Det här med vegetarianter och veganer har blivit rätt stökigt i vårt restaraungkök. Jag jobbar ibland på en festvåning och i dagens samhälle finns det åtminstone 10-15-talet olika vegetariska/veganska inriktningar, allt mellan de som avstår från kött men tycker det är okej att äta vilt, fisk och skaldjur, till de som inte äter något kött elelr mjölkprodukter alls, eller vill ha levande föda. Det här har ju blivit en livsstill och precis som man har handväskor och skor som assesoarer, så har många, i synnerhet storstadsbor, sitt matstil som en "asessoar".
För att inte behöva stå och laga 10-15 olika sorters mat till bröllop, företagsfester och födelsedagsmiddagar så behandlar vi alla vegetarianer som de vore veganer, för då kan alla äta äta av maten. Är det bara enstaka personer så lagar vi ju förstås upp enligt önskemål.
Än så länge har vi samma pris på veganmaten som på huvudmaten, men vi ska faktiskt i november ha ett bröllop och där är det för närvarande inte mindre än 11 olika sorters varmrätter som brudparet vill ska serveras, så där kommer vi för första gången ta extra betalt för alla de olika varianterna. De 11 olika sorternas av varmrätten kommer ta en extra kock i anspråk, så varmrätterna blir cirka 75 kronor dyrare per kuvert för specialkosten.