• Bjallan

    Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!

    Hej!
    Det är väl på tiden att det finns en tråd för oss sommarbrudpar 2007? (Eller det kanske gör det redan?)

    Det vore kul att veta hur det går för andra med planeringen. Kanske kan vi dela med oss av våra erfarenheter till varandra? Det är ju alltid bra att få tips och råd av någon i samma "situation"?

    Vi ska gifta oss den 7 juli i Dörby kyrka. Än så länge har vi inte kommit så långt i planeringen. Vi har bokat kyrka, präst och festlokal...

    Skriv gärna och berätta om er!

  • Svar på tråden Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!
  • Bjallan

    Hej Eriksberg och Feline07!
    Det är sant att det inte verkar vara så många här för tillfället, men vi bli nog fler så småningom...

    Eriksberg: Ja, Dörby är en otroligt fin kyrka. Hade vi inte valt Dörby hade det nog blivit Öland. Jag kommer från Vickleby församling och min blivande man från Dörby församling. "Atmosfären" och det geografiska läget (de flesta av gästerna har en koppling till Kalmartrakten) fick avgöra vilken kyrka det blev. Jag blev väldigt fäst vid Dörby kyrka när jag såg den!

    Festen ska vi ha i Kalmarsundsdansarnas lokal vid Skälby. Det är en trevlig lokal. Vi var och kollade på den i juni.

    Feline07: Oh vad spännande med ett katolskt bröllop. Lite känner man ju till... (från filmens värld och från religionsundervisningen i skolan) men det vore jättekul om du kunde berätta mer om era traditioner vad det gäller bröllop.

    Det låter som att ni har kommit ungefär lika långt som oss. Jag spånar just nu på klänningen. Har tänkt att sy upp min, men jag vet inte vem jag ska anlita som sömmerska ännu.

    Vi kommer inte ha ett band som spelar på festen. Det får bli lite bland-skivor istället. Det är ju också kul att knåpa ihop! Det blir nog mest gamla 80-tals hits... vi är lite svaga för nostalgipop och så är det kul att dansa till!

    Är det någon som har bestämt mat ännu? Det är svårt, tycker jag... Vi funderar på att bara ta catering på huvudrätten och sen fixa resten själva (med hjälp av familjen).

    Jag håller med dig Eriksberg, det här är SÅ roligt! Sen kan det ju vara svårt att prata med vänninnorna om det, eftersom de inte är i samma situation. Man tråkar lätt ut folk med sina planer och idéer... Hehe...

  • Bjallan

    Eriksberg:
    Måste vara skönt att ta hela maten från catering... Lite färre göromål dagarna innan. Det är ju kanon! Vi kanske ska tänka om, men då måste vi budgetera om också. Det är ju inget roligt...

    Vi bor i Kalmar nu, efter några vändor i andra hörn av landet. Det känns rätt skönt att vara tillbaka i "stan". På något sätt uppskattar jag Kalmar mer nu än vad jag gjorde när jag var yngre och bodde på Öland.

    Kul att ni ska ha festen i Slottsruinen (för det var det du skrev i majtråden innan va?): Jag var där på ett bröllop 2002. JÄTTEFINT! Själva vigselceremonin hölls uppe i något torn, utan tak. Det var vackert väder (pingst tror jag) och bruden hade en lite alvliknande klänning med murgröna i håret och vita liljor och murgröna i buketten. Det passade verkligen jättefint ihop!

    Ja, det här med syrliga kommentarer är ju märklig. Men jag minns hur jag var mot mina vänner när de ville prata om bröllop innan. Hade 3 väninnor som skull gifta sig samma år och det var skitjobbigt att lyssna på, särskilt då jag var singel just då... Så viss kan man förstå det!

    Bra att forumet finns så man kan skriva om sin planering och läsa hur det går för andra!

    Hur har det gått med att få tag i präst förresten? Läste att ni bokat in någon.

    Vi ska ha min syster som präst och vi är jättenöjda över att hon kan ställa upp (hon skulle ju ändå komma på bröllopet, men att hon jobbar den dagen är vi extra glada över)! Det är kul att ha någon man känner eller som man vet är bra. Har varit på ett bröllop med en riktigt tråkig präst en gång och det förtar ju lite av stämningen, dessvärre... Även om det kanske inte är just prästen folk minns efteråt så blir man kanske mindre nervös när det står en trygg och stabil person vid altaret som förstår att det här är den viktigaste stunden i hela livet!

  • Bjallan

    Eriksberg:
    Jag håller tummarna för att ni får den prästen ni vill ha!

    Det var inte alls kallt i maj i slottsruinen. Det var jättebra! Vädret var ju i och för sig fint, men på kvällen TROR jag att de hade någon slags värme i salen. Jag hade bara en kort klänning med axelband och jag frös inte alls... Ljus är ju jättefint och väldigt passande i de lokalerna!

    Ja, om man skulle ha vigseln utomhus är man ju väldigt beroende av vädret. Vi funderade lite på det i början, men då måste man ju ha en plan B också. Det kändes som att då kunde vi lika gärna göra plan B till plan A. Haha... Så nu blir det innomhus istället.

    Japp jag har gått i Skansenskolan, Mörbylånga. Jag är 76:a... Hur gammal är din blivande man?

    Feline07: Var också nyligen på bröllop i Slottskyrkan. Och jag håller med om att den verkligen är vacker!!! Perfekt miljö för bröllop!

  • Bjallan

    Kul att du ska göra om din mammas klänning, Eriksberg! Min mamma hade en vit klänning och jag vill absulut ha champagne så för min del funkar inte det. Men det är ju en jättekul grej! Jag har ingen aning om hur jag ska få tag i sömmerska heller... Jobbigt! Tur att det är nästan ett år kvar...

    Jo frisör har jag tänkt på. Jag ska ha min vanliga frisör, men hon tar dessvärre inte in några nya kunder. Hon tycker väl att hon har tillräckligt ändå, kan jag tro. Det finns ju många frisörer i Kalmar annars, dessvärre går jag alltid till samma så jag är nog inte till så mycket hjälp där...

    Blommor har vi inte tänkt på alls faktiskt. Lite på färger bara. Jag tänkte kolla runt i gamla trådar här på forumet och se om jag kan hitta några tips.

    Nja, namn kanske inte är så bra att skriva här. Skriv initialerna och vilken klass han gick i (om du vet det). Mina är AB och jag gick i 9A. Kul om det är någon man vet vem det är... Dessutom kallades jag för Bjallan av några i högstadiet, men inte sen dess....

    Hej davesbrud77, välkommen till denna tråden!

  • Bjallan

    Eriksberg: Vad roligt!!! Hälsa honom från mig! Jag hade mina aningar... men det är många som bor i GBG. Jag undrar om jag kanske tom har träffat dig... Jag vet att jag träffade honom för två år sen på marknaden i Mörbylånga. Kan du ha varit med då?

    Ja, det är skitsvårt att hitta vigselring! Min förlovningsring är lite rundad i kanterna och de ringar som var fina när vi kollade var inte det. Det är ju inte alls snyggt att ha två helt olika typer. Man vill ju att de ska "smälta samman" liksom. Tror dock att de kan fixa det där med rundingen, det är nog bara att be dem slipa lite, kanske. Men det är helt klart ett svårt val. Man ska ju ha dem resten av livet, då måste man ju vara nöjd!

    Bra att ni "majare" skriver här, annars hade det blivi väldigt ensamt. Maj är ju också sommar, eller försommar.

  • Bjallan

    Eriksberg: Måste korrigera förra inlägget. Det var nog förra sommaren jag träffade honom på marknaden, vid närmare eftertanke. Tiden går så fort så det är svårt att hålla reda på åren... hehe...

  • Bjallan

    Eriksberg: världen är liten, som man säger... Är ert giftemål hemligt ännu, så att jag ska hålla tungan i styr? Min mamma jobbar på samma arbetsplats som dina blivande svärföräldrar. Jag vill inte göra bort mig!

    Ringarna måste nog gå att korrigera det tror jag nog också, men så ska man hitta "the one" också. Det är jobbigt. "Sagan om ringen" tar sin början. Hehe...

    Inbjudningskort ja. Vi har inte heller bestämt när de ska skickas. Kanske i mars. Vi var på ett bröllop i slutet av maj detta året och de inbjudningskorten fick vi strax efter nyår. Jag tyckte nog att det kändes lagom... Som gäst är det ju kul att ha något att längta till också. 6 veckor innan låter som kort tid, tycker jag också. Gästerna ska ju ha god tid på sig att fixa resa, boende, kläder, presenter, möhippa, svensexa mm. Ett par, tre månader är väl schysst kan jag tycka.

    Feline07: Vi tänkte också göra egna inbjudningskort. Det är jättekul att pyssla!

    Angånde tips för boende för era gäster så kan jag bara hålla med Eriksberg. Hotell Svanen på Ängö är bra och billigt ( www.hotellsvanen.se ), det tänkte vi rekommendera för våra gäster också!

  • Bjallan

    Hallå hallå igen!
    Ja, det blev lite "dött" här ett tag... Fem dagar är rekordlänge för denna tråden!

    Vi har ännu inte bestämt hur vi gör med toastmasters och värdpar.

    Jag kan tänka mig att vi gör något sådant här: Värdparet får dela ut programmet i kyrkan och hälsa välkomna vid fördrinken. Toastmastern får ordna ett schema för tal, sånger och ha lite koll på serveringspersonalen (när maten ska komma in och disk bäras ut osv) ansvaret för honom/henne under kvällen blir att se till att det schemat efterlevs någorlunda... Ska man tänka på något mer?

    Vi kommer helt klart att duka själva. Det blir ungefär 70 gäster och med lite hjälp av familjen går det nog ganska så snabbt.

    Jobbiga dagar på jobbet är inget vidare. Då är det skönt att tänka på lite annat. Jag börjar dagen med ett inlägg... sen kan det inte gå fel!

    Hehe... stavar som en kratta då det går fort? Då är vi två!!!

  • Bjallan

    inezgj & Cavatina: vill också passa på att hälsa er välkommna. Kul att vi blir fler och fler här!

    Eriksberg: Haha... jag kan tänka mig att de har snackats vid nu. Det är ju jättekul!

    Ja, vi kommer nog också låta någon av våra föräldrar hälsa välkommen. Det känns rimligt. Ansvaren kommer vi nog också dela upp lite mer. Jag gillar att göra program, sånghäfte, placeringskort mm och duka är också kul.... Så jag tar nog på mig rätt mycket av det jobbet själv. Pyssel är jätteskoj!!!

    Cavatina: Jag är lite osäker på vilka blommor som växer på alvaret vid den tiden. Tänk bara på att kolla upp vad ni får plocka och inte. (Den gamla scouten i mig talar...) Alvaret består ju av ett antal mindre naturreservat. Det är säkert olika vad som gäller i de olika reservaten. Det kanske står något om det på hemsidan för Länsstyrelsen i Kalmar län. Annars kan man säkert kontakta dem på något sätt.

    Det finns ju andra ställen på ön där man får plocka blommor också. Alldeles säkert kan du få ihop till en vacker brudbukett bara genom att stanna till vid vägkanten! Ett tips är att kolla i en flora vilka blommor som blommar på Öland i augusti, då vet du ju ungeär hur din brudbukett kan komma att se ut.

    inezgj: Kul att ni ska vara vid Skälby - det ska vi också! Det är förresten inga problem att förstå dig - svenska och norska är ju två väldigt lika språk!!! Vad mycket ni har hunnit med att fixa! Kul! Vi har en hel del kvar att göra.

    Catering vet jag inte när man bör boka... Serveringspersonalen är mina systrars vänner. De vill så gärna vara med och det är vi såklart tacksamma för!

    Phuuuu detta blev ett långt inlägg! Måste jobba lite nu...

Svar på tråden Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!