• Jenny_Åland

    Gifta sig på Åland

    Jag såg en tråd som handlade om att gifta sig på Åland. Tyvärr hade den hunnit bli stängd för svar... Så jag startar en ny! Yllo och andra som gifter sig/har gift sig på Åland. Välkomna hit :D

  • Svar på tråden Gifta sig på Åland
  • Ålandsfru

    Jenny_Åland: jag kommer från Åland! 50-talstema låter som en kul idé, det blir säkert bra! Jag kan tänka mig att det krävs lite tankeverksamhet dock att få ihop ett enhetligt koncept.

    Yllo: jag är en väldigt välplanerad person, så det är typiskt mig att börja med festprogram och dylikt redan nu, haha!:)Ska jag våga komma med och fika...? Vi har knappt berättat åt någon att vi ska gifta oss och jag vill inte att det ska sprida sig ännu...jag är rädd att det gör det om jag träffar er på ett fik och pratar bröllop...men det skulle vara roligt!

    Jag och mamma ska till Ingvors och till Stockholm och se på och kanske köpa brudklänning med tillbehör den 13 oktober. Det är ju rea nu. Vet ni om det finns mycket bra på rean och till lägre priser? Och tror ni att det finns något kvar 13 oktober?

  • Yllo

    Men OM nu något skulle börja spridas så kan du väl säga att du bara hjälper Jenny att planera hennes bröllop. Efter att vi träffats så känner du ju henne och då är ju inte det någon direkt lögn Klart att du ska hänga på!! Vore kul om vi blev lite fler och det är ju synd att Ninno inte kunde komma.

    Jag har ingen direkt koll på vad som finns på rean, men jag vet att när jag var och kikade lite förra hösten så fanns det en hel del fina klänningar, men tyvärr inte i min storlek Förhoppningsvis blir inte du behandlad som jag blev.. Jag var till Bröllopsbutiken på deras rea (delvis pga att det var rea). När jag kom in i affären så tog det ca 40 min innan någon ens kom och frågade om jag ville ha hjälp.. och då genom att slita tag i armen på mig och dra iväg med mig till ställningen med klänningar som det var 75% på och med orden "Där är dom klänningarna som du har råd med" Till slut efter ytterligare 30 min fick jag äntligen prova en klänning som jag ville ha.. fast jag fick övertala expediten till det, hon ansåg inte att jag skulle prova den för jag skulle ändå inte ha råd med klänningen.. den kostade 8000 kr. Jag kan säga att jag blev rätt så sur över behandlingen så jag gick till slut därifrån och köpte en 12.000 kr-klänning på ett annat ställe iställe

  • Jenny_Åland

    Jag håller med Yllo. Vore jättekul pm du också kunde komma med på lördag :)

  • Jenny_Åland

    Alltså det vore jättekul om du Tant blå ville komma med på lördag menade jag förstås ;) Jag håller med om att det krävs en hel del för att få igenom vårt 50-talstema. Jag klurar på många detaljer kring det.

  • Ålandsfru

    Yllo: usch, så vill man inte blir behandlad! Jag har annars tänkt åka just till den butiken...hoppas de tänker vara trevliga mot mig!

    Jag tror ändå inte att jag vågar mig ut på fik med er denna gång :) i vår när fler vet om bröllopet så kan jag tänka mig något sådant, men ännu är risken för stor :) Men tack för inbjudan!

  • Yllo

    Va tråkigt att du inte kommer med nu på lördag tant blå, men det kommer säkert fler gånger.

    Håller tummarna för att du får en mycket bättre behandling än vad jag fick i vissa bröllopsaffärer.

    Jenny... kom på nu när jag satt på båten hem... hur ska vi känn igen varandra?

    Jag är inte så lång.. 159,5 cm, svart jacka och rödbrunt rätt så långt hår samt glasögon med gult glas... Nu borde du känna igen mig Vi kan väl ses utanför Katten kl 13 (om det inte regnar förstås)

  • Jenny_Åland

    Jag är ungefär lika lång som du, utan glasögon, har svart jacka och rätt så långt hår. Jag kommer till Katten kl 13 :) Ska bli kul ;)

  • Ålandsfru

    Jag var till Ingvors i Norrtälje igår och letade bröllopsklänning! Jag åkte redan nu trots att vi gifter oss först i augusti, för att det ju är rea. Jag körde ensam dit med och tänkte att "får väl se hur det går att hitta bröllopsklänning på egen hand". Men VILKEN SERVICE!! Jag var ensam i butiken (förra lördagen hade det tydligen varit fullt med folk) och mor och dotter som jobbade i butiken plockade fram klänning efter klänning, den ena drog fast klänningen och den andra knäppte skon och de visade tiaror, smycken, underkläder...hela baletten...och de visste vad som skulle passa! Jag prövade säkert 15 klänningar och tänkte nästan köpa en vit halterneck, men så prövade jag en sista klänning, en champagnefärgad princessdröm med släp - och den var SÅ jag!! Jag trodde aldrig jag skulle hitta en så fin klänning!! Det fanns en enda sådan klänning kvar och storlek 38 satt som gjuten på mig, den är exakt till mina 176 cm och perfekt över byst och mage. Den kostade 5400 kr från början men eftersom det var rea fick jag den för 4500 kr. Den är alltså champagnefärgad, axelbandslös, med brodyr på den övre tajta delen som ser ut som en skild topp trots att den sitter ihop med kjolen. Kjolen är slät, med mycket tyg och släp bakom. Det är insydda rispåsar i kjolen som gör att den har volym och så ska jag ha underkjol med stålring i under också, champagnefärgad slöja som går ner på axlarna, vita skor med små pärlor (som ser ut som de är champagnefärgade tillsammans med klänningen), pärlörhängen med vita och rosa pärlor och ett pärlhalsband med små rosa och vita pärlor i flera lager. Jag kommer att känna mig som en princessa!!! Jag är så otroligt nöjd och jag kommer komma ihåg servicen och bemötandet hos Ingvors i hela mitt liv! :)

  • Ålandsfru

    Så nu hänger klänningen hemma hos mamma och väntar tills nästa augusti. Skulle vilja gifta mig NU så att jag får använda den! :) Jag hittade också en frockcoat till min m2b som passar till klänningen, fast han har inte testat de kläderna ännu. Tänkte hyra hans kläder. Det är svarta byxor, vit skjorta, beigegrå (nära champagne) väst med brodyr, likadan kavaj och rosa slips (eller vad nu slipsen kallas). Vårt färgtema för inbjudningskort och fest och dylikt kommer att vara champagne, mjukrosa och vinrött.

  • Jenny_Åland

    Vad glad jag är för din skull Tant blå :) Att du hittade den rätta klänningen och fick bra service;)

Svar på tråden Gifta sig på Åland