• linil

    Vinterbröllop 08/09

    Hej!

    Är det någon mer som gifter sig vintern 08/09 och vill dela tankar/ideer?

  • Svar på tråden Vinterbröllop 08/09
  • Ceasara

    Nu har vi bokat fotograf, de gillade att vi skulle gifta oss på vintern och hade flera idéer på platser som kunde vara fina ute.

    Det där med tärnor är ju olika men vi ska betala tärnornas klädsel eftersom vi vill att de ska följa temat. De ska också få acessoarer till. Däremot får de stå för skor själva. Jag var tärna förra sommaren och det var faktiskt bra att brudparet betalde klädseln. Jag hade aldrig valt den klänningen själv och det var mycket utgifter ändå i samband med deras vigsel. Jag tycker att det känns bäst att betala det då vår dag självklart inte är lika stor för dem.

    Har eventuellt hittat en solist. Han går ut gymnasiet och är ännu osäker på om han kommer vara i sverige då men annars är han intresserad. Han kan spela instrument också...

  • 2e advent

    Ceasara

    Vad hade fotografen för idéer, det är nämligen en av de poster vi har tänkt att spara in lite pengar på och be en kompis som är jätteduktig på att fota att göra det istället, men jag känner att det är lite svårt att komma på idéer för var man ska ta dessa foton.

  • Ceasara

    De visade olika bilder och berättade var det var i stan. Och fotona var tagna på ställen man inte trodde skulle bli fina, vid en tegelvägg, i en dörröppning på deras baksida som jag aldrig hade kunnat tro skulle kunnat bli fin. Bland några träd i en alé, vid en fontän precis vid en parkering, (man såg då inte parkeringen). De vet ju hur man sorterar bort andra delar av miljön. De föreslog också vid kyrkporten. Kommer inte ihåg mer.

    Vi ska betala 2900:- för fotograferingen, i studie och i närområde. Då tar de ca 200 kort, man får då inte nåt album utan kan själv välja om man vill betala för ett eller bara beställa kopior. Jag tyckte det kändes bra då man kan spara utgifterna till senare.

  • Soon to be Mrs P

    Kul att vi har fått en sådan aktiv tråd! :)

    Jag har äntligen kunnat släppa nyheten då jag fick ett frieri i fredags! Så nu börjar racet till att få allt som man vill...
    Har faktiskt varit rätt skönt att börja planera utan andras inblandning för att slippa trampa någon på tårna.

    Jag funderar på om man ska bjuda på något varmt eller kallt till fördrink, vad tänkte ni göra? Vi ska ha festen inomhus (lokalen ligger en våning upp i ett hus) så drinken blir ju inomhus. Men kan man bjuda på något varmt utanför kyrkan efteråt eller innan vigseln? Skulle vilja få fram lite tydligare att det är ett vinterbröllop.

  • Vinterbruden 08

    Jag tänker bjuda på glögg Så blir det bubblor efter det!! Kan ju vara gott med något varmt direkt när man kommer in tror jag

  • Soon to be Mrs P

    Ja man kanske kan ta glögg direkt när gästerna kommer när de väntar på oss, och sen ta bubbel att skåla i när vi kommer.

    Om vädret tillåter vill jag nog bjuda på något varmt på kyrkbacken efteråt när alla står och gratulerar oss, bara för att inte alla ska försvinna iväg så fort från kyrkan (jag vill stå där och njuta av att var fru!).

    Vad tror du om varm cider annars? Hade varit häftigt att få bjuda på något med äpplen som vi gjort själva (har hur mycket äppleträd som helst i trädgården).

  • Vinterbruden 08

    ja absolut men hur ska du göra det rent praktiskt.. Få ditt varm dricka och få serverat den?

  • Vinterbruden 08

    Håller sig cidern god i termosar?? Hmm kanske det vore en ide.. eller vit glögg (vanilj) kanske tärnor och värdpar kunde hjälp till med det.. Pappersmuggar funkar ju när man är ute väl??

  • Soon to be Mrs P

    Glögg funkar i termosar, det har jag provat. Samtidigt är saftglögg inte så gott och kyrkan ligger på bilavstånd till festlokalen så jag hade hoppats på lite varm cider med kanel i som det skulle gå att köra på.

Svar på tråden Vinterbröllop 08/09