Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    Opera är läckert!

    Men du bor inte i Stockholm, va? För där kan man få justa platser på Operan för ungefär vad en biobiljett kostar. Fiina platser kostar mer (som teaterbesök) men balkongplatser är inte så dyrt och lyssnarplatser går på några tior. Om du vill prova nån gång, menar jag!

  • anne på grönkulla

    Vi går tyvärr inte så ofta, men här är det bättre än att gå på teater (operan är sådär men bättre än befarat) men teater på språk man inte förstår blir ju väääldigt knepigt! Skulle vilja göra båda oftare hemma - men man blir så uppslukad i sin vardag att man inte planerar in sånt så ofta - trots att det ger så mycket!

  • anne på grönkulla

    Ja, jag är inget stort opera-fan (sådär så jag följer, o kan en massa om det) och Wagner klarar jag inte av - det pågår så himla länge liksom (och maken bara ryser) men som upplevelse tycker jag det är rätt läckert. Det blir kanske nån gång per år för oss, så. En av de första stora upplevelserna var Tosca i lives-ändning på TV från Rom - tidigt 90-tal måste det ha varit!

    Men vad gillar du då, Gable?

  • anne på grönkulla

    Jag gick ju i skola utomalnds som barn - då fick man två betyg i varje ämne. Ett gällde vad man uppnått och ett hur mycket man ansträngde sig. Givet att man alls tycker att barn ska ha betyg före tonåren så tycker jag att det var ett ganska intressant system som ju speglar en mer komplicerad verklighet - vissa har ju lätt för sig och andra inte, t ex. Och då gick det att visa det.

    Men helt relevant till Hildes fråga om ordningsbetyg var det såklart inte...

Svar på tråden Äntligen fredag del 8