• EllaM

    Camebridgekuren - tråd 10

    Tack AoM för att du startade nya tråden!

    Ang pris och smak för er nya: Jag tycker det är helt klart prisvärt! Går man på ren kur kostar det (alla tre måltiderna tillsammas) mindre än en lunch ute på stan... Det tjänar i alla fall jag på! Dessutom funkar det verkligen, och bara det är värt varenda krona!! Och smakerna är helt ok, flera är faktiskt riktigt goda. Mycket godare än andra pulverdieter! Sopporna tycker jag tex är godare än varma koppen. Och cappucinon blir jättegod att blanda med kaffe och kakaon är jättegod att blanda ut med rätt mycket varmt vatten.

    2 v på ren kur och 2 veckor på kombinerad funkar nog jättebra! En del klarar länge på ren kur, andra känner att de behöver ta pauser ibland. Prova dig fram! Börja med ren kur och känn hur du känner dig (ge det åtminstone fyra dagar innan du ger upp!) och ta nya beeslut efter varje 2-veckorsperiod till exempel. Jag körde 2,5 v på ren kur och därefter kombinerad (samt i kombination med rent frosseri, haha!). Hade fortsatt längre på ren kur om jag inte skulle på ett event där jag ville kunna äta. Jag tyckte nämligen det gick så bra! Ibland kör jag rent i några dagar, upp till en vecka, ibland kombinerat. Lite beroende på hur jag tycker att det funkar dag för dag med resor och jobb och annat. Var och en hittar ganska snart det som funkar bäst för en själv! Likaså hur det funkar med träning - prova er fram (gå inte ut för hårt bara, utan trappa hellre upp om det går bra)!

    I helgen har jag varit bortrest och haft en riktig ätarhelg. Igen. Har inte vågat vägt mig idag... Men har tagit beslutet att inte köra ren kur nu som jag gjort tidigare efter mina ätarhelger, utan fortsätta på kombinerad. Är ju hyfsat nära mitt mål och tänkte försöka trappa upp träningen istället. Dessutom är det så mycket resor på gång i jobbet, så ren kur funkar inte. Idag har det blivit cappuccino på morgonen och kycklingsoppa till lunch. Nu blir det snart en skaldjurssallad med räkor, kräftstjärtar, ägg, blandade salladssorter, gurka, tomat, sparris och lite avokado. Ingen dressing, utan pressar lite citron över och kryddar med salladskrydda. Sedan lite melon och färsk ananas till dessert. Mums!

  • EllaM

    Men det var förbaskat gott, eller hur!?!
    Mica o Krille skrev 2008-04-07 18:12:11 följande:


    Hoppar in här också. Åt chips igår.. FYYYYYYYYYYYYY! USCH....... SKIT! Jaja..
  • EllaM
    AoM skrev 2008-04-07 15:27:46 följande:
    Vad tror ni blir den största känslan när ni har uppnått er målvikt?
    Vet du, jag tror att första känslan blir "YES!" för att direkt följas av ett "Jaha?? Vadå, ska jag inte vara snyggare nu då?" Jag tror nämligen att jag kommer att bli lite besviken, att jag har alldeles för höga förväntningar på hur jag ska se ut den dagen. Jobbar på det där, så att det inte ska hända (att jag blir besviken alltså).
  • EllaM

    Jag har aldrig testat mixer, utan kör med shakern som man kunde köpa hos konsulenten. Tycker det blir jättebra! Har en på jobbet och en hemma så man inte behöver släpa emellan och då är det ingen risk at man glömmer den heller (har också ett litet förråd av soppor på jobbet så att jag alltid ska ha tillgängligt och inte riskera att ha glömt ta med mig mat). Jag mixar först med 1 dl ljummet vatten och sedan med en mugg varmt vatten från kaffeautomaten (när jag är på jobbet alltså) - funkar jättesmidigt!


    vitulina skrev 2008-04-07 22:24:34 följande:
    Förresten!Måste man skaffa en mixer eller räcker det med en shaker? Inte direkt så att jag kan ta med mig en stavmixer till jobbet... Finns det ett annat bra sätt att lösa pulvret??
  • EllaM

    Vågade knappat väga mig imorse efter helgens utsvävningar (igår vågade jag inte väga mig). Hade gått upp 0,4 kilo. Får anses vara helt ok med tanke på tre dagars frossande! Åt kombinerad kur igår (två cb och en sallad med mycket proteiner, ingen dressing utan avokadon fick stå för nyttigt fett och så färskt frukt till dessert där det naturliga fruktsockret fick stå för kolhydratintaget) och tänker fortsätta på kombinerad. Kommer att resa mycket den här veckan och kan inte påverka lunchernas inenhåll, men känns ok eftersom de andra måltiderna blir cb.

    Jag har nu 4 kilo kvar till målvikten. Fast drömvikten ligger ytterligare 2-3 kilo unden den vikten. Vi verkar vara många som har en målvikt och en drömvikt! Målvikten är den vikt där jag kommer att vara hyfsat nöjd när jag når den, och de övriga kilona hoppas jag kunna ta genom att äta nyttigt och träna (och de kan gott få ta tid att gå ner).

  • EllaM
    AoM skrev 2008-04-08 09:54:51 följande:
    Blir det inte klumpigt i shakern?
    Nej, inte för mig. Eller jo, om jag inte skakar ordentligt. Men om jag först tar i en dl kallt eller ljummet vatten(inte pulvret i först, då fastnar det liksom i botten) och sedan skakar riktigt ordentligt blir det inte klumpigt, därefter har jag i varmt vatten eller kaffe efter smak och skakar riktigt ordentligt igen. Bra träning av armen! tänk bara på att trycket förändras när man har varmt vatten i, så se till att locket är ordentligt påskruvat. Jag brukar också hålla tummen över lilla "flärp-locket" så att det inte ska hoppa av. Inget kul med kakaostänk i hela köket.....
  • EllaM

    Hej alla!

    Varit på resande for några dagar. Pulvrat morgon och kväll. Sallad till lunch, bara lite dressing. Dock så blev det makca på förmiddagsfikat igår och dessutom bröd till salladen (om än mörkt och nyttigt). Desutom blev det sushi häromdagen, trots sallad på lunchen. Och jag har ändå gått ner! Det går ju väääääldigt långsamt för mig. Nu har jag gått ner 7 kilo på cb på två månader, och innan dess två kilo bara genom att äta bättre, så nio kilo. 3 kilo kvar till målvikt och 5 kilo kvar till drömvikt! Nu måste jag försöka köra stenhårt. Vi funderar nämligen på att gifta oss redan i september istället för maj som vi planerat. Vi vill ju ha det enkelt och litet och hemligt och helst inte vänta så länge. Måste bara kolla att det funkar med ekonomi, tider för inblandade och att vi hinner få ihop allt. Drygt 4 månader kvar... det borde väl då??

  • EllaM

    Hej tjejer!

    Känner igen mig... Väger i och för sig fortfarande fem kilo mer än när jag träffade min m2b, men trodde jag skulle vara mer nöjd vid den här vikten än jag är. 3 kilo kvar till målvikt men 5 kilo kvar till drömvikt. Eftersom vi nu bestämt att vi gifter oss redan i september istället för maj nästa år som vi först tänk, så är det hårdsträning som gäller för mig i sommar. Jag inser ju att skläet till att jag inte är lika nöjd nu är för att jag var så betydligt mycket mer vältränad förr, jag hade mer muskler, var mycket tajtare i kroppen och hade en bättre hållning. Sådant gör ju mycket! Trots att jag verkligen HATAR att springa ska jag faktiskt köpa ett par löparskor när lönen kommer. För har ni någonsin sett en fet löpare?? Dessutom kan det vara trevligt att börja med lite promenader i elljusspåret ljusa vårkvällar och sedan trappa upp till en eller två löprundor i veckan, i kombination med gymträning. Inbillar jag mig nu i alla fall.

    Kämpa på! Här har det ätits paj, tårta och ostfondue under helgen. Bland annat. Men jag har inte gått upp ens ett gram (inte ner heller), så det känns ok. BMI 21,5 idag. 20 är målet. Och just under bröllopet vill jag ner till 19, sedan efter fotograferingen kan jag gå upp till 20 igen.

  • EllaM

    1. När började du med CB?
    I mitten av februari

    2. Hade du provat andra dieter då, vilka och vilka resultat fick du med den/dem?
    En mildare variant av Atkins för några år sedan. Gick då ner 7 kilo på 3 månader.

    3. Vad vägde du när du började med cb?
    Hemligt. BMI strax över 24.

    4. Hur länge har du hållit på?
    Sedan början av februari. Med CB sedan mitten av februari.

    5. Hur mycket har du gått ner?
    7 kilo med CB.

    6. Hur lång är du?
    Hemligt. Men inte jättelång.

    6. Kör du ren eller kombinerad kur?
    2,5 v ren kur, därefter kombinerat (samt kombinerat med ätardagar på helgerna, och vissa rena dagar i veckorna).

    8. Hur mycket vill du gå ner?
    Totalt 12 kilo. 7 kilo avklarade. 3 kilo kvar till målvikt. Ytterliagre 2 kilo till därefter till drömvikt. Dvs 5 kilo kvar.

    9. Hur lång tid "räknar" du med att det kommer ta?
    Räknar med att nå målvikt i mitten av juni. Drömvikten måste vara nådd i slutet av augusti!

  • EllaM

    AoM:

    Du är inte glutenintolerant då? Både bröd och spagetti innehåller ju gluten och jag tror att det du beskriver är symptom på just glutenintolerans, fast är inte säker.

    min mage brukar alltid vara uppblås och krånglig, men är mycket bättre på kuren! Fast när jag äter bröd och sånt blir den svullen och gasig. Misstänker själv ev glutenintolerans. Vore hemskt! Bröd som är så gott...!

Svar på tråden Camebridgekuren - tråd 10