• Anne69
    Äldre 4 Jun 09:37
    110433 visningar
    581 svar
    581
    110433

    Brudar i Lund sommar - 08?

    Hejsan!!

    Är det ngn mer än jag som ska gifta sig sommaren 08 och kommer från Lund?

    Skulle vara hur kul som helst med lite Lundabrudar här inne på BT.

    Hör av det så kan vi hjälpa varandra med lite tips!

  • Svar på tråden Brudar i Lund sommar - 08?
  • Ninni7­5
    Äldre 12 Jun 22:02
    #0

    Wow, innebär detta Anne69 att Ni bestämt er för Tranegården!?!?

  • Anne69
    Äldre 12 Jun 22:16
    #0

    Ninni...det är ju hur galet som helst men jag tror faktiskt det
    Nu VÅGAR jag inte ens titta på Alnarp...
    tänk om man ångrar sig liksom

  • brud-f­eb-08
    Äldre 12 Jun 22:18
    #0

    Jag tror att när man bestämt dig så är det lika bra att inte fortsätta titta. :)

  • Anne69
    Äldre 12 Jun 22:21
    #0

    Hej brudfeb!!
    Ja det ligger nog mkt i det!!!
    Men jag är likadan när jag ska köpa vinterstövlar...kollar i varendra affär INNAN jag kan bestämma mig...och då är skorna ine lika viktiga som bröllopet...äsch, tusan det lät knäppt, men ni fattar va?

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 13 Jun 11:19
    #0

    Vi gifte oss o Skåne Tranås och det var jättebra. Vi hade festen på också där. Bra mat o bra personal tyckte vi. Vi hade en kanon dj som spelade under kvällen. Kommer inte ihåg vad han hette . Ska kolla upp det. Kan i varje fall rekomendera Skåne Tranås om ni är osäkra. Alnarp e´lite stelt vad gäller lokaler o omgivning men smaken kan ju vara olika..

  • Talula­h
    Äldre 13 Jun 11:27
    #0

    Hej
    Oj Oj vad det har hänt grejer här! Tranesgården såg fin ut Anne69..så nu kommer såklart frågorna från mig...har ni fått nåt pris på lokalen? Kan man ta med egen dricka? Har de egen restaurang?

    Kul att ni hittat en lokal!! :) Men som redan är sagt..man får nog bestämma sig när man är klar...annars blir man det aldrig.

  • pretty­julia
    Äldre 13 Jun 11:31
    #0

    Ja nu har jag surfat runt lite o hittade till slut discjockeyn vi hade vid vårt bröllop i Skåne Tranås. Han hette Maffe. Sök på dj Maffe så hittar ni hans sida. Han var i alla fall mycket bra vid vårt bröllop.
    Nu har ni både tipps på Bröllops dj o var ni kan förlägga ert bröllop.
    Lycka till/ "Härligt att vara gift"

  • Anne69
    Äldre 13 Jun 13:59
    #0

    Hej Prettyjulia, la79, Ninni, brudfeb och alla ni andra. Nu kommer ett långt mail!
    Tack för alla tips när det gäller Tranesgården.
    Måste säga att jag föll som en fura (jag är normalt lite svårflörtad .-) ) igår när vi var där.
    Varma goa människor som ha stället. Hela vandrarhemmet är ju uppbyggt som en liten by, där alla ens vänner kommer att bo och hålla till. In till knuten finns stora grillar och fina grönområden där vi kommer kansta kubb, mingla och bara mysa på fredagen, vi kommer bjuda på hamburgare till alla och flakvis med öl i kvällssolen (måste vara sol....annars plan B)

    Tranesgården där vi ska ha själva festen ligger rakt över vägen och man går in genom en lövad båge längs med en liten stig fram till verandan på gården där alla ens vänner står. Där tar vi brudskålen och tänder marschaller till kvällen, där finns även utemöbler som kan komma väl till pass en ljummen sommarkväll.

    Väl inne i gården så finns det dels en stor glasveranda, vacker, vätter ut mot trädgården och uteplatsen, här ska vi nog ha dansen och baren senare på kvällen.

    En halvtrappa upp ligger den stora salen, avlångt, fräscht, lite lyxiga små lampetter längs med båda långväggarna som man kan dimma ner till lagom styrka.
    Här kommer vi att äta då vi tror att den blir för stor att dansa i (kanske inte om man har liveband, men det kommer nog inte vi att ha...får se), bäst att ha blir ett kortare honnörsbord och längre "tungor", alternativt runda bord.

    Det finns ett stort och välutrustat kök men en "proffsig" serveringsgång till rummen.

    Bakom set stora rummet finns även ett litet möblerat rum, kan vara bra om man har barnvagnar eller små barn med. Där kan de leka, sova eller bara dra sig undan om dom tröttnar på de vuxna.

    Kostnad då?
    Att hyra Tranesgårdens glasveranda, köket samt det stora matrummet kostar 2500 kr, vill du ha tillgång till ytorna redan dagen innan tillkommer 500 kr, samma gäller om man vill ha lokalerna dagen efter 500 kr till.

    Nä nu får jag sluta skriva...
    Nu väntar jag spänt på era åsikter istället
    Kram

  • Talula­h
    Äldre 13 Jun 14:06
    #0

    Anne69

    Låter ju fantastiskt bra!! Låter som det är trevliga lokaler och att det är tillmötesgående personal är ju också oerhört viktigt.
    Jag blir väldigt sugen på att åka dit och titta själv. Men jag frågar dig ändå..du har kanske svar på vissa frågor. Vet du hur många gäster vandrarhemmet tar? Hur många gäster är ni på ert bröllop? Dvs..jag är nyfiken på hur många personer som går in sittandes på övervåningen du beskrev.
    Priset var ju också bra! Sååå spännande! Har ni bestämt er nu?

  • Anne69
    Äldre 13 Jun 14:15
    #0

    vandrarhemmet har 87 bäddar, kan kanske klämma in några madrasser så att det närmar sig 90 bäddar.
    Den stora salen ligger inte på ngn övervåning direkt utan mer ett par trappsteg upp. Kan tänka mig att det går att duka för säkert 120 pers där...den siffran känns bekant.
    Vi kommer att bjuda 90 st.
    Det finns ingen serveringspersonal där, det får man själv fixa med. Finns cateringfirmor som även har duktig personal på Österlen och som kan stå för hela konceptet.
    I hyran ingår städning av rummen men köket måste man själv städa.

    Något som tyvärr är lite negativt är att man bara får dansa till 01.00 men det kunde gå att få det förlängt om man pratar snällt och kanske sänker musiken något. det HOPPAS jag verkligen då våra vänner älskar att dansa!! Men vi kanske lägger vårt bröllop vid 15 tiden istället för vid 17 som vi tidigare tänkt, då hinner festen komma igång innan den helt plötsligt tar slut....
    Sen kan man ju fortsätta festa i vandrarhemmet också.
Svar på tråden Brudar i Lund sommar - 08?