• Leola

    Juli 2009 - Här snackar vi om allt!

    Då är det snart ett år kvar innan juli 2009 startar. Det kan kännas långt för vissa, för andra har planeringen redan börjat.

    Vilka är ni?
    Kan vi ha nytta av varandra, JA!

    Att avhandla:
    Kyrka
    Lokal
    Klänning
    Inbjudningar

    Sen har väl de 3 första månaderna gått innan, det är dax att starta upp en ny tråd.

    Bring it!

  • Svar på tråden Juli 2009 - Här snackar vi om allt!
  • soffan81

    Ska också gifta mig den 11 juli 2009, verkar vara ett populärt datum...=)
    Kan säga att planeringen inte ser lika ljus ut som för många andra.
    Ska gifta oss borgligt på stranden och funderar även på att sätta upp ett tält att ha festen i på stranden. Men ingenting är bokat än utan det är fortfarande på planeringsstadiet.
    Blir ju lite halvstressad när jag ser att så många redan har hela sitt bröllop planerat och i stort sett bokat lite miondre än ett år i förväg, trodde inte man var tvungen att ha sådan framförhållning..:)

    Funderar också på att ta ut kuvertavgift för våra gäster då vi hellre vill kunna bjuda alla våra vänner på en stor fest än att få bröllopspresenter. Vi funderar på en summa mellan 200-250 kronor och en bar till självkostnadspris.

    Får nog kanske lägga på ett kol med min planering, har nästan inte ens funderat på vad jag vill ha för klänning..

  • DanKat

    Vi ska också gifta oss i juli, den 18:e.

    Det vi hittills har gjort är
    -bokat kyrka & festlokal
    -pratat med präst och kantor som vi vill ha
    -fått ja från tärna, marskalk och en värdinna, hoppas få ja från värdinna nr 2 också
    -gjort preliminär gästlista (ca 170 pers)
    -kollat delar av budgeten
    -bestämt färger
    -köpt en hel del dekorationer (+fått en del av släktingar till min fästman som gifte sig i somras, fick förutom dekorationer även en del hårgrejer)
    -sytt gåvopåsar
    -håller på med placeringskorthållare och lite annat pyssel som dekoration
    -har bestämt det mesta till inbjudnings- och tackkorten men har inte fått hem allt än (fick tips av en som gift sig tidigare om att komma ihåg det, dom hade varit så slut efter bröllopet så det blev jobbigt att ta tag i det när dom inte hade funderat nånting över tackkorten innan)
    -köpt klänning!!
    -bestämt efterrätt och pratat med dom som ska göra den
    -har ett förslag på en helt underbar varmrätt men min fästman har inte smakat den än så vi har inte bestämt något om det

    Det är lite klurigt med gästlistan bara, vi vet inte alls hur många vi ska räkna med som verkligen kommer, min fästmans släkt bor så nära varandra allihopa och är inte vana vid att resa över halva Sverige för sånt här... och det är många kompisar från södra Sverige också som vi inte alls vet hur dom kommer göra. Det som gör det klurigt är att vi måste ha olika festlokal beroende på hur många som kommer, gränsen går vid 120 pers där vi i första hand vill ha festen. Så nu när vi planerar så måste vi tänka på alternativ för båda festlokalerna och preliminärboka dubbelt så att vi kan avboka sådant som inte behövs sedan när vi vet exakt antal...

  • Plummis83

    Det beror nog på lite var man bor oxå!! Jag vet att det är enorm skillnad på tex Skåne och Dalarna! Kommer själv ifrån Dalarna men bor i Skåne nu och kommer gifta mig i Skanör.
    Hade jag bott kvar i Dalarna lr tänkt ha bröllopet där så hade jag nog inte bokat allting mer än 1 år innan som jag gjort nu! Bokade kyrka, lokal å fotograf i april/maj och gifter mig 4 juli -09!!


    soffan81 skrev 2008-09-07 14:10:49 följande:
    Ska också gifta mig den 11 juli 2009, verkar vara ett populärt datum...=)Kan säga att planeringen inte ser lika ljus ut som för många andra.Ska gifta oss borgligt på stranden och funderar även på att sätta upp ett tält att ha festen i på stranden. Men ingenting är bokat än utan det är fortfarande på planeringsstadiet.Blir ju lite halvstressad när jag ser att så många redan har hela sitt bröllop planerat och i stort sett bokat lite miondre än ett år i förväg, trodde inte man var tvungen att ha sådan framförhållning..:)Funderar också på att ta ut kuvertavgift för våra gäster då vi hellre vill kunna bjuda alla våra vänner på en stor fest än att få bröllopspresenter. Vi funderar på en summa mellan 200-250 kronor och en bar till självkostnadspris.Får nog kanske lägga på ett kol med min planering, har nästan inte ens funderat på vad jag vill ha för klänning..
  • Sobeit

    Kul med en till som redan köpt sin klänning!


    DanKat skrev 2008-09-07 14:46:26 följande:
    Vi ska också gifta oss i juli, den 18:e. Det vi hittills har gjort är-bokat kyrka & festlokal -pratat med präst och kantor som vi vill ha -fått ja från tärna, marskalk och en värdinna, hoppas få ja från värdinna nr 2 också -gjort preliminär gästlista (ca 170 pers) -kollat delar av budgeten -bestämt färger -köpt en hel del dekorationer (+fått en del av släktingar till min fästman som gifte sig i somras, fick förutom dekorationer även en del hårgrejer) -sytt gåvopåsar-håller på med placeringskorthållare och lite annat pyssel som dekoration-har bestämt det mesta till inbjudnings- och tackkorten men har inte fått hem allt än (fick tips av en som gift sig tidigare om att komma ihåg det, dom hade varit så slut efter bröllopet så det blev jobbigt att ta tag i det när dom inte hade funderat nånting över tackkorten innan) -köpt klänning!!-bestämt efterrätt och pratat med dom som ska göra den-har ett förslag på en helt underbar varmrätt men min fästman har inte smakat den än så vi har inte bestämt något om detDet är lite klurigt med gästlistan bara, vi vet inte alls hur många vi ska räkna med som verkligen kommer, min fästmans släkt bor så nära varandra allihopa och är inte vana vid att resa över halva Sverige för sånt här... och det är många kompisar från södra Sverige också som vi inte alls vet hur dom kommer göra. Det som gör det klurigt är att vi måste ha olika festlokal beroende på hur många som kommer, gränsen går vid 120 pers där vi i första hand vill ha festen. Så nu när vi planerar så måste vi tänka på alternativ för båda festlokalerna och preliminärboka dubbelt så att vi kan avboka sådant som inte behövs sedan när vi vet exakt antal...
  • DanKat
    Sobeit skrev 2008-09-07 19:00:54 följande:
    Kul med en till som redan köpt sin klänning!
    Vi hittade en nu i slutet av sommaren som var nersatt till under halva priset (4500 i stället för 9400!) som vi tyckte var alldeles underbar, och dessutom mycket mer speciell än dom jag provat innan, så vi ville passa på och köpa den då! Annars hade vi förmodligen varit tvungna att ta en enklare, eller så skulle mina kläder ha blivit på took för dyra! Dessutom är det jätteskönt att ha det fixat, annars skulle jag nog känna mig stressad över det, det är ändå en så pass viktig sak som man verkligen vill vara nöjd med!
  • Leola

    Kul att det blivit ytterligare lite fler julibrudar i tråden...

  • Brud aug09

    Hej allihopa! Gifter mig den 11:e juli!
    Har ännu så länge bara bokat kyrka och festlokal, så börjar bli lite stressad när jag ser hur långt ni kommit!
    Gästlista är någerlunda klar, men kan väl hinna ändras något...

  • Heloise

    Jag ska ta lite kort på dem , de blir faktiskt fina, det är jättevacker i galns i tyget. Nu är tyvärr semster slut och jobb och skola har börjat. Jag har börjat ett materprogram i Uppsala, tufft schema att det inte kan ha lite barmhärtighet med min(vår) servettsömnad och öv bröllopsplanering förstår jag inte, hur svårt ska det vara ;-p


    Sobeit skrev 2008-09-07 12:04:35 följande:
    [citat]
    Oj, många servetter blir det! Förstår att du redan är less. Men samtidigt tur att du börjat redan nu så du kan ta det pö om pö och inte behlöver sitta och sy alla i sträck. Har du någon bild på tyget? *nyfiken*Efter bröllopet så kan du alltid lägga ner dem i en låda och ha vid finare tillfällen, typ årliga bröllopsdagen, finare middagar och jämna födelsedagar mm.
    [/citat
  • BlivandefruGustavsson

    Jisses vad ni kommit långt i er planering Vi kommer att ha ett litet bröllop, cirka 40 pers och 8 av dem är barn. Klänning ska jag inte titta på än på ett bra tag då jag sliter på gymet 4 ggr/v för att få bort alla mina kilon från graviditeterna som etsat sig fast.

    Har ni tips om var man kan hitta fina ringar??

Svar på tråden Juli 2009 - Här snackar vi om allt!