• Leola

    Juli 2009 - Här snackar vi om allt!

    Då är det snart ett år kvar innan juli 2009 startar. Det kan kännas långt för vissa, för andra har planeringen redan börjat.

    Vilka är ni?
    Kan vi ha nytta av varandra, JA!

    Att avhandla:
    Kyrka
    Lokal
    Klänning
    Inbjudningar

    Sen har väl de 3 första månaderna gått innan, det är dax att starta upp en ny tråd.

    Bring it!

  • Svar på tråden Juli 2009 - Här snackar vi om allt!
  • Magu78

    Jag gifter mig den 11 juli nästa sommar.
    Det är bokat kyrka och lokal samt att jag har försökt lägga upp en kalkyl om hur mycket pengar som kommer att gå åt till ca 50-55 personer. Gäst listan är väl någorlunda klar, vi har bara inte riktigt beslutat oss för hur vi ska göra med barn (med tanke på att man har ett eget lite knyte då också).

    Men DanKat, jag får då säga att du är väldigt i god tid. Jag är mycket för att planera, men du slår mig med hästlängder. Bara jag kommer med idén till min sambo att vi skulle välja ut vice värdar gör att han drar örona åt sig.

    Klänning kommer jag inte att skaffa förrän nästa år, ska bli förälder om ca 1,5 vecka, så man har lite runt midjan att gå ner.

  • DanKat

    hehe, jo vi ha gjort ganska mycket redan Men det är jätteskönt att slippa stressa! Nu hinner vi tänka igenom saker och vi måste inte ta en massa beslut på en gång. Plus att inget har hunnit bli upptaget när vi ringer och bokar
    (Kan tillägga att vi inte hade planerat att köpa klänningen redan nu, men så hittade vi en som vi tyckte så bra om som dessutom var nersatt till under halva priset! Så då kunde vi bara inte släppa den!)

  • Plummis83

    Igår satt vi och kollade på nätet efter dekorationer, har bestämt att sprida ut kostnaderna under året samtidigt som vi sparar... Men m2b är lite smått galen, han verkar tro att vi är mega rika och vill ha hur mkt som helst. Trodde det var han som skulle stoppa mig men i själva verket är det tvärtom! Någon mer som har det så??

    Bland annat så är han inne på att det ska vara 4 engångskameror/bord och vi kommer ha 4 bord! Jag har försökt med att inte ens hälften av bilderna kommer bli bra troligtvis, framkallning kostar (enligt honom 1 kr/bild) osv osv....
    Är rädd att gästerna bara använder de kamerorna då istället för sina egna! Tycker det räcker med 2 kameror/bord om han nu måste ha såna engångskameror!!

    Ska iaf beställa en del i början av nästa vecka!! Spännande!!

  • Leola

    Hur många kommer ni sitta vid varje bord? Det låter onekligen lite mycket med 4 kameror per bord. (Men det beror ju på antalet kring bordet). Jag tycker din plan med 2 st låter bra.
    Jag skulle hellre ställa dit färre, för att vara säker på att alla kort blir tagna på en och samma kamera... tänk om du har flera kameror där bara ett fåtal kort blir tagna med varje kamera... Dina gäster kommer säkerligen ta kort med sina egna kameror oxå, och då kan du ju fråga efter de korten i efterhand.
    En så kalla kortinsamling...


    Plummis83 skrev 2008-09-13 07:15:50 följande:
    Igår satt vi och kollade på nätet efter dekorationer, har bestämt att sprida ut kostnaderna under året samtidigt som vi sparar... Men m2b är lite smått galen, han verkar tro att vi är mega rika och vill ha hur mkt som helst. Trodde det var han som skulle stoppa mig men i själva verket är det tvärtom! Någon mer som har det så??Bland annat så är han inne på att det ska vara 4 engångskameror/bord och vi kommer ha 4 bord! Jag har försökt med att inte ens hälften av bilderna kommer bli bra troligtvis, framkallning kostar (enligt honom 1 kr/bild) osv osv....Är rädd att gästerna bara använder de kamerorna då istället för sina egna! Tycker det räcker med 2 kameror/bord om han nu måste ha såna engångskameror!!Ska iaf beställa en del i början av nästa vecka!! Spännande!!
  • Plummis83

    Jag tror jag har fått min sambo att förstå det. Jag sa att vi kunde ju skaffa tomma skivor som gästerna kunde få å lägga in bilder på! Tycker jag är mkt bättre men att han kan få ha sina engångskameror men kanske 2/bord. Han påstår att det blir mer spontana bilder med engångskamerorna, vilket inte jag riktigt tror på då!!
    Räknar med runt 85 pers på 4 bord + honnörsbordet.

    Hur många kommer ni sitta vid honnörsbordet förresten??


    Leola skrev 2008-09-14 18:37:10 följande:
    Hur många kommer ni sitta vid varje bord? Det låter onekligen lite mycket med 4 kameror per bord. (Men det beror ju på antalet kring bordet). Jag tycker din plan med 2 st låter bra.Jag skulle hellre ställa dit färre, för att vara säker på att alla kort blir tagna på en och samma kamera... tänk om du har flera kameror där bara ett fåtal kort blir tagna med varje kamera... Dina gäster kommer säkerligen ta kort med sina egna kameror oxå, och då kan du ju fråga efter de korten i efterhand.En så kalla kortinsamling...
  • Heloise

    Jag har precis köpt min ring, eller iaf det som ska bli visel ringen, jättefin vintage solitär. Hittade den på Kaplans, hade inte tänkt mig en sådan riktigt men vart så kär i den, jag ska göra om själva bandet( göra den större halvrund och lite bredare tror jag) men behålla fattningen och gud vad söt den är!
    Billig som tusan oxå fast stenen är hyggligt stor (o.35c)
    känner mig alldeles överlycklig, äntligen ngt som fallit på plats. Finns att se i galleri(högst upp)

  • Leola

    Jahup.... då har man sett sig själv i nya numret av Allt om Bröllop, som vinnare av "Årets brudpar".
    Min Johan tog hem en tidning i förskott eftersom han jobbar på mediebyrå och får alla möjliga tidningar i förtid.

    Kul i varje fall.

  • Sobeit

    Jag har tittat i alla de affärer som jag brukar handla i, emn jag hittar inga bröllopstidningar. Var har ni köpt era?


    Leola skrev 2008-09-18 16:39:16 följande:
    Jahup.... då har man sett sig själv i nya numret av Allt om Bröllop, som vinnare av "Årets brudpar". Min Johan tog hem en tidning i förskott eftersom han jobbar på mediebyrå och får alla möjliga tidningar i förtid.Kul i varje fall.
  • Plummis83

    Den senaste bröllopsguiden ska finnas i affärerna nu!! Men Allt om bröllop kommer inte ut förrän den 23 (tror jag det var) men premunerar man på de så får man de tidigare!!!


    Sobeit skrev 2008-09-18 17:54:59 följande:
    Jag har tittat i alla de affärer som jag brukar handla i, emn jag hittar inga bröllopstidningar. Var har ni köpt era?
  • Heloise

    Jag har precis varit på posten och hämtat ut ringen, den är finare i verkligheten än på bild
    Synd att det är hela 10 månader kvar innan jag får ha den!

Svar på tråden Juli 2009 - Här snackar vi om allt!