• Bjallan

    Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!

    Oj vad många inlägg! Roligt!!!

    Eriksberg: ja det låter bra att utbyta tips och idéer vad det gäller "festhäften". Bra att det här forumet finns!

    Cavatina: Ojdå, nu låter det som att du vet vem jag är... Alvargimman var jag ju med i och frö-bo är jag åtminstone i själen fortfarande! Då betyder det att du också kommer från ön, antar jag? Jag menar att mitt "kändisskap" inte har nått utanför Mörbylånga kommun så vitt jag vet... hehe Kommer du till och med från Vickleby? Världen är allt bra liten som vi tidigare konstaterat...

    Cikorior är bland de finaste blommorna, jag håller med. Men de blir ju som sagt inte så snygga när man plockar dem. Trist!

    davesbrud77: Vi har inte heller bokat fotograf. Funderar på att låta några kompisar plåta en massa istället. Med digitalkameror kan man ju ta mängder av kort och också se korten med en gång, och det vore ju märkligt om man inte skulle bli nöjd med ett enda (Fast inte helt omöjligt... hehe) Det är bara en tanke... Det kanske blir en "riktig" fotograf ändå...

  • Bjallan

    Cavatina: Jag säger inget till någon förrän du har berättat för dina släktingar. Det har du mitt ord på!

    Ja, vi var supersnygga på karnevalen. Färgglatt till tusen. Slagdängan, eller rättare sagt ramsan, gick ungefär så här: "Vi har samba i Stora Frö... saaamba i Stora Frö..." Hehe... det är det enda jag minns, men den sitter fast.

    Ja det är mycket att tänka på och ibland känns det snurrigt och mycket. Det gäller att försöka fokusera på en sak i taget och skriva en lista på när man ska fixa vad. Så har vi gjort och det fungerar ganska bra. Vi håller ungefär denna checklistan: www.brollopstorget.se/Festen/planering.php
    fast vi har planerat mer specifikt. Tex: när det är 8 månader kvar ska vi göra detta... 7 månader detta... osv... Sen är det ju en del saker man kan ta bort och lägga till från listan beroende på hur man bestämmer att man vill ha det.

  • Bjallan

    inezgj och Cavatina:
    Det här med catering är inte lätt även om man är "infödd". Det är inte så vanligt att man är i behov av sådant. Jag var på bröllopsmässa i våras och då var det några cateringföretag som ställde ut. "Änglamat" verkar ok, jag har i alla fall bara hört positivt om dem. Så finns ju "Helen och Jörgens". Tror att de är dyrare men det är god mat. Det finns också ett ställe som vi blev rekommenderade när vi bokade lokal: "Smått och Gott" heter det. Det ligger i Rockneby... Jag har ingen koll på vad som finns på Öland. Trots att jag är Ölänning... huuu!

    Cavatina:
    Jag är tyst som en mus! Håller på hemlisen tills du berättat att det är fritt fram...

  • Bjallan

    Oj! Världen krypmer för varje inlägg! Hur kan så många bröllopspar var "sammankopplade" på det här viset? Det måste vara rekord!

    Beträffande klänning mm är allt väldigt osäkert ännu. Jag har en skiss klar över hur jag vill att klänningen ska se ut och har hittat ett mönster som nästan överensstämmer. Det blir alltså sömmerska för min del. (Jag är som du, Cavatina, tycker inte heller så mycket om att prova kläder...) Tyget blir champagnefärgat. Vitt passar inte mig. I övrigt blir det rätt sparsmakat och enkelt, ingen slöja och tiara. Dock kanske några blommor eller murgröna i håret, om det passar. Enkelt och kanske lite "alvlikt" är nog rätt benämning. Champagnefärg, mörkt vinrött (eller mörkt mörkt lila) och lite guld är det troligaste "färgtemat".

    Har ni bestämt något färgtema för bröllopet?

  • Bjallan

    Cavatina: Nä, jag har inte stylat om mig alls det är samma gamla Bjallan... Jag tror också att den färgen passar mig bra. Kul att du gillar färgtemat. Grönt och cremefärg är också fint! Mjuka toner. Det gillar jag!

    Inezgj: Jag ska också googla efter Maggie Sottero. Man blir ju nyfiken. Det låter vackert med "prinsessbröllop" på slottet. Det är ju en passande miljö!

  • Bjallan

    Eriksberg: Det är fin-fina färger ihop! Lite guldigt känns ju alltid extra lyxigt, tycker jag. Kul att ni ska ha det också!

    Angående fotokatalogerna: Jag gick på Kagg, men måste du kolla? hehehe... Jag har för mig att jag ser heltokig ut på korten alla 3 åren. Skumma miner och så...

    Jag blir också sugen på att kolla på allas bröllop, men det håller ju inte. Man har ju nog att göra ändå... Men ni kanske har planerat att lägga upp lite bilder på nätet efter bröllopet? Då kan man ju se hur det såg ut... Vi gör nog en bröllopssida i alla fall, om jag hinner med det. Jag jobbar som webbutvecklare så det känns nästan som jag måste göra en webbsida för detta ändamål... Men så är det ju det där med tiden också. Den står ju inte still precis...

  • Bjallan

    Cavatina:
    Så roligt!!! Nu kan jag babbla på då... hehe

    Blundade hon under predikan? Det verkar skumt. Jag minns mest att hon fnittrade lite, men det tycker jag är charmigt och mysigt som du skriver. Jag kan inte minnas att hon blundade en massa, men det är länge sen jag såg henne i kyrkan. Hon var en fantastisk konfirmandpräst, men hur hon är vid bröllop är jag ju lite osäker på... Vågar därför varken säga ja eller nej på frågan om hon blundar mycket.

    Har ni bestämt er för någon kyrka eller festlokal ännu då?

  • Bjallan

    Hej hej!
    Länge sen sist!

    Vi har också en liten svacka i vårt planerande... Det är nog lätt att det blir så emellanåt.

    Cavatina:
    Det finns två ställen som jag kommer att tänka på vad det gäller frisyr och make-up: Åbergs och Movement.

    Movement ligger på N. Långgatan 15 i Kalmar. Har inte hittat någon hemsida till dem.

    Åbergs har denna hemsida: www.abergskalmar.se/

    Det finns säkert fler. Men dessa två ska vara bra!

  • Bjallan

    Cavatina:
    No problemas!
    Nej, jag har inte hört något från nån och när jag pratat med min lillasyrra har jag inte tänkt på det, men hon kommer hem i helgen så nu ska jag komma ihåg att fråga om hennes kompis har sagt något. Spännande!

    Alla:
    Jag har varit hyperstressad över att vi inte kommit någon vart i planeringen de senaste månaderna. Igår hade jag dock ett snack med en bekant om klänningen och det verkar som att hon jättegärna vill sy upp den! Kanon! Idag ska jag kolla på mönster och eventuellt även tyger. En väninna till min mamma är i Asien och hon kollar runt lite på tyger där också och ska skicka hem prover. Så efter jul ska förhoppningsvis arbetet med klänningen påbörjas...

    Frisör har jag också fixat (min vanliga frisör i Kalmar). Hon och jag har bestämt att vi tillsammans ska sminka mig till bröllopet. Det blir både roligast och billigast. Med uppsättning och smink hamnar det på ca 1800:- och det är helt enligt vår budget. Det blir en ganska enkel uppsättning (lite klassisk elegant, bak i nacken - ej hög) med eventuellt lite pärlor i champagnefärg eller något tjusigt guldband...

    Jag ska kolla på fotografer i veckan (om jag hinner) och jämföra priser och kvalitet. Om jag har tid finns det planer på att göra en liten sammanställning här i forumet... Är ni intresserade av det? Tänkte kolla med de vanligaste: Grusell, Ateljé Sofi, Ateljé Wallander, Ateljé Ohlson och Ateljé Lindh (de finns i Smedby och det är nära till "vår" kyrka.) Tipsa gärna om fler om ni kommer på någon...

    Det som känns viktigast nu är att få tag i tyg och kolla på "färgtema". Det är ju dags att börja tänka på inbjudningskorten... Dessutom har vi ännu inte bestämt hur vi ska göra med maten. Dricka köper vi i Tyskland under våren! En del har ju en bar efter middagen där man får betala för drinkar, men det känns bra att bjussa på det också, tycker vi. Köper man i Tyskland kostar det inte så mycket. Ett bra tips!

    Förresten hur kommer ni att göra med efternamnet? Jag ska ta min blivande makes... Det ska bli intressant att heta något annat. Som en hemlig agent... hehehe Har redan övat på signaturen... Larvigt va?

    Nu blev det långt denna gången...
    Hur går det för er andra?

  • Bjallan

    augustibrud8:
    Välkommen hit! Kul att du ska gifta dig i min gamla hemförsamling!

    Det låter väldigt dyrt med 7000:-!!! OK Grusell är ju duktig. Alla bilder han har tagit som jag sett i tidningen är helt fantastiska, men jag vill inte lägga så mycket pengar på fotograf...

    Jag ska ringa runt i nästa vecka och kolla priser. Hoppas att det är någon som är billigare.... Annars får vi anlita släkt och vänner. Det kan ju också bli bra.

Svar på tråden Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!