• Ailicec

    2 augusti 2008

    Halloj! Den gamla tråden har stängts av så nu öppnar jag en ny! Hur går det för alla? Bara 6 månader kvar! Vad har ni gjort och vad måste ni ta tag i? Släng in ideér, funderingar och berätta om er planering!

  • Svar på tråden 2 augusti 2008
  • Blondie77

    Jag tycker lite synd om mig själv för jag får inte planera så mycket än, min karl tycker det är på TOK för tidigt eftersom vi inte ska gifta oss för den 2/8....så nu sitter jag och smygplanerar ;) Jag har skaffat ett nytt smeknamn på sambon, grinchen saboterade ju julen och m2b saboterar vårt bröllop så därför kallas han numera bröllopsgrinchen av mig!

  • Ailicec

    Haha, det var ett roligt namn! Vi började redan i somras, eller mest jag faktiskt . Men det är väldigt mycket att tänka på. Kommer på saker hela tiden som man inte tänkt på. Det beror väl på vilket slags bröllop man ska ha också, hur mycket planering som behövs alltså. Hur ska ni ha? Det du/ni tänkt än så länge?

  • Blondie77

    Min plan redn innan han friade var att få ett utomhusbröllop eftersom jag inte är troende, vi bygger hus och jag hade väldigt gärna velat gifta mig i trädgården och även ha festen där, men min sambo fick ner mig på jorden att vi kommer inte ha ett nått som ens liknar en gräsmatta på kanske flera år (vi bygger på en skogstomt så än har vi bara massa massa lera)...så nu blir det kyrkan iaf, känns lättast eftersom vi inte behöver oroa oss för vädret och sedan får det bli fest i bygdegården kanske, inte det tjusigaste men där finns ju allt man behöver som bord, stolar och porslin.

    Klänningen är beställd, där strunta jag i vad han säger :) Dessutom har jag köpt en del dekorationer och inbjudningskorten. Jag tänkte ha buffe och laga maten själv med hjälp av familjen kanske...eftersom vi bygger hus för ett par miljoner vill jag inte göra slut på allt för mycket på bröllopet. Ni då? Kör ni budget eller blir det påkostat? Det verkar variare nått otroligt mycket här på bt, har sett allt i från gratis till 450 000 :)...vi kommer bjuda in ca 60 pers så det borde gå att hålla en hyfsad budget.

  • Ailicec

    Ja ok, då har du ju hunnit med rätt mycket ändå! Tur att man inte måste lyssna på sina blivande ...

    Vi ska också vara i kyrka, sedan ska vi ha festen i en lokal vid en camping en bit därifrån. Vi kommer catera huvudrätten, men göra förrätt och efterrätt själva, buffé. Vi försöker också hitta budgetalternativ. Vissa saker snålar vi inte med, men det finns mycket man kan dra in på. Klänning, inbjudningskort, fotograf, catering firma m.m. är klart. Vi kommer bjuda 100 pers, räknar med en budget runt 50000 kr.

    Vad kul med hus! Jag längtar till den dagen vi kan flytta in i hus! Men en sak i taget försöker jag tänka... Vi skulle absolut inte ha råd med det samtidigt. Jag studerar, plus att vi har två barn...

  • Blondie77

    jo det är bra att tänka så...en sak i taget...är väl därför min sambo är lite tjurig, han jobbar heltid och sedan bygger han på vårat hus till 9-10 på kvällen och vi har hållt på i snart ett år och vi har säkert nästan ett år kvar innan det är helt klart...egentligen borde man kanske väntat med bröllop men jag kan inte hålla mig!! :)

    En budget på 50.000 till 100 personer låter ju kanon...vi kommer väl hamna runt 25.000 för 60 gäster(hoppas jag) men det är utan resa eftersom vi ändå inte har tid med det samtidigt.

    Jag har sparat in på maten då genom att laga den själv och fotograf kommer en kompis vara och en annan kompis gör mitt hår :)Spriten tänkte vi köpa i tyskland, billigast så och jag vill gärna kunna bjuda på allt! Tårtan funderar jag på att köpa vita princesstårtor och dekorera själv...kostar iofs en del med tårtställning och dekor men jag tycker det verkar så kul att dekorera tårtor och lite billigare borde det väl bli :) Har du köpt din klänning än? Jag har beställt en klänning från kina som jag nervöst väntar på....bra pris iaf...1800 kr för klänning och slöja...bild finns i galleriet om du är intresserad :)

  • Ailicec

    Ja, jag har redan hunnit varit i ditt galleri Är det en sådan tårta du tänkt dig? Jag fastnade för den direkt! Jag har också många snälla vänner som hjälper till på olika sätt. Det är mycket som är lika märker jag. Min klänning kostade 2100, uppsydd för mig, blev överförväntan när jag fick den! Sprit och sådant köper vi också från Tyskland. Vad kostar det att köpa vita prinsesstårtor? Det låter ju som en kanonidé! Blir det mycket billigare?

  • Ailicec

    Min klänning är faktiskt lik din! Fast min är axellös. Har du dragkedja eller snörning?

  • Blondie77

    Jag har tänkt dekorera mina tårtor så som på bilden (ungefär iaf)...sugarpaste med smak av vit choklad, mall till blommorna, pearldust (färg man penslar på), snäckform och pärlbandsverktyg går på ca 350 kr sedan ska jag även köpa en tårtställning med plats för 3 tårtor med diametern 28 cm vardera (sedan tänkte jag att man fyller på med fler tårtor allt eftersom)..ställningen kostar ytterligare 300 men den kan man garanterat sälja på tradera sen och få tillbaka pengarna om man vill det. Jag var på ica maxi idag och jag skulle få betala 79 kr per tårta (8 bitar)..då får jag välja mellan vit marsipan eller sugerpaste. Det blir ca 1300 för alltihop och 300 kan jag få tillbaka tror jag om säljer ställningen. Skulle man beställa en färdig tårta till 60 pers skulle det gå på runt 3000-3500. Dessutom tycker jag bara det skulle va kul att dekorera själv!

    Oj nu kom jag på att jag behöver en caketopper också så kanske ett par hundra till då för den...på tradera finns massa roliga för ca 150 kr men jag har fastnat för den här dyrare varianten

    www.kakburken.se/product_info.php

    Har dock inte köpt den än, tycker den egentligen är i dyraste laget :)

  • Blondie77

    Jag har snörning i ryggen, tänkte att det var det bästa om det skulle inträffa ett mirakel och man gick ner några kilon innan den stora dagen :)..då kan man anpassa storleken några cm med snörningen....det är min plan iaf! :)

  • Ailicec

    Haha, ja precis så tänkte jag! Jag har börjar hårdträna nu, så att man visar sin allra bästa sida när man för en gång skull får allas blickar på sig Var får du tag i alla grejer till tårtan? Mall, verktyg osv? Måste börja tänka lite på tårtan nu... Jag har liksom hoppat över den i min hjärna... Men det var ju ett superbra pris du skulle få om du gör så!

Svar på tråden 2 augusti 2008