• Ailicec

    2 augusti 2008

    Halloj! Den gamla tråden har stängts av så nu öppnar jag en ny! Hur går det för alla? Bara 6 månader kvar! Vad har ni gjort och vad måste ni ta tag i? Släng in ideér, funderingar och berätta om er planering!

  • Svar på tråden 2 augusti 2008
  • Blondie77

    Våra inbjudningskort finns det bild på i galleriet, festprogram gör nog min toastmadame och toastmaster men jag ska ge dom en liten vink på mitt färgtema så jag inte får ett mintgrönt festprogram! Vigselprogram har jag inte ens reflekterat över....hjälp..måste man ha det? Det borde man säkert....placeringskorten gör jag själv, dom blir vita med ett liet rött hjärta i glas på (servetten ska ju vikas till ett hjärta och det är hjärtan på mina somå giftbags som jag ska ha praliner i)....tror inte jag tänkte så mycket budget där utan mest att det är roligt att göra det själv...sen har jag ju blivit gråhårig i förtid av att försöka lista ut hur publisher fungerar i windows vista men efter många många timmar och ännu fler svordommar har jag fått ihop inbjudan och lyckats få plats med 4 st på varje A4papper :) (jag är en dataidiot)

    Jag tänkte skicka ut mina inbjudningar till den 14 februari, vi får vårat hus på alla hjärtans dag vilket jag tycker är så himla gulligt och vore skoj om våra gäster får sina inbjudningar då också :) Kanske i tidigaste laget men eftersom det är semestertider i början av augusti kan det vara bra att dom får veta i tid att dom inte ska boka in annat ;) o.s.a blir 1 juni, då har jag tid på mig att skicka s.k.a andrahandsinbjudningar om någon tackar nej...ska du skicka ut andrahandsinbjudningar? har mäkrt att det råder delade meningar här på bt om det men jag tycker det är helt oki så länge man inte skyltar med att "du får bara komma för att någon annan tacka nej"....det kommer förbli en hemlis sådana fall, man har ju faktiskt inte ont utav det man inte vet :)

    mmm 100 000 är mycket för ett garage men jag orkade inte argumentera med fästmannen..han får sitt stora lyxiga garage och jag får ett dressingroom i anknytning till vårat master bedroom + att jag fick igenom ett få ett nästan 20 m2 stort relaxbadrum brevid vårat sovrum!! :)

  • Ailicec

    Åh vad härligt det låter med hus!!! Dressingroom, mmmm! Relax, ännu mer mmmm.... Jag längtar och längtar. Men får sitta fast i vår alldeles för lilla lägenhet något år till!

    Jag har funderat på om man kanske ska skicka ut inbjudningarna tidigare. ALla vet ju redan om datum och så, och frågar hela tiden om datum osv. Folk vill nog veta, och det är ju kul också! Ja, det får nog bli i mars.

    Andrahandsinbjudningar har jag inget emot. Det är väl bättre att få bli inbjuden, än att inte alls bli inbjuden. Jag tror inte vi ska göra så. Men det är för att vi verkligen har med alla vi vill ha där. Kommer inte på så många andra... De flesta ser nog till att komma också, så det blir nog inte så många avbokningar. Men vi får väl se...

    Nä, det är nog inte jätte vanligt med vigselprogram. Men jag gillar dem!!! Våra stackars toastmasters får knappt göra någonting, jag är en planeringsfreak... Så festprogrammen vill jag styra mest över! Ideér får de gärna ha, hehe...

    Nu måste jag kolla på dina inbjudningskort...

    Vem är tärna och bestman? Har ni frågat?

  • Ailicec

    De var ju jättefina! Inbjudningskorten alltså! Skönt att vara kompis med datorn!

    Har ni någon sida på weddingannouncer man få kika på? Kolla gärna in min alldeles för genomarbetade sida, alla bara skrattar åt mig... Men det är ju så kuuuuuul! Plus att Jocke faktiskt också har gjort en del... cissiochjocke.weddingannouncer.com

  • Ailicec

    Nu skriver jag mest för att inte "vårt forum" ska försvinna på andra sidan... Men iallafall, musik har vi inte pratat om! Ska ni ha i kyrkan och /eller på festen? Vilka låtar?

  • Blondie77

    ja eftersom jag också är lite planeringsfreak och framför allt har ett enormt kontrollbehov (jag har varit sjukskriven typ 2 gånger från jobbet eftersom jag är övertygad om att allt går åt helvete om någon annan ska göra mitt jobb, en gång när min chef hoppade in och höll en föreläsning åt mig för att jag var sjuk fick jag lägga på band på mig för att inte ringa och kolla hur hon skött sig, hon har jobbat där ca 25 år längre än mig så hon skötte sig säkert utmärkt ;)..)...så pga detta kntorllbehov skickas det dagligen mail till min toastmadame med ideer och tips osv för programmet och jag kan tänka mig att ett par måndader innan bröllopet kommer jag vara en fulländad bridezilla och vilja godkänna varje liten del av programmet...hoppas jag kan lägga detta behov åt sidan på min bröllopsdag så mina gäster får slippa se bruden bära ut all mat själv till buffen för att JAG vet minsann exakt var allt ska stå!! :)

    eran sida va jättecharmig, vi har ingen sådan än, jag har haft så mycket annat att göra med planeringen tycker jag och sen byggs det ju hus emellanåt som sagt vilket tar massa tid...men det skulle inte förvåna mig om det kommer en inom kort :) Har du någon bild på din ring? Såg att det stod nått om bild på ringar men hittade ingen?

    Både jag och min henrik kommer ha bestman, det kändes naturligt eftersom min bästis är en kille och dessutom lovade jag han på fyllan för tusen år sen att han skulle få va min "tärna" om jag gifte mig....och ja, jag får ju stå vid mitt ord :) Toastmadame blir min kompis johanna som är en vän från tonåren (min äldsta) och hon är nog gladare för den uppgiften tror jag :)

    Gud va jag skratta när jag läste hur ni träffades!! Jag tippar starkt på att om någon sagt att du skulle gifta dig med nötet som ville sova i din bil mitt i natten hade du kanppast trott det själv ;)

  • Blondie77

    jag blir inte rikigt klok på musiken, på kvällen kommer henriks bröder få agera dj:s men i kyrkan vet jag verkligen inte! Jag tycker om en låt med cajsa-stina åkerström som heter: av längtan till dig....vet du om man får spela "vanlig" musik i kyrkan? Alltså från cd istället för orgel?...jag tycker nämligen den är vackrast med text till och alla jag känner sjunger hellre än bra så solist är inte att tänka på..kom gärna med tips för jag är handfallen och förlorad i det här beslutet!!

    vad ska ni ha?

  • Ailicec

    Haha, det är bra med arbetsmoral! Vad jobbar du med? Det är ju bättre att vara med i planeringen, än att bli besviken för att, ja som du sa: festprogrammet är mintgrönt, en rolig kompis hyrde en strippa. Ett bröllop jag var på satt alla och skrek :andra sidan är ni klara? Jajamensan fattas bara, typ hundra gånger och skit högt HELA kvällen. Sådant förbjudes på mitt bröllop!

    Nä, ringar har vi inte köpt än. Vet inte riktigt vad du såg? Hmmm. Men vi vet hur de ska se ut. Vi ska dit på fredag och prata med guldsmeden. Vi ska smälta ned ringar och göra egna, så därför blir det lite extra prat med guldsmeden!

    Vad kul med två bestman! Och vad ovanligt (iallafall i min sfär) att ens bästis är en kille! Det sägs ju att det inte funkar, att det kommer sluta i kärlek! Men då är du ett levande bevis på att det går alldeles utmärkt. Vad kul!

    Ja, vårt första möte var inte direkt kärleksfullt... Haha, men kärlek börjar med bråk sägs det ju. Hur träffades ni?

  • Ailicec

    Nej, vad lika vi verkar vara! Av längtan till dig ska vi också antagligen ha! Sedan vill jag ha red hot chili peppers - Hard to concentrate. Men Jocke är inte helt säker än, på just den låten. Vi ska ha en solist, som spelar gitarr och sjunger. Visst får man ha cd, i alla de fall jag hört om iaf. Men kolla med er präst, men jag har aldrig hört att man inte skulle få... På festen ska vi ha diskjockey, men inget liveband. Det finns så mycket man skulle klämma in på kvällen, men nu är det fullsmetat i vårat festprogram.

    Ser fram emot din weddingannouncer!

Svar på tråden 2 augusti 2008