Inlägg från: vårbrud2008 |Visa alla inlägg
  • vårbrud2008

    2008 Sommarbröllop - Originalen tuffar vidare

    Hej alla!
    Nu är jag här igen efter några av de värsta dagarna i mitt liv. Förlossningen gick bättre än väntat, men allt kändes som ett mörker.

    Nu efter några dagar börjar det kännas lite bättre. Saknaden är fortfarande stor men jag börjar inse fakta att det verkligen inte kommer att bli någon bebis detta år. Det är en stor förlust men så är livet. Livet ska inte vara en dans på rosor, det vet jag sen innan, och det är detta som gör att man tar tillvara på livet på ett helt annat sätt. Det blev föresten en son, precis som jag trodde, och vi har tagit kort på honom och fått ett fotavtryck. Han kommer att kremeras och läggas i minneslunden på kyrkogården här i byn. Det känns bra att få hem honom och att man kan gå och sätta ett ljus när man känner för det.

    Det kommer antagligen att bli ett bröllop nu i september istället för april 2008, för vi vill ha något att se fram emot i år och vi behöver ha något som skingrar våra tankar. Vi sätter nog igång med planeringen i april när detta har lugnat sig något mer. Och vi kommer att ha ett litet bröllop. Vi har också bestämt oss för att försöka få barn igen så fort jag har slutat blöda och känner mig okej i kroppen. Så är jag gravid när vi gifter oss i september så kommer det att bli vår bästa present. 

  • vårbrud2008

    MrsNyberg2B
    Jag rekommenderar dig att läsa statsvetenskap. Jag läste först samhällskunskap 1-40p och sen läste jag statsvetenskap 21-40p och det var hur kul som helst. Jag är so-lärare föresten och det är verkligen mitt kall här i livet, fast jag är på en förskola just nu pga arbetsbrist i skolan här nere.

    Lucy_
    Hur mycket engelska har du läst?
    Själv har jag 1-20p, orkade inte läsa mer utan gick över till att bli so-lärare istället.

    Norrsken
    Så som du känner dig nu det kände jag nr jag flyttade hemifrån när jag var 19 år. Jag flyttade ca en gång i halvåret mellan olika skolor och fann mig inte tillrätta någon stans. Första gången jag fick riktig ro var när vi köpte huset vi bor i nu. Till sommaren har vi bott här i fyra år och nu är jag hemma. Jag bor i en by utanför stan som jag är uppvuxen i.

  • vårbrud2008

    Igår hade jag en riktig skitdag. Jag grät och låg i soffan hela dagen. Och på kvällen kom huvudvärken så jag somnade vi sex och vaknade vid åtta. Sen har jag inte kunnat sova på hela natten. I morse grät jag igen, men nu känns det bättre. En kompis ringde precis och ville komma med sina två barn och jag sa ja, men nu känns det jobbigt igen......Vilken berg och dalbana detta är!!
    Längtar bara till vi ska försöka igen..:)

    sajber.pillan
    Vi har valt att betala för mat, lokal, servitörer, städning och så vidare för vill inte vill lägga tid och ork på det. Men visst det blir dyrare. Vi kommer att bli runt 40 vuxna och inte allt för många barn på det hoppas jag, så prislappen hålls förmodligen ner.

    InaHjärtarAdam
    Jag tycker att det låter som en bra idé med två lokaler.

    Snart_FruL
    Ja, visst är det svårt det där med gästerna. Vi har valt att bara bjuda de vi umgås med och inga andra. Jag hoppas också att inte så många tar med sig sina barn. Till kyrkan är alla välkomna men sen vill jag att jag och gästerna ska kunna slappna av och roa sig på festen. Det blir inte lika avslappnat om man har en massa barn med sig. Hoppas att gästerna också förstår det.

  • vårbrud2008

    Snart_FruL
    Tack för din styrka. Det kan verkligen behövas.

    Jag förstår dina tankar angående vilka gäster man ska bjuda. Man får känna efter och se vad som passar en själv. Inget rätt, inget fel...

  • vårbrud2008

    Hej alla!
    Känns bättre idag och jag hoppas allt är på rätt väg för mig i mörkret. Grät lite när jag pratade med en kompis men attackerna kommer inte lika ofta nu som innan som tur är. Blir lite mer positiv för varje dag som går.

    Däremot blev jag arg nu när jag skulle betala räkningarna. Sonen har nog varit och pillat på min säkerhetsdosa så nu är den blockerad och jag kan inte betala något. Det får bli sambons jobb när han kommer hem ikväll. Ingen trevlig människa på kundtjänst heller.....:(

    Jenny_Åland
    Vilken snygg klänning!!! Och vad mysigt det låter med 50 tals tema. Hur hade ni tänkt då???

    gica
    Krya på dig....Hoppas du blir frisk snart igen.

  • vårbrud2008

    gica
    Tack för omtanken!
    Ja, det går verkligen upp och ner hela tiden. Ena dagen tycker man att det här ordnar sig för att nästa dag bara ligga på soffan och gråta. Men det får ta den tid det tar, men sen vill jag bli gravid igen.

  • vårbrud2008

    Jenny_Åland
    Jag fick ett sent missfall förra veckan, i vecka 18, det är det jag sörjer nu. Det blir bättre och bättre men det är väldigt tungt vissa dagar.

    Ert 50 tals tema låter väldigt spännande. Gillar sånt.....

  • vårbrud2008

    Min sambo friade den 12 december och vi höll det hemligt till julafton.
    När vi har väntat barn har vi hållit det hemligt i ca 3 1/2 månad. Jag har inga problem att hålla saker hemliga men det är värre med min sambo. Han ville säga att vi var gravida samma dag som vi testade oss, men då sa jag stopp.

    Tyvärr måste jag också ge mig in i djunglen av ansökningar. Vill inte vara kvar längre än till sommaren på mitt jobb eftersom det var tänkt så från början. Man utvecklas inte och jag vill så gärna jobba som lärare igen. Saknar det allt för mycket...

    Gica
    Ja, vantrivas på sitt jobb är aldrig kul. Alla mina sommarjobb var sådana. När jag började som lärare hittade jag hem men under min mammaledighet blev jag uppsagd och nu jobbar jag på en förskola / fritids. Det var helt okej innan när jag visste att jag skulle sluta till sommaren, men nu känns det inte lika roligt längre om jag tvingas jobba kvar där i ett år till. Man utvecklas överhuvudtaget inget och sånt kan jag inte med. Jag måste ha utmaningar.
    Tyvärr kan jag inte säga upp mig för jag vill verkligen inte heller som Norrsken skrev vara arbetslös.

  • vårbrud2008

    Norrsken
    Angående rosenört, hjälpte inte på mig men det är ju skönt om det kan hjälpa på någon.

    Anja74
    Känner igen mig i ditt pluggande. Har ju som sagt 5 1/2 år på högskolan. Jag är bara glad att jag gjorde det innan sonen kom för annars hade jag inte orkat med det. Har inte så mycket disiplin på mig själv.

  • vårbrud2008

    Anja74
    Är hemma och är sjukskriven men får ha sonen på dagis några timmar som tur är, 9 - 13.
    Går runt och städar lite för att förtränga mina tankar från missfallet och så sitter jag här vid datorn.

    Har inte ätit en ordentlig middag på över två veckor (maginfluensa och missfallet), så något bra tips kan jag inte komma med idag tyvärr.

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop - Originalen tuffar vidare