• Miss Cee
    Äldre 27 Dec 21:53
    16490 visningar
    61 svar
    61
    16490

    Ni som kan ringar och diamanter...

    Jag ska ut på stan och köpa min vigselring på fredag eller lördag. Från att ha varit fast besluten att ha en enkel guldring har jag nu ramlat över några stycken guldringar med diamanter i och inser plötsligt att jag mycket hellre vill ha en sådan trots allt.

    Då till frågan:

    Jag har ingen stor budget, det rör sig om ringar för under 4000kr. Det är 3-4 stycken olika jag väljer mellan, och jag vill få så mycket sten som möjligt för pengarna. Om jag ändå ska köpa en ring med sten i så vill jag välja den ring av dessa som är finast sas.

    Jag har läst på om carat och renhet. Slipning utgår jag från att det är brillianter alltsammans, det är ringar med flera stenar i, ingen solitär.

    På nätet står det inget om just dessa ringar hur många karat de är på så det måste jag ju kunna fråga. Men kan man fråga om renhet? Och ska man få någon form av certifikat på även dessa ringar, så att det är lönt att man bryr sig om vem som bedömt dem?

    Jag har läst mycket i trådarna här, men jag undrar alltså om man kan fråga om renhet och certifikat och liknande på en ring för den lilla summan, eller om butiken skrattar åt dig då..?

    Har ni några andra råd?

  • Svar på tråden Ni som kan ringar och diamanter...
  • jag ska bli en fru...­läängt­ar-nu gift
    Äldre 27 Dec 22:20
    #0

    TW=Är måttet på den finaste stenen.

  • Miss Cee
    Äldre 27 Dec 22:20
    #0

    Malmö.

    Grejen är att jag fallit för några stycken ringar på Albrekts och jag hittar inga som ser ut som dem i någon av de andra webshoparna som jag känner till, som brukar ha bättre priser...

    Så min tanke är att köpa någon av dessa ringar, men att välja den med "mest sten för pengarna"..

    Ringarna finns med i deras "Julreklam-blad" och är alla ringar med flera små stenar på rad.

    Top Wesselton är alltså färg om jag fattat det rätt nu??

    (Tack alla snälla för att ni hjälper mig!)

  • Ann242
    Äldre 27 Dec 22:20
    #0

    Sen kan jag ju tillägga att kedjan som slutar på "bergs Guld" har bra stenar i sina "kedjeringar". I alla fall när du går på de som är vigselringar.

  • Ann242
    Äldre 27 Dec 22:21
    #0

    Ajsing bajsing för Albrekts! Leta vidare!

  • jag ska bli en fru...­läängt­ar-nu gift
    Äldre 27 Dec 22:22
    #0

    Håller med Ann242 ovan;)

  • Afrodi­te 4/8-07
    Äldre 27 Dec 22:23
    #0

    Ja just det, jag har ju faktiskt kollat runt lite på dom stora kedjorna, i allafall dom två största, albrekt och guldfynd. jag ställde frågan vad det var för stenar och vad det var för kvalitet på båda butikerna. fick exakt samma svar. Det är diamanter, vita diamanter.
    Jaha? och färg, renhet, carat, slipning? personalen bara skakde på huvudet och hade ingen aning om vad dom sållde, visste inte ens vad begreppen innebar. men efter mycket om o men så fick jag i allafall henne på guldfynd att leta i sina pärmar och fick reda på att stenarna dom hade var Piqué, vilket är totalt värdelöst, köp inte det!!!!!!
    på albrekt så letade dom och hade faktiskt också Piqué och en o annan wesselton i dom större, men där kunnde hon komma fram till att man i allafall kunnde specialbeställa med dom stenarna man ville ha.

  • Miss Cee
    Äldre 27 Dec 22:31
    #0

    Då ska jag alltså inte förvänta mig någon kunnig expedit då ;)
    Det låter ju iofs både bra och dåligt (dåligt för att de är okunniga, men bra för att de inte kan så mycket mer än mig..) :)

    Jag inser ju att jag borde gå till någon mindre ställe eller så, men det faller på att jag inte hittat någon ring med det utseendet jag vill ha, i den prisklassen någon annanstans. Och att jag tyvärr är lite enkelspårig när det kommer till själva ringen...

    Den där sidan var ju konkret och tydlig, jättebra! Ska läsa på den mer!

    Jag lovar att inte komma hem med en Pique!!

    (Förlåt att jag är dum och inte inser mitt eget bäst aoch går någon annanstans trots alla era vettiga varningar...Skrattade föresten högt åt "Ajsing Bajsing för Albrekts" *lol*)

  • Afrodi­te 4/8-07
    Äldre 27 Dec 22:35
    #0

    Miss Cee

    Annars är det en bra idé att hem och leta skrotguld i byrålådan. ta med det och göra en egen ring precis som du vill ha det hos en smed. Det behöver inte bli så väldans dyrt.

  • jag ska bli en fru...­läängt­ar-nu gift
    Äldre 27 Dec 22:35
    #0

    Miss Cee:Inte är du dum;)
    Det finns inga dumma frågor,bara dumma svar!
    Synd att du bor i malmö annars kunde du ju fått låna "min" smed:)
    Vet fler än mej själv här på BT som varit nöjda med honom;)
    Men släng ut en tråd om rek om ngn smed i närheten där du bor.

    Hoppas att du blir nöjd:)

  • Miss Cee
    Äldre 27 Dec 23:04
    #0

    Okej, så sammanfattningsvis:

    Färg = Gärna en som är mellan D-J (men välja en som är så nära början på alfabetet som möjligt). Eller välja något som heter något med Wesselton (River lär jag inte få för mina pengar). Eftersom jag ska ha flera små stenar så är det viktigare med en fin färg än en ren sten. Men iaf låta bli att köpa något som heter Cape.

    Renhet = Inte välja en pique-sten

    Slipning = En briljantslipning är helt okej.

    Carat = Högre siffra större sten.

    Jag ska gå och kolla på Albrekts i helgen och höra vad de har för stenar. Men om de bara har Pique eller gulaktiga stenar i de ringar jag tänkt mig så ska jag vänta med att köpa och kolla upp guldsmeder istället.

    Återkommer med rapport när jag varit där!!

    Tack igen alla snälla människor för hjälpen!

Svar på tråden Ni som kan ringar och diamanter...