Inlägg från: pickolina |Visa alla inlägg
  • pickolina

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    Ellen-tampongerna är verkligen suuuuper! Har man problem med att man lätt får obalans i underlivet, vilket jag har så är det perfekt att på ett skonsamt och milt sätt kunna hjälpa till att återställa/behålla rätt balans och på så sätt minska att problemen eskalerar...

  • pickolina

    Precis som Shannon skriver så är Lactal och Vivag just för att återställa balansen.

    Hur bra man tycker att ellen-tampongerna är, är säkert individuellt. Som allt annat.. Jag gillar dem.. Jag anv enbart min menskopp förra mensen men denna gång kommer jag nog att kombinera menskoppen med ellen-tamponger.

  • pickolina

    soomzy
    Alltså, man måste förebygga och behandla obalans. Precis som när man har problem med svamp.

    Ellen-tampongerna tex är inget jag ser som något mirakelmedel men de återställer balansen och eftersom man har mens regelbundet så återställer man då balansen regelbundet och det är inte helt fel när man har lätt att få obalans.

    Sedan måste man lära sig vad som fungerar för en själv... För mig är det vitt vaselin, det är mitt mirakelmedel. Utöver det så undviker jag trosskydd och bindor, då jag vet att de ställer till det för mig.

    Jag har anv min menskopp två mensperioder och fått problem båda gångerna så nu kommer jag antingen återgå till ellen eller testa om det kanske fungerar bättre om jag kombinerar med ellen.

  • pickolina

    Jag får känningar jätte ofta... Men då smörjer jag noga tills det går över. Så att det inte utvecklas till några större problem/värre besvär. Men obalans kan man få lätt och ofta, precis som med svamp och det kan som sagt ge exakt samma symptom. Oavsett om man pratar om obalans eller svamp så måste man försöka förebygga det. Det är A och O... Om man sedan får besvär ändå så behandlar man med RÄTT typ av behandling. Men som sagt, att förebygga är det viktigaste.

    Jag hade konstanta problem under en lång tid men efter jag blev av med det så har det bara blommat upp ordentligt några få gånger. Däremot så kan jag få känningar nästan dagligen vissa perioder...men eftersom jag lärt mig de knep som fungerar för just mig så blir det aldrig några värre problem... Gudskelov! Så, förebygg, förebygg, förebygg! :D

  • pickolina

    Tja, det är kanske olika för olika personer. Jag blev av med mina problem utan att ändra kosten alls och under perioder av matmissbruk har jag levt på vitt bröd, kakor, bullar och allt möjligt annat som mest bara innehåller socker... Utan några som helst problem. Dels så kanske man omedvetet även ändrar andra saker när man ändrar kosten och sedan tror att kosten påverkat mer än den gjort. Dels så kan tron försätta berg. Å dels så kanske det faktiskt kan hjälpa för vissa, som kanske är känsliga för just socker osv... Men jag tror att som den där gynekologen skrev att det oftast är av mindre betydelse, rent generellt dvs.

  • pickolina

    Tjejer, BYT GYNEKOLOG om ni inte får bra hjälp! Jag gick med konstanta problem en lååång period för en herrans massa år sedan. Den sista penicillinkuren jag fick var 4 olika mediciner som jag skulle äta i 6mån tid. Hur som, av andra skäl så var jag tvungen att byta gyn och på den mottagningen så kollade de alltid vad som var orsaken, om det var svamp eller obalans eller båda osv och hjälpte mig efter att de visste orsaken. Det var ALDRIG tal om receptfria medel, till varken svampen eller obalansen, som dessutom gav exakt samma symptom men behandlas olika. Så ta aldrig för givet att det är svamp ni har! Hur som helst, min nya gyn lyssnade och var noga med att ge rätt hjälp.. Jag har känsliga slemhinnor och kommer alltid att vara överkänslig och måste vara noga med hur jag sköter mig, men jag har inte haft några större besvär de senaste 10åren...sedan jag bytte gynekolog... Om ni inte får bra hjälp så leta upp en annan gyn! Det handlar ju om eran hälsa!!!

  • pickolina

    Shannon
    Var på sidan finns testet? Hittar det inte.. Är i och för sig helt nyvaken men.. *s*

  • pickolina

    Shannon
    Var inget, nu börjar suddigheten i ögonen försvinna så jag kan läsa...hittade dvs... :)

  • pickolina

    Shannon
    Yes, ska försöka komma ihåg det i morgon bitti när jag går upp... Lite skoj, oavsett resultat... :)

  • pickolina

    Shannon
    Jaha, då har jag gjort testet... Två gånger direkt efter varandra, med olika resultat..så om testet är så trovärdigt kan man ju undra... Hur som helst så var det ju inte därför jag gjorde testet, utan mer på skoj... Båda visade i och för sig på svamp, mer eller mindre... Inget som jag "lider" av dock eftersom jag inte har några som helst problem med underlivssvamp eller liknande.... :)

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!