• Sommargrönt

    -5 kg

    Vad skönt med en tråd där viktnedgången handlar om motion, inte pulverdieter!

    Jag vägde 74,5 kg när jag började för en vecka sen och har redan gått ner 1,4 kg med mycket motion och lite mindre portioner som inte är lika onyttiga. Jag äter också det största målet mat till lunch och bara yoghurt eller nån smörgås på kvällen för att inte ge kroppen em massa energi på kvällen (man gör ju av med mycket mindre energi på natten).

    Angående hundvalp: Vi fick vår i slutet av december och de första tre månaderna (tills nyss) gick jag upp 4 kg...Man är så låst att det är svårt att ha varken tid, ork eller lust till att träna. Så passa kosten och försök tvinga dig ut och träna själv ibland! Och i längden är det super med hund, man kommer ut och rör på sig oavsett väder.

  • Sommargrönt

    Nienna: Se till att sambon tar hunden mest då så du verkligen får ork att träna. Det är inte så jobbigt att springa ut i nån minut för att hunden ska kissa. Det är att vakta den konstant, vara tvungen att gå mitt i maten eller i ett bra tv-program osv. som tar död på en. Jag älskar vår lilla vovve. Men min m2b är den som går ut absolut mest med den. Nu är han dryga fem månader men innan de växt klart (för din hund när den är nästan ett år) så ska den inte ha någon promenad alls egentligen. Så min m2b rastar hunden och jag tränar för att gå ner i vikt till bröllopet. Är tacksam att jag har en så fin kille som stöttar mig så.

  • Sommargrönt

    FruRålin080808: Jag vet ju inte hur mycket eller vad du äter eller om du motionerar alls och bara vill motionera mer. Jag har i alla fall haft samma dilemma som dig. Har ätit bra och faktiskt tränat mycket men ändå stått stilla i vikt trots att jag väger nästan 10 kg mer än vad jag vill. Jag gifter mig dagen efter dig så fick lite panik för någon vecka sen när inget hände. Jag är egentligen emot bantningstips mm, tycker man ska kunna gå ner sunt. Men ibland behöver kroppen hjälp att börja, man måste liksom chocka den lite ur sina rutiner.

    Jag åt bara flytande mat i tre dagar, alltså i princip bara soppor och yoghurt. Många måltider (minst var tredje timma så man inte blir hungrig) och så frukt däremellan. Inte en enda kolhydrat. Jag åt mig alltså mätt och behövde inte svälta mig. Och det är bara tre dagar. Jag som tidigare hade stått helt stilla kom igång och nu har jag gått ner 1,5 kg efter jag började med vanlig mat igen!

  • Sommargrönt

    Alexiis: Jo, formulerade mig lite fel. Menade att jag hoppade över pasta, ris, potatis och bröd i tre dagar, inte ALLA kolhydrater. :)

  • Sommargrönt

    tingeling2: Varning varning! Att inte kunna sluta gå ner i vikt tycker jag låter lite läskigt. När man går ner i vikt blir man lätt mat och viktfixerad. Det kan sluta med ätstörning om man inte passar sig. Tvinga dig att börja äta mer och håll koll så du håller vikten nu. Sen tycker jag att du kan gå ner mer sen igen om du känner för det. Men det kan nog vara bra med en paus låter det som...

  • Sommargrönt

    Tingeling2: Ja, det är viktigt att ta det på allvar. Jag rasade själv 12 kg i vikt förra våren och nådde min målvikt. Men det var så kul att ha ett mål och lyckas hela tiden och jag flyttade det något halvt kilo hela tiden. Till slut insåg jag att det inte var nyttigt. Knoppen måste också hänga med. Så jag tog paus över sommaren. Nu har jag gått upp lite igen som ska bort. Men jag tror det är lika viktigt att vara nöjd när man nått sin målvikt som att försöka hålla reglerna man satt upp så att man inte ska gå upp igen.

  • Sommargrönt

    Hope2008: Detsamma här! Har tränat jättebra och har gått upp 8 hekto istället för ner under helgen...Det där är så svårt att mäta från dag till dag och vecka till vecka...

    Om du är fin på festen har inget med vågen att göra, utan med hur din kropp ser ut och hur nöjd du är med det. Tränar man mycket och äter bra så brukar man dricka mer. Då samlas mer vätska i kroppen som väger. Så du kanske hare blivit smalare fast du väger mer?! Måttband är oftast bättre än våg...(Säger jag som själv är viktfokuserad)

    Som min m2b säger: Håll ut och jobba på. Det kommer ge resultat till slut...

  • Sommargrönt

    Usch, idag är det jag som är nere. Jag har tränat jättebra tre dagar i rad (och bra veckan innan det med) och inte ätit dumma saker. Men trots det så hoppade vågen upp 1 kg igår och det försvinner inte...Och jag känner mig inget smalare heller. Åh vad jobbigt!

  • Sommargrönt

    Tingeling2: Nä, inte dags på över en vecka. Och jag dricker nog inte mycket alls...Jag brukar gå snabba promenader, jogga eller gå på step-up...och så har jag en motionscykel hemma, mend et är bara i nödfall, tycker den är tråkig...Vet att muskler väger mer än fett, men har mycket fett att ta av, så lite borde man ju gå ner...

    Jag äter nog inte för lite. Yoghurt med frukt och musli till frukost, ordentlig lunch. Sen mindre till middag och kväll...Kan man gå upp i vikt av att äta för lite fett? Vet inte om jag gör det men skulle väl säga att jag inte undviker fett helt och hållet i alla fall...

  • Sommargrönt

    Jag tycker det är så svårt att hitta balansen. Jag vill INTE banta. Jag vill äta nyttigt och kanske lite mindre än vanligt och träna ordentligt så att jag stadigt går ner i vikt. Börjar jag nu så hinner jag gott och väl innan bröllopet. Men det händer inget (har gått två veckor), bara små pendlingar neråt som försvinner igen. Jag vet inte hur länge man ska vänta innan man försöker vara mer drastisk (röra sig mer åt bantahållet). Man kan ju inte bara gå och vänta på att det ska hända något. Tänk om det inte gör det?

Svar på tråden -5 kg