• Giftstruma och levaxin

  Mån 14 apr 2003 23:50 Läst 43137 gånger Totalt 37 svar
  Upprym­d
  Visa endast
  Mån 14 apr 2003 23:50

  Hej!

  Drabbades av giftstruma för ett år sedan. Jag har gått upp totalt 10 kg under detta år. Nu är jag frisk, efter operation för två månader sedan, men är tvungen att äta levaxin livet ut. Håller på att försöka komma tillbaka till "min vikt" igen. Men dessa kilon sitter som berget. Någon som delar denna situation eller vet något?

 • Tis 27 maj 2003 11:33 #0

  Anonym, Det beror på vilka vitaminer du tar. Järn och kalcium ska du inte ta tillsammans med levaxin. Låt det gå minst två timmar emellan. Det gäller även kalciumprodukter!! Det bästa är att ta vitaminerna på morgonen och levaxinet på kvällen, eller tvärtom

 • nattug­glan
  Visa endast
  Lör 31 maj 2003 05:56 #0

  Angående Mollies inlägg om homeopatika/alternativmedicin. Det är ju bra att dina sköldkörtelvärden ligger inom normalgränsen. Jag vill bara ge rådet till andra som inte har normala värden - att uppskjuta medicinsk behandling genom att börja med naturläkemedel kan ge bestående skador på din kropp, tex utstående ögonglober, höjda ögonlock, skador på foster.

 • Sön 1 jun 2003 11:44 #0

  Nattugglan!!
  Hur kan man få fosterskador av örter??? Tala om dt för mig är du snäll...

  M.

 • Sön 6 jul 2003 11:26 #0

  Hej!
  Jag har också en fråga ang låg ämnesomsättning.
  Jag äter levaxin sedan 2,5 år just nu 0.20.
  När jag fick reda på att jag hade fel på sköldkörteln så sa min läkare att man ska vara extra försiktig när man skaffar barn.
  Dvs man måste regelbundet kolla dosen för är levaxindosen för låg så kan man få barn som inte är lika intelligenta som andra barn.
  Detta gjorde mig lite rädd men har ändå bestämt mig för att skaffa barn-och ta regelbundna prover,så att levaxindosen lígger rätt.

  Ni som har låg ämensomsättning.
  Har ni barn eller ska skaffa?
  Hur /vad har ni fått för information?

 • Jennie med ie
  Visa endast
  Sön 6 jul 2003 13:05 #0

  Mollie, även naturliga ingredienser kan vara skadliga i för stor mängd eller i vissa situationer. T o m vissa vitaminer kan vara skadliga för t ex ett foster om man får för mycket av den.. Naturligt är inte automatiskt detsamma som ofarligt. Saken med naturläkemedel och alternativmedicin är också att de inte är testade och godkända på samma sätt som vanliga läkemedel och dess olika verkningar, positiva som negativa, är ofta inte lika dokumenterade. Därför är försiktighet aldrig fel, hur mycket örter och hur naturligt det än är.

 • Majsan­80
  Visa endast
  Mån 7 jul 2003 10:35 #0

  Jag har ätit Levaxin i 9 år och har gått upp i samband med att min dos har behövts höjas.

  Har dock haft svårt att bli av med kilona den senasta gången tills jag gick med i ViktVäktarna. Det har fungerat jättebra för mig eftersom jag inte vill avstå det goda i livet. Jag har gått ned ett kilo i veckan.

 • Mån 7 jul 2003 20:33 #0

  Anonym, när det gäller att skaffa barn samtidigt som man äter levaxin så är det absolut ingen fara! Det enda är att du måste höja dosen på levaxin eftersom även bebben kräver energi. Sen så får du kolla värdena under graviditeten med jämna mellanrum. men levaxin i sig är inget som på något sätt kan skada ditt barn eftersom det är ett syntetiskt hormon som din kropp skulle ha producerat om den fungerat som den ska. Så när du blir gravid kontakta den läkare som behandlar dig för sköldkörtelproblemen så vet han/hon vad som är bäst att göra!
  Lycka Till

 • Ons 9 jul 2003 22:54 #0

  Jennie med ie; Ja, det förstår jag med, men man äter inga sånna doser av örter så det hinner bli farligt. Det heter ju kosttillskott och ALLT tas inom rimliga doser förstår du väl?

  M.

 • Jennie med ie
  Visa endast
  Tor 10 jul 2003 03:06 #0

  Eftersom naturläkemedel som sagt ofta inte är kontrollerade så väl som vanliga läkemedel så kan det vara osäkert om man verkligen tar så små doser att det inte är farligt... och man vet inte alltid vad som är just rimliga doser.

  "förstår du väl" låter som mästrande och/eller nedlåtande tycker jag, jag hoppas det inte var så du menade. Ibland hoppas man att man har fel *s*

 • Tor 10 jul 2003 18:00 #0

  Jennie, det var INTE meningen som nått nedlåtande!! Det menar jag inte! Håller med om att det var felskrivet av mig... Jag var nog mest förvånad! OK?

  Har idag pratat med min homeopat OM diskusitionen här. Han säger följande;

  1. Alla _homeopatiska_ mediciner är testade och godkända i bl.a. England, Tyskland och USA. Men de är trots det INTE godkända i Sverige som läkemedel.
  2. Om man går till en hälsokostbutik och säger att man vill ha nått för en viss åkomma, det är då det kan börja bli farligt. Hos en homeopat så blir man ju undersökt och får en "diagnos" innan man ens får några medikament med sig hem. Han hävdar att det finns medel hos en hälsokost butik som är farligt.(OBS! Jag hävdar det inte för det vet jag inget om!)
  3. Örter kan INTE skada ett foster. Såvida man inte äter 100 kg om dagen...
  4. När man fått rätt dos av homeopatiska piller så finns INGA biverkningar.
  5. Man måste se till att den homeopaten man går till är a) Auktoriserad b) Medlem i Svenska kroppterapeuter.
  6. Utåtstående ögonlober m.m., är tecken på giftstruma som redan gått för långt och hos den peronen måste det sättas in Levaxin. MEN kommer man i tid till en homeopat så kan försämringsförloppet hävas eller stoppas. Om man är på stadium 0 så är man frisk och är man på stadium 100 så är man sjuk och kommer man i stadium 70-90 till en homeopat så kan en denna göra dig frisk. Har man kommit till 100 så går det inte, då måste man uppsöka läkare.
  Har man dessutom inte kommit till stadium 100 så syns det ingenting på dessa hormonprover man tar hos läkaren. Man kan bara se på proverna när man kommit till 100. I min homeopats ögon är det försent.

  Själv har jag fått igång sköldisen nu och så även älen TACK vare min homeopat. Men jag är väldigt tacksam för att det även finns Levaxin till de som behöver det. För jag HADE kunnat vara en av dessa människor idag.

  Lycka till alla!

 • Mån 14 jul 2003 12:14 #0

  Jag har ätit levaxin i flera år nu och har en dotter som är 10 månader nu. Det är inget fel på henne eller hennes intelligens. Se bara till att kolla värdena ofta vilket dom kan göra på MVC. Jag kan dock inte sluta med mitt levaxin för att byta ut det mot örter, mina symptomer är att jag sover, sover och sover. JAg är alltid trött och orkar ingenting. Levaxinet blev verkligen räddningen för mig!

 • Mån 14 jul 2003 16:09 #0

  Anonym! Du _kan_ inte byta ut Levaxinet mot homeopatiska medel. Har man en gång börjat med Levaxin så kan man ju inte sluta. Man kan däremot ta homeopatiska medel innan man börjat med Levaxin, läs mitt inlägg ovan.

  M.

 • Mån 14 jul 2003 16:25 #0

  örter kan visst vara farliga... skulle du frivilligt stoppa i dig fingerborgsblomma eller liknande???!!!!

  många saker som man har i naturläkemedel är giftiga i större doser och även om en vuxen klarar en rejäl dos så kan det vara mycket farligt för barnet i magen...

  Levaxin är ett bra och mycket väl fungerande läkemedel - byt inte ut det mot homepatmediciner... ¨

  att ta naturläkemedel mot giftstruma eller underprod kan göra att sköldkörteln lägger av helt och hållet (händer även om man tar levaxin och inte borde göra det)...

 • Mån 14 jul 2003 23:23 #0

  Till 2003-07-14 16:25 Anonym
  Svar på dina frågor/inlägg;

  örter kan visst vara farliga... skulle du frivilligt stoppa i dig fingerborgsblomma eller liknande???!!!!
  Svar: Nej det skulle jag inte, inte direkt från naturen utan vidare. Är det verkligen en ört? Jag äter det som min homeopat säger att jag behöver för mina åkommor! Likväl som att jag äter Kalcium och Magnesium.

  många saker som man har i naturläkemedel är giftiga i större doser och även om en vuxen klarar en rejäl dos så kan det vara mycket farligt för barnet i magen...
  Svar:Man äter inte så stora doser för det första, så det blir farligt!! En homeopat gör en utredning av din kropp, du får en diagnos, sen får man ev. äta homeopatmediciner och då äter man inte så stora doser att det är farligt! Naturläkemedel och homeopatmediciner är _inte_ samma sak. Homeopatmediciner är testade, vart enda litet piller och de kan man endast få tag på genom en homeopat eller liknande. Naturläkemedel kan du köpa på hälsokost och även vissa produkter på Apoteket nuför tiden.

  Levaxin är ett bra och mycket väl fungerande läkemedel - byt inte ut det mot homepatmediciner...
  Svar: Du KAN inte BYTA ut Levaxin mot homeopatmediciner, det har jag skrivit längre upp ett flertal gånger!! Levaxin ÄR bra för de som behöver det!

  att ta naturläkemedel mot giftstruma eller underprod kan göra att sköldkörteln lägger av helt och hållet (händer även om man tar levaxin och inte borde göra det)...
  Svar: Om detta kan jag inte uttala mig, men det jag vet är att detta INTE händer då man upptäcker sjukdomsförloppet i tid. Jag har beskrivit det längre upp. Har man hunnit fått giftstruma eller underproduktion (då det visar sig på blodproven) så blir man inte frisk av homeopatmediciner! Då måste man äta typ Levaxin.

  M.

 • Tis 15 jul 2003 10:43 #0

  Jisses sicken diskussion det blev på denna tråd nu. Jag tycker det verka som om folk hackar på dig Mollie! Jag är lite skeptisk till naturläkemedel, men samtidigt så hade det ju inte hjälpt mig eftersom jag var tvungen att operera mig. men jag tycker att var och en ska göra vad de tror på och vad de tycker är bäst för sin kropp. Så jag tycker det verkar super för dig Mollie att du har fått hjälp av din homeopat.
  Kram Sofia

 • Tis 15 jul 2003 14:46 #0

  *puh* Äntligen lite med håll! *ler* Tack Sofia!

  M.

 • Ons 22 feb 2017 17:07 #37

  Hej mitt namn är  Disa
  Jag har fått giftstruma ,väntar på jod behandling [Sahlgrenska]
  Har varit sjukskriven i 3 v ,eftersom jag har sömnsvårigheter och en otrolig trötthet.
  Kontaktade min läkare  för att förlänga min sjukskrivning, eftersom jag är helt slut.
  Fick ett brev där det stod att hon tyckte jag skulle jobba halvtid,(om mina prover var bättre.
  Jag sa att jag inte kan sova ,och att jag haft problem med detta sen ett halv år tillbaka.
  Då sa hon att om det är huvudorsaken till att jag ej orkar jobba ,bör man nog titta på det i större perspektiv.
  men min trötthet och sömnsvårighet beror ju på min sjukdom.
  Vet inte vad jag skall göra för min ork är borta.
  Jag jobbar dygns pass

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll