastar bort alla pengar. haha

  • Mi och Nez

    Usch, vad tråkigt EmmaK. Sånt är ju bara så onödigt och super irriterande!

    Jo, jag har också hört att priserna skiljer sig beroende på vilken anläggning man anmäler sig hos. Franchising... Alla styr sitt eget men med "rekommenderade cirka-priser". Jag hade till exempel tyckt att det hade varit mer lagom att vara med i 6 månader men det var inte ett alternativ i Helsingborg så då fick det bli ett helt år istället...

    Kanske kan vara bra dock så att man inte faller tillbaka i gamla vanor utan har deras stöd i ett helt år.

    Trevlig höst-söndag tjejer!

  • Mi och Nez

    Jo, det underlättar verkligen om man har bra planering, fint runt omkring sig och en välfungerande vardag. Humöret kan lätt skifta har åtminstone jag märkt. Inte det att man går runt och är sur jämt men ibland ska det inte mycket till för att man ska vända från en glader till butter.

    Hade en kollega idag som konstant gick och mat-skämt-retades idag! Visst, haha, kul de första två gångerna sen ville jag bara slå ner honom...

    XV-möte idag- som vanligt spännande! Återkommer med resultat senare ikväll. Hörs senare.

  • Mi och Nez

    Yes, minus ytterliggare 2 kg denna vecka. Är nu nere på 67,5kg. Har ju satt min målvikt till 65kg så nu känns det nära. Ska äta sopporna tom fredag och därefter gå över på halvfart. Så underbart det ska bli att få äta igen (goda sallader, kyckling, lite frukt och bär, ägg) ja, sorry inte meningen att fresta er andra som ännu har lite kvar.
    Bara så glad!
    Det känns otroligt bra nu. Är inte alls orolig för att börja äta. För med mer energi i kroppen kommer jag ju också att orka träna lite mer kondition och styrkepass.

    Oh, Emma, vad sa coachen om vår teori idag? Är det möjligen så att man kan undvika platåer och kanske till och med hjälpa vitminskningen genom att "fuska" någon gång för att på så sätt öka förbränningen och inte bara stå stilla på exakt samma kalori-nivå hela tiden?

  • Mi och Nez

    Gällande vattnet så gör jag så att jag köpte en apelsin, några lime och en citron, delade dessa i lagom stora bitar och la dem i en burk i frysen. Sedan kan jag ju bara plocka ut några stycken varje dag och lägga i en karaff så har man kallt smaksatt gott vatten på 1 min. Gott och lite festligare till kvällsmålet och perfekt att bara ha stående på kvällen. Det lockar ju lite mer.

    Totalt har jag nu gått ner 11 kg på 5 veckor.
    Visst ska jag ha min upptrappningsvecka men då jag sedan vill gå ner till under 65 kg (kanske 63?) så tänker jag gå på halvfart ett tag. Sallader, protein och lite frukt.

    Jag ska inte uppmana till fusk men jag har ju kört en variant av XV-koncept som fungerar bra för mig dvs att jag har ätit LITE varje helg. Så jag kommer nog inte heller att följa uptrappningen till punkt och pricka exakt. Visst, ska jag ta det lugnt i början så att inte magen chockas helt men sedan kommer jag nog inte att fortsätta med sopporna/shakerna som mellanmål utan äta en frukt istället tex. Plus känna efter vad kroppen klarar och inte klarar. Tränar jag mycket en dag så kan jag ju också äta lite mer...

    Okej, nu har jag nog skrivit av mig lite. Mina inlägg blir ju alltid så långa! *haha*
    Ha det super tjejer och kämpa på. Vi ska bli såååå snygga!

  • Mi och Nez

    Sitter och slö-surfar runt lite och kollade in GI-tråden (brollopstorget.se/Forum-1-15/m3118190.html)för lite tips. När jag ändå var inne på mat-trådar så hittade jag "Stora julmats-tråden" haha Gud så sugen man blev helt plötsligt!

    Ska dock hålla mig till den 24/12 innan här kommer något julbord (tror jag i alla fall) och en dags matfrossa gör ju inte mig tjock igen.

    Ska kila över till bion strax och se Mamma Mia med en tjejkompis. Den har ju fått så bra kritik så det känns som en riktigt mysig och små-lyxig belöning.

  • Mi och Nez

    Men EmmaK, det är ju superbra jobbat! Du har ju gått ner i snitt 2 kg per vecka, inte fy skam. Jättebra med delmål det har jag också satt vilket jag tycker har varit jätte skönt (och fortfarande är, för jag är inte i mål än...)

    Ha en mysig fredag kväll allesamman!

Svar på tråden Xtravaganza, här kommer jag!!