• Sommargrönt

    -5 kg

    Imorgon ska jag vägas in igen...och ta nytt midjemått....Hoppas hoppas hoppas...

  • Sommargrönt

    Hope2008: Ge inte upp! Du får fylla magen med sådant som är fattigt på kalorier så du slipper gå hungrig. Morötter, gurka, sallad...

    Jag skriver upp allt jag ska äta på helgen INNAN jag äter, i början på dagen. Har en viss antal kalorier per dag för att inte gå upp i vikt. När man har på papper hur mycket man kan äta och blir sugen på godis eller nåt utöver det så tvingar jag mig själv att räkna ut hur mycket extra kalorier det blir. Då brukar jag tappa lusten...Eller så går jag ut och tränar det antalet kalorier först!

  • Sommargrönt

    Åh vad skönt. Jag har klarat helgen utan att gå upp i vikt. Nu sjutton ska jag ner nästa bit innan denna helgen så jag är extra sporrad att inte gå upp då heller!

  • Sommargrönt

    Vad duktiga ni är allihop!
    Och välkommen AnneiLund!

    Jag kan inte cykla till jobbet, har hund som ska till dagis...
    Men vågen kröp under 72 kg idag så jag är nöjd ändå!

    Hvidbrud: Ja, visst är det härligt när man kan träna tillsammans? Min m2b behöver verkligen inte gå ner i vikt (trots att han glufsar i sig dubbelt av allt när vi unnar oss något gott för att det inte ska räcka till mig) men han hänger på ändå för att det ska bli roligare. Så pratar vi bröllopsbestyr samtidigt. Det är jätteroligt!

  • Sommargrönt

    Jag jobbade också över igår. Men istället för att gå ut och träna så åt jag glass istället för middag. Hmm...

    Man ska enligt viktklubb lägga ca 25 % på frukosten. Frukosten, lunchen och middagen är lika stora enligt idealet på mina kalorimål enligt dem. Och så en skvätt på mellanmål. Men jag äter inte så mycket, utan kanske 60% av vad det borde vara. Men å andra sidan lägger jag till ett mellanmål innan lunchen (Som inte finns med på listan) så då brukar jag skriva den under frukosten. Så då blir det 25% av hela dagsintaget ändå...Om du hänger med... :)

  • Sommargrönt

    Jag tog på mig ett par shorts igår som jag köpte för några månader sen. Ännu ett sånt där par som var lite för små men jag köpte dem ändå för jag "ska ju gå ner i vikt"...

    Dem passade!

  • Sommargrönt

    tingeling2: Tack för tipset angående viktklubb. Vet att man inte behöver äta antalet kalorier som står. Jag tänkte i alla fall mest på fördelningen mellan dem och att jag har svårt att få i mig 25% på frukosten, det blir för mycket för mig. Äter dessa kalorier på kvällen istället, efter middagen... :)

  • Sommargrönt

    Anna gifter sig: Du får väl träna magmusklerna så att magen blir "plattare", då håller den bättre reda på fettet och innehållet. :) Men det går ju inte att få kroppen att bränna mer fett på ett ställe. Så det enda du kan göra är att gå ner allmänt i vikt så magen hänger med och träna magmusklerna så gott du kan, så de håller allt på plats. Jag har också den mesta extravikten på magen....Surt...

  • Sommargrönt

    Mikabella: Grattis! Kör hårt!

    Inse: Välkommen. Men 7-8 kg på en månad låter lite väl tufft för att du ska klara en hälsosam, kvarstående viktnedgång. Det är ju nästan 2 kg i veckan...Eller har jag missuppfattat något? Lycka till i alla fall och visst peppar vi dig!

    Jag har klarat helgen igen! Andra i rad...Börjar få balans och vågen hoppade ner 0,5 kg till. Tyvärr bara drygt 2 kg nedåt på två månader totalt...För att jag slarvat på helgerna innan...

  • Sommargrönt

    Hvidbrud: Ge inte upp! Jag har varit där. Man blir så trött! Visst är det skönt när vågen pekar nedåt. Men man måste komplettera med måttbandet. Jag har samma sommargarderob nu (nyss tagit fram och den passar!) och samma hål på skärpet som förra året när jag vägde hela 6 kg mindre än jag gör nu. SÅ mycket skillnad kan muskler faktiskt göra. Håll ut, det syns på vågen snart också!

    Inse: Jag tror inte du kan gå ned så mycket, inte utan att det mesta är vätska eller att kroppen går in i svältmode så du går upp igen när du börjar äta hyfsat igen. Visst finns det kurer så du kan ta dig ner den vikten, men finns det verkligen något som är så viktigt att du vill gå upp hela ansträngningen som en jojo sen? Satsa på 4 kg till om en månad så har du ändå en tuff tid med mycket träning framför dig. Och det kommer göra stor skillnad ändå, tro mig! Och kom ihåg att det enda som brukar hända när man går ut så där offensivt med träning är att man skadar sig och får vila...och går UPP i vikt istället. Sätt ett sunt mål och var stolt när du når det!

Svar på tråden -5 kg