• Lapinette

    Barnkarusellen

    Vem vill vara med på barnkarusellen? Kanske funderar på att göra ett försök, ett avstamp och hoppa upp eller vem vet du kanske redan sitter där med den lilla i famnen? Här inne är vi ett gäng som har stött och blött detta med tantens månatliga besök, huruvida rosenrot kan hjälpa till, kiss på stickan eller kanske en sjuhärliga massa hormoner?

    Nåja, de flesta av oss har faktiskt lyckats och flera trådbebisar har tittat fram sedan vår start sommaren 2006. Så numera innehåller denna sida även frågor som vilken barnvagn som rullar bäst i stadsmiljö och hur i helsike man får ungen att sova på nätterna!

    Välkomna in alla gamla veteraner men även ni som är nya. Bered er på många inlägg och mycket skratt och gråt!

  • Svar på tråden Barnkarusellen
  • fru AM

    BS: Badrumslösningar - aha något jag känner till, just nu ...

    Vi tog badkar utan bubbel, det fylls på via breddavloppet + blandare på kanten. Sedan har vi en separat sittande (på väggen) takdusch med handdusch också.

    Mugglan: Lammfäll köpte vi till Livia - den luktar inget speciellt men den var särskilt gjord för bebisar (fr Babyland). Den är tvättbar också vilket är fiffigt. Fårfällar till lågpris låter som varning för viss fårdoft om man så säger ...

  • Lapinette

    Vi valde också bort bubblet och tog ett vanligt badkar. Rekommendation från vår inredningtjej. Nu använder vi även badkaret som dusch så det hade blivit aldeles för mycket slitage.

  • Telemarkgrrl

    Lappis, vad bra att CvL var så resonabla!!

    Mugglan/Vänner/Piggelin, jag kollar med min förening och återkommer i frågan!

    AM, jaa, jättegärna lunch! Den här veckan är lite galen med två jobbintervjuer, projektavslut på jobbet och långlunch med fd kollegor men nästa vecka ser alldeles tom ut! Vilken dag passar dig?

    Vi kommer också att ta ett vanligt badkar, det får inte plats något annat i vårt pyttiga badrum. Helst skulle jag ha velat ha ett inbyggt men eftersom det tar lite mer plats så blir det inte ett sånt heller. Men men, bara att få ett badkar kommer att bli underbart! (Om vi nu får tag på någon hantverkare, AMs snubbe har inte hört av sig med någon offert än ).

    Jag har ett par fårskinn hemma på golvet och dom luktar ingenting alls. Fast jag vet inte om det kan vara en kvalitetsgrej, att billiga fårskinn kan lukta?

  • Mrs  B

    Mugglan
    Vi har en joggingvagn från BRIO som vi fick gratis från en kompis som jobbade på BRIO. Den hade varit ett utställnings ex, men det syntes inte alls på den.

    Maken sprang en gång med Max och det funkade för Max men inte för mannen. Han gillar nämligen inte att springa på asfalt. Men gör det inför Göteborgsvarvet.

    Vi fick vagnen samtidigt som vi köpte en sulky, så joggingvagnen (trehjuling) blev en sovvagn och sulkyn en åkvagn. Man kan fälla ryggstödet bättre i den joggingvagnen vi har än med sulkyn.

    Badkar:
    Vi har ett vanligt badkar, men jag sulle gärna vilja ha ett med bubblor i och massage.......

  • fru AM

    Telis: Påminn badrumssnubben! Han har blivit lite distraherad tror jag eftersom våra polacker råkade ordna en vattenskada i huset som han fick mecka med. Har du hans mailadress? JAg inboxar!

    Vi kan väl luncha nästa vecka? Alla dagar utom fredag funkar!

  • BrudSommar2006

    AM, det var så vi hade tänkt oss med vår badkarslösning också men nu blev vi sugna på bubbel.

    Lappinette, varför avrådde hon från det? Är det något vi inte tänkt på?

    Båtratten är som dekoration bara, fast maken och jag har visst delade åsikter om det!!!

    Jag tror att jag stavar sämre här än annars eftersom jag har så bråttom när jag skriver, Iris sitter på golvet och ålar sig närmre och närmre en vägg eller möbel som hon kommer att slå huvudet i så man vet att man strax måste rusa...

  • BrudSommar2006

    Inte för att jag vill jogga men den där BabyJoggern såg ju trevlig ut. Annars har jag varit tveksam till trehjuling men den modellen som var tillfälligt slut vad den nu hette skulle ju gå bra över rötter och allt stod det. Fast den stod det i och för sig inte att den var helt nedfällbar till liggläge på.

  • Liten med Mindre

    Åh - äntligen gick det att komma in och läsa. Har försökt i 3 dagar nu tror jag, efter att inte ha hunnit läsa klart i fredags.

    Vi hade besök av farmor, plastfarfar, faster och kusin till Mindre i lördags, några stannade till söndag. Attans vad tröttande det var. Jag har verkligen svårt att gå i från och lägga mig när vi har gäster - fast jag borde.

    Tog med Mindre till läkaren idag för att kolla upp om det är något med magen som gör henne orolig på kvällarna. Inget problem där, förmodligen en släng av kolik, dvs ingen orsak finns. Men läkaren tyckte att man borde förbjuda folk att besöka nya föräldrar mer än en timme i taget... Antar att vi varit dåliga på det där med att begränsa - det är så lätt att vilja så mycket. Men eftersom vi blir trötta lätt och nog smittar Mindre, så kanske vi borde tänka oss för.

    Annars verkar det hända en del här inne...

    Lappis - en otroligt massa lycka till inför nästa IVF-omgång. Härligt att CvL var trevliga och tillmötesgående. Man behöver verkligen inte möta otrevlig personal i ett så känsligt ärende!

    BS - hoppas att du och maken kan hitta tid för varandra och lite till huset när hans reso är över. Kan ni inte boka in det med dina föräldrar redan nu? Jag skulle inte sätta att tilltro till att nya sängar löser alla sömnproblem (det gör ni säkert inte heller) - utan försöka hitta andra lösningar så länge (typ gympa, kvällspromenader, stretching, barnfri natt etc).

    Page - strongt gjort att komma igång med gympandet. 2 månader på soffan kan ju sätta sina spår. Heja heja!

    Muggles - visst hade ni en Brio Nova också? Den är verligen tungkörd i affärer - men super i terrängen. Och attans klumpig i bilen. Ändå har vi en jättekombi. Det blir något mindre sen när bebisen sitter. Jag har en kompis som kör Teutonia Spirit och är sjukt nöjd med den som hon själv säger. Fast den verkade rätt tung i backarna den med... Teutonia Fun är superlätt att styra runt i affärer - har prövat en kompis vagn.

    Och - nu är det matpaus för Mindre.

    KRAM ALLA!

Svar på tråden Barnkarusellen