• Mollie
    Äldre 4 May 13:41
    48190 visningar
    37 svar
    37
    48190

    Giftstruma och levaxin

    Egentligen hade jag inte tänkt svara på denna tråd, men kan inte låta bli...

    Jag har störningar på sköldkörteln och har ÄNNU inte tagit piller från skolmedicinen. Jag går till en homeopat som ger mig bra medel mot detta. Han ger dessutom bra kost- och näringsråd, en del ganska själklarar grejjer och andra lite mer osjälvklara.
    Har varit till sjukvården och tagit alla prover och har ännu bra värden, konstigt tycker jag, eftersom jag DÅ inte mådde så bra!
    Nu är vi så långt gångna med sköldisen så jag kommer inte behöva äta Levaxin etc och det känns skönt!

    Mitt tips till er alla (IGEN) är att vända er till den alternativa medicinen, där finns hjälp att få, utan biverkningar och utan problem med inställning av doser mm!

    M.

  • Mollie
    Äldre 27 May 10:42
    #0

    Kalcium och Magnesuim är bra att äta!

    M.

  • Mollie
    Äldre 1 Jun 11:44
    #0

    Nattugglan!!
    Hur kan man få fosterskador av örter??? Tala om dt för mig är du snäll...

    M.

  • Mollie
    Äldre 9 Jul 22:54
    #0

    Jennie med ie; Ja, det förstår jag med, men man äter inga sånna doser av örter så det hinner bli farligt. Det heter ju kosttillskott och ALLT tas inom rimliga doser förstår du väl?

    M.

  • Mollie
    Äldre 10 Jul 18:00
    #0

    Jennie, det var INTE meningen som nått nedlåtande!! Det menar jag inte! Håller med om att det var felskrivet av mig... Jag var nog mest förvånad! OK?

    Har idag pratat med min homeopat OM diskusitionen här. Han säger följande;

    1. Alla _homeopatiska_ mediciner är testade och godkända i bl.a. England, Tyskland och USA. Men de är trots det INTE godkända i Sverige som läkemedel.
    2. Om man går till en hälsokostbutik och säger att man vill ha nått för en viss åkomma, det är då det kan börja bli farligt. Hos en homeopat så blir man ju undersökt och får en "diagnos" innan man ens får några medikament med sig hem. Han hävdar att det finns medel hos en hälsokost butik som är farligt.(OBS! Jag hävdar det inte för det vet jag inget om!)
    3. Örter kan INTE skada ett foster. Såvida man inte äter 100 kg om dagen...
    4. När man fått rätt dos av homeopatiska piller så finns INGA biverkningar.
    5. Man måste se till att den homeopaten man går till är a) Auktoriserad b) Medlem i Svenska kroppterapeuter.
    6. Utåtstående ögonlober m.m., är tecken på giftstruma som redan gått för långt och hos den peronen måste det sättas in Levaxin. MEN kommer man i tid till en homeopat så kan försämringsförloppet hävas eller stoppas. Om man är på stadium 0 så är man frisk och är man på stadium 100 så är man sjuk och kommer man i stadium 70-90 till en homeopat så kan en denna göra dig frisk. Har man kommit till 100 så går det inte, då måste man uppsöka läkare.
    Har man dessutom inte kommit till stadium 100 så syns det ingenting på dessa hormonprover man tar hos läkaren. Man kan bara se på proverna när man kommit till 100. I min homeopats ögon är det försent.

    Själv har jag fått igång sköldisen nu och så även älen TACK vare min homeopat. Men jag är väldigt tacksam för att det även finns Levaxin till de som behöver det. För jag HADE kunnat vara en av dessa människor idag.

    Lycka till alla!

  • Mollie
    Äldre 14 Jul 16:09
    #0

    Anonym! Du _kan_ inte byta ut Levaxinet mot homeopatiska medel. Har man en gång börjat med Levaxin så kan man ju inte sluta. Man kan däremot ta homeopatiska medel innan man börjat med Levaxin, läs mitt inlägg ovan.

    M.

  • Mollie
    Äldre 14 Jul 23:23
    #0

    Till 2003-07-14 16:25 Anonym
    Svar på dina frågor/inlägg;

    örter kan visst vara farliga... skulle du frivilligt stoppa i dig fingerborgsblomma eller liknande???!!!!
    Svar: Nej det skulle jag inte, inte direkt från naturen utan vidare. Är det verkligen en ört? Jag äter det som min homeopat säger att jag behöver för mina åkommor! Likväl som att jag äter Kalcium och Magnesium.

    många saker som man har i naturläkemedel är giftiga i större doser och även om en vuxen klarar en rejäl dos så kan det vara mycket farligt för barnet i magen...
    Svar:Man äter inte så stora doser för det första, så det blir farligt!! En homeopat gör en utredning av din kropp, du får en diagnos, sen får man ev. äta homeopatmediciner och då äter man inte så stora doser att det är farligt! Naturläkemedel och homeopatmediciner är _inte_ samma sak. Homeopatmediciner är testade, vart enda litet piller och de kan man endast få tag på genom en homeopat eller liknande. Naturläkemedel kan du köpa på hälsokost och även vissa produkter på Apoteket nuför tiden.

    Levaxin är ett bra och mycket väl fungerande läkemedel - byt inte ut det mot homepatmediciner...
    Svar: Du KAN inte BYTA ut Levaxin mot homeopatmediciner, det har jag skrivit längre upp ett flertal gånger!! Levaxin ÄR bra för de som behöver det!

    att ta naturläkemedel mot giftstruma eller underprod kan göra att sköldkörteln lägger av helt och hållet (händer även om man tar levaxin och inte borde göra det)...
    Svar: Om detta kan jag inte uttala mig, men det jag vet är att detta INTE händer då man upptäcker sjukdomsförloppet i tid. Jag har beskrivit det längre upp. Har man hunnit fått giftstruma eller underproduktion (då det visar sig på blodproven) så blir man inte frisk av homeopatmediciner! Då måste man äta typ Levaxin.

    M.

  • Mollie
    Äldre 15 Jul 14:46
    #0

    *puh* Äntligen lite med håll! *ler* Tack Sofia!

    M.

Svar på tråden Giftstruma och levaxin