• viktualia

    Nu har jag gjort det igen..... del 7

    ... startat en tråd på samma tema!

    Tänk att det är dags för vår sjunde tråd! Fascinerande att det går att hitta så goa vänner som er här på BT!

    Här har vi nu en sjunde tråd där vi kan fortsätta diskutera allt mellan himmel och jord, ha fredagsfester och fundera över vad vi ska bli när vi blir stora. Slänga ut enkäter och diskutera snusk. Tipsa om presenter och kanske nojja över livets små och stora utmaningar! Diskutera IRL-träffar innan och efter de går av stapeln!

    Kram till er alla goa trådvänner och välkommen till tråd nummer 7.

  • Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7
  • Telemarkgrrl

    Gomorron gomorron gomorron!

    Nu har det varit blå himmel två dagar i rad, det måste ju vara osannolikare än att vinna på lotto!

    Hahaha, Muffins, "för far och fosterland" var definitivt ett nytt uttryck för mig!

  • Zozo

    Japp för mig med!! (Kom just att tänka pa det där med uttryck - jag blandade ihop tva uttryck pa franska i nyar och sade nagot riktigt fult till min väninna.. Usch vad pinsamt!)

    Hejhej pa er - Det âr FREDAAAAAAAAAAAAG!

    Jag har idiotiska filer med kunder som kräver detomöjliga helst till i förrgar.. Jag gar verkligen inte till jobb med glädje längre. Hade det inte varit för att vi försöker bli föräldrar sa hade jag sagt upp mig. Men det känns liksom inte riktig som om jag vill ga ett steg tillbaka nu när vi äntligen kommit igang.. Suck!

  • Telemarkgrrl

    Urrrk, vilket jobbigt jobb, Zozo! Kan du hoppas på att det bara är en jobbig period nu eller kommer det alltid vara så där? Vi får hålla tummarna för att du får vara mammaledig snart då. Hur länge får/kan man vara mammaledig i Luxemburg?

  • MuffinsTönt

    Morrn Morrn!

    Men... va heter det då? Kung och fosterland? Eller kanske mor...? Äsch, ni vet, uttryck o sånt e jag inte bra på!

    Zozo
    Nä! Fy va hemsk!!!! Finns det inga andra jobb du kan söka? Fast man kanske inte "får" va mammaledig då. *heja Zozo heja*

  • Zozo

    Telis. Det hela beror pa att jag jobbar med nagot helt annorlunda (gruppresearrangemang) än det jag egentligen är anställd för (produktutveckling). Chefen pa huvudkontoret tycker att det är utmärkt att jag är sa duktig sa han langade över största och jobbigaste kunden i mitt knä.. utan att jag hade ngt att säga till om saken. Det är verkligen pa den nivan att jag känner att jag inte kan hantera det, rent professionellt sett. Ingen vill lyssna men det lär de väl göra när det gar at pipsvängen. I nagon realistisk framtid finns det inte manga lösningar: jag säger upp mig eller blir mammaledig eller sitter kvar och mar illa... Hmmm... knivigt!

    Muffins; det är klart att det finns andra jobb, men eftersom standard här är 6 manaders prövotid och om jag fattat det rärr, ett ar att arbeta innan man har rätt till mammaledighet (fast det där kan vara fel).

    Telis; 11 manader tror jag det är här.. mammaledigheten.

    Saken är att vi bada, maken och jag, befinner oss i liknande sits just nu; att vi funderar pa att be arbetena fara o flyga.. men sa kommer ju det praktiska in i bilden. Och eftersom maken tog kanska lang tid pa sig att komma loss om det här med barn, vill jag heller inte ga baklänges.. Huvaligen! Urkk! Naja, det kanske blir lite bättre nästa vecka.. Nu är det ju snart helg iaf!

  • viktualia

    Muffins - kung och fosterland heter det!

    Zozo - åååå hemskt att inte gå till jobbet med glädje!!! *kramar om* Och jobbigt att både maken och du har det tungt samtidigt! *kramar igen*

    Själv - har jag blivit avtackad, fått en liten present och tycker att allt känns ännu mer skumt! Men jobbar gör jag till nån gång i eftermiddag

  • Zozo

    Heja vickan! Later kul!

    Jo, men a andra sidan är det sa himla skönt att kunna prata om det (maken och jag). Vi försökte oss pa en "utvärdering" efter ett ar pa plats.. och den var väl inte sa himla positiv.. Maken har en tendens att se katastrofer framför sig jämt (typ att vi bada blir arbetslösa och far flytta hem till hans föräldrar - gaaah!), men utöver det sa är vi basicly inte lyckligare här. Mycket hänger da pa vara jobb eftersom (makens ännu mer än mitt) stämningen gör att vi inte hittar pa sa mycket pa fritiden heller och mest är trötta.

  • Telemarkgrrl

    Tycker att "för far och fosterland" var mycket bättre än vad det heter "på riktigt".

    Usch, Zozo, vad det låter hemskt! Särskilt om du egentligen har en bättre tjänst och ändå sitter där med svarte petter i form av en sk*tkund.

    Men snart är det som sagt heeeeeeelg!

  • Telemarkgrrl

    Näe, inte har ni varit i Luxemburg ett helt år redan?!?

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7