• Svar på tråden Dalabrudar 2008, del 3
  • Helena1978

    Någon som kan tipsa om bra catering i Leksand/Rättvik? Har börjat fundera om och tänkte kolla med någon om dem kan ordna med varmrätten. Visst borde väl det inte vara något problem eller tror ni att dem vill ha hela kittet annars att det kan vara?

  • frussan

    Hej,
    tack för alla grattis

    Dagen var HELT fantastisk, fanns ingenting som vi hade gjort annorlunda om vi kunnat göra om det! Underbar vigsel med bra präst, gripande sång, vackert - alla närmaste där - och ja, en otrolig känsla. Rolig middag, supergod mat som fick mycket beröm, ursnygg tårta. Och bra drag... fest fram emot småtimmarna, vi höll på till halv 4-tiden och då var nog hälften av våra 100 gäster kvar. Två timmar senare drog de som stängde festen - ett 20-tal personer...
    Som sagt, ni har nåt att se fram emot!

    Känslan av att vara man och fru, jo den är klart häftig, och också något att se fram emot!

    Näe, jag hänger inte kvar här på BT (hm, gjorde det ju knappt när jag planerade heller ), men här kommer mina bästa dala-tips;

    tårtan - snygg och grymt god (moussetårta) från Daniel Målare på konditori Zola (korsningen Tägtvägen/Saresgatan, i hörnet på ett gult hyreshus (Tägtvägen 23 ca), i källaren). Billigt, otroligt bra service och bäst!
    catering - vi var supernöjda med Jocke på Kök Nyström. Gott, vällagat - känns klart mer schysst restaurang än catering. Proffsig!
    ostar - vi hade ostar istället för efterrätt. Många gäster öste lovord över den otroligt goda osten från Stora Lunån Gårdsmejeri. Alla tyckte också att det var roligare att ha ost från lokalt mejeri än att köpa i vanlig affär. Bra pris också.
    Blommor - Idéfloran i Borlänge - urduktig, bra pris, buketten var snygg som attan! (dock hört att hon ska sluta? vet inte om det stämmer...)
    hår - Kicki på Anne&company är jätteduktig, lyssnar verkligen på vad man är ute efter och försöker se helhet och inte bara frisyr. Grym!

    Hm, har nog egentligen många fler tips, men de där är nog de jag känner att sticker ut - som jag verkligen, verkligen vill rekommendera.
    Men man vet ju aldrg, kanske kikar jag in här igen, men läser nog inga trådar - så har ni nån fundering så kanske det är bättre att inboxa.

    Ha ett härligt bröllop och ha så kul med planeringen!
    Lycka till!
    /frussan

  • SuperRultan

    Akvavit:Jätte fina bilder !!

    Frussan: Va kul att du delar med dig av din erfarenhet !!
    Vi ska beställa tårta från Zola och Kicki ska fixa mitt hår.. så det känns jätte kul att höra från någon som är super nöjd.

  • Helena1978

    Är det någon som känner till restaurangen bygatan i Leksand? Har lyssnat med dem om dem ev. kan ordna catering för huvudrätten. Min pappa mest tycker inte att jag ska behöva lägga ner så mkt arbete på att tillaga maten åt så många personer. Om jag ska vara ritigt ärlig vore det jätteskönt att få leja bort det och bara ordna med förrätten. Känner mig faktiskt lite stressad över detta, även om jag kommer att få hjälp med tillagningen. Men sen är det ju det här med att det ska hållas varmt så att vi kan servera alla... Och jag kände att catering blir så himla dyrt... Bröllopet har dragit iväg, det är dyrt redan tycker jag. Vi är uppe nu i ca 55.000 kr och då har jag inte inkl. maten. Så vi lär ju landa på ungefär 70.000. *suck* Och det blir jag också stressad för... Nu börjar det kännas lite jobbigt *ångest*. Missförstå mig rätt, jag längtar verkligen efter att dagen D kommer då jag blir fru!
    Bystugan skulle köra ut maten så att vi har den i lagom tid till middagen. Dem fraktar den i värmeskåp, men jag har ingen aning om dem hjälper oss att lägga upp det på fat eller om det är något vi gör själva. Vore ju toppen om dem kunde hjälpa till med detta och vi bara serverar. (vi kommer ju inte servera har hjälp för detta )

    Är det någon mer som kommer att ta catering? Vad brukar ingå?

  • Frojz

    Vi kommer att ha catering i Rättvik. Ska prata med dom idag! Återkommer med info!

  • cesse

    Vad kostade tårtan på konditori Zola? Levereras de in någon frigolit elller likn. för kallhållning?

  • SuperRultan

    Vi har fått ett pris på 35:- biten och då är det en mosstårta.
    Vet ej hur dom gör vid leveranserna... ska kolla när vi beställer :)

  • Sofiaa84

    hej hej, är från Mora, och ska gifta mig i december! =)

  • Fröken Figo

    Hej Dalabrudar!

    Vi ska gifta oss på Furudals bruk och ha Ullis Hamlin som caterare. Nån som har erfarenhet av henne????? Vore superkul att höra hur hon är.

Svar på tråden Dalabrudar 2008, del 3