Inlägg från: Soon to be Mrs P |Visa alla inlägg
  • Soon to be Mrs P

    Vinterbröllop 08/09

    Hej!

    Hittade precis att någon startat en tråd med samma idé som jag hade för någon månad sedan. Dvs en tråd för oss vinterbrudar med ca 1 år kvar av planerande!

    Här är den gamla: www.brollopstorget.se/Forum-1-22/m2676974.html

    Jag länkar hit från den!

  • Soon to be Mrs P

    Vi gifter oss på Lucia i år och har bokat kyrka, festlokal, frisör. Monogrammet blev jag klar med i helgen och jag är så himla nöjd! (har kämpat i 3v med det) Hemsidan är nästan klar, ska lanseras i samband med att vi offentliggör förlovningen (förhoppningsvis snart, jag väntar på ett frieri! ;) )

    Resten får jag vänta med tills det är officiellt...

    Ceasara: eftersom det kan vara svårt att fotas utomhus på vintern (dåligt väder, stormar, kyla etc), kolla vad de har för förslag på platser att fotas inomhus och vad de har för exempelbilder att visa, t ex hur det gör med ljussättning och så då. Vi har problem med att hitta en "snygg" plats att fotas på inomhus som inte är i studio.

  • Soon to be Mrs P

    Vi tänkte ta bröllopsresan i februari instället, det är då man behöver resa bort från vädret som mest (ungefär som nu, kom hem från våren i Paris inatt till ett vitt Skåne...)! Vi gifter oss på lucia men sen vill man ju vara hemma till jul och ha det mysigt... Jag har funderingar på Guadeloupe till bröllopsresan, men vi får se hur pengarna räcker först.

  • Soon to be Mrs P

    Kul att vi har fått en sådan aktiv tråd! :)

    Jag har äntligen kunnat släppa nyheten då jag fick ett frieri i fredags! Så nu börjar racet till att få allt som man vill...
    Har faktiskt varit rätt skönt att börja planera utan andras inblandning för att slippa trampa någon på tårna.

    Jag funderar på om man ska bjuda på något varmt eller kallt till fördrink, vad tänkte ni göra? Vi ska ha festen inomhus (lokalen ligger en våning upp i ett hus) så drinken blir ju inomhus. Men kan man bjuda på något varmt utanför kyrkan efteråt eller innan vigseln? Skulle vilja få fram lite tydligare att det är ett vinterbröllop.

  • Soon to be Mrs P

    Ja man kanske kan ta glögg direkt när gästerna kommer när de väntar på oss, och sen ta bubbel att skåla i när vi kommer.

    Om vädret tillåter vill jag nog bjuda på något varmt på kyrkbacken efteråt när alla står och gratulerar oss, bara för att inte alla ska försvinna iväg så fort från kyrkan (jag vill stå där och njuta av att var fru!).

    Vad tror du om varm cider annars? Hade varit häftigt att få bjuda på något med äpplen som vi gjort själva (har hur mycket äppleträd som helst i trädgården).

  • Soon to be Mrs P

    Glögg funkar i termosar, det har jag provat. Samtidigt är saftglögg inte så gott och kyrkan ligger på bilavstånd till festlokalen så jag hade hoppats på lite varm cider med kanel i som det skulle gå att köra på.

  • Soon to be Mrs P

    Vi har vitt, grönt och champagne som färgtema. Äntligen har vi blivit klara med hemsidan där färgerna kan beskådas www.peterjenny.se

    Varm och Kall lät jättegott när jag läste om det! Jag får spara ner en länk så att vi kan tänka på det tills dess, vi ska gifta oss på Lucia. Även om det ligger precis innan jul så vill jag inte ha jul som tema utan mer vinter med andra vintriga saker som inte är julrelaterade, därför vill jag hellre ha något annat än glögg att servera men ändå något varmt.

  • Soon to be Mrs P

    Hej hej!

    Klart:
    kyrka
    festlokal
    frisör
    make-up

    Nästan klart:
    ringen (har nog bestämt mig men måste ju inte beställa än så jag avvaktar och tittar lite till)
    Tärna och marskalk (ska bara tillfrågas!)
    Maten (vi har en idé, men får se om de har samma meny om ett år)
    transporten till kyrkan (ska bokas 3 mån innan)

    Kul idé med gummistövlarna! Den tänker jag nog sno... ;)

    Måste man förresten ha ett festprogram? Vi vill inte ha någon allsång och att bara ha ett häfte som talar om vilka alla är är lite tråkigt, tänkte skriva något på placeringskortet istället. Sen blir det meny-kort på varje bord (kvadratiska för 8 pers).

  • Soon to be Mrs P

    c t skrev 2008-03-17 08:08:17 följande:


    Tack! Vi var ändå uppe i Ishotellet och jag frös INTE trots axelbandslös klänning. Det räcker absolut med en cape eller en liten jacka. Jag blir nästan förvånad att inte fler sommarbrudar svimmar av värmen istället för det är många lager tyg i en klänning
    Just därför som jag valt ett vinterbröllop och inte sommar! Har provat brudklänningar förut och vet hur varma de är, och tänk på stackars brudgummen som oftast har både väst och kavaj! Jag var rädd att vi bägge två skulle svimma eller flyta bort i värmen...
  • Soon to be Mrs P
    Ceasara skrev 2008-03-17 10:25:24 följande:
    Är det nån som vet när man bör ta in kostnadsförslag på catering? Känns som tidigt så här 10 mån innan bröllopet.
    Jag hade nog börjat nu så att ni vet att de är "lediga" för att ta hand om er. Ni kan ju ta in kostnadsförslag från flera utan att specificera maten, den kan ni ju bestämma exakt efter sommaren.
  • Soon to be Mrs P
    Ceasara skrev 2008-03-17 13:20:03 följande:
    Hmm, det kanske vore lägligt ändå. Hjälp, detta är läskigast i planeringen tycker jag. Hur gör man, begär man in offert eller vad säger man?
    Om du tycker att det är läskigt att "begära in offert" kan du ju ta det i två steg. 1) ring till alla som ni hittar som har catering i ert område och berätta att ni ska gifta er och fråga om de har en exempelmeny på vad en middag ungefär skulle kunna kosta per kuvert samt en fullständig meny som de kan skicka till er. 2) när ni sen fått in alla förslag och och bestämt er för några stycken som ni skulle kunna tänka er ringer du ett varv till och begär en mer detaljerad offert med rätt antal gäster etc.
    De är ju vana att få sådana här förfrågningar, det är ju deras jobb, så de kommer ju inte tycka att du är konstig som ringer... ;)
  • Soon to be Mrs P

    Ceasara: Låter jättemysigt!

    Vi vill också ha en lite mer aktiv semester och funderar på någonstans i västindien, t ex Guadeloupe eller Aruba eller liknande, men vi får se hur mycket pengar som blir över när vi har koll på alla utgifter!

  • Soon to be Mrs P
    Ceasara skrev 2008-03-22 16:44:29 följande:
    Soon to be Mrs P: Mycket roligare att hitta på saker. Jag vet det är läskigt med så mycket utgifter. Vi har inte satt nån budget utan tar det vi vill men jag räknar åtminstone med 80 000:- för bröllopet plus resa. Ring inte inräknat. Får nästan kramp av att tänka på det.
    Jo, vår budget ligger på 115 000 kr inkl ring men exkl resa, så vi får se hur det blir med den! Vi sparar så gott det går så länge...
  • Soon to be Mrs P

    Vinterbruden: var har du hittat skorna!!!!!!?? De är ju helt underbara, jag vill också ha! De liknar de LV-skorna jag aldrig hade råd att köpa men mer bröllopsaktiga, jag är redan kär i bilden!

    Hoppas, hoppas, hoppas de finns i närheten...

  • Soon to be Mrs P
    bexniss skrev 2008-04-25 19:14:42 följande:
    ja kollar massa på ebay och kan inte riktigt tro att en klänning utan frakt mm kan kosta 300 kr, verkar så otroligt billgit.Jag behöver lite hjälp med en sak och det är min bröllopstårta.Jag vill antingen ha mini tårtor till varje gäst eller en stor tårta och som jag är så vil jag ha den med snygg design, som följer temat. Alla tårtor ja kolla på är färggranna, ja vill helst ha en vit med bruna detaljer..
    Jag vill också ha en vit tårta med antingen vita eller bruna/gröna detaljer. Jag har tittat en massa i bröllopstidningar (är nog uppe i ett femtontal nu) från Sverige, UK och USA och i dem finns det massor av vita tårtor med olika detaljer, ska se om jag kan hitta någon hemsida i någon text som jag kan skriva här
Svar på tråden Vinterbröllop 08/09