• S-T

    Polyamorösa brudar?

    Hejsan

    Finns det några polyamorösa brudar här? Dvs. någon som ska gifta sig, men har mer än en parner (är kär i mer än en person)?

    Jag har fästman och flickvän och känner mig lite ensam...

  • Svar på tråden Polyamorösa brudar?
  • Penny J

    Jag håller med Nasse7. Jag var med och skrev i denna tråd "i början" när den var ny och jag var imponerad över att det var så få som hoppade på TS. Det är jag inte längre. Som jag skrev i början så håller jag fullständigt med Nasse om det där med rätt och fel. Jag skulle inte vilja leva poly så i mitt liv är det fel men det ger ju inte mig, eller någon annan, rätt att totalt döma ut TS för hennes livsval, eller?

  • knin

    Wow, vilken intressant tråd! Har läst igenom varenda inlägg och alla fascinerande åsikter... Tyvärr lyckades ju några väldigt omogna inlägg komma med som gjorde mig väldigt arg men jag ska försöka att bara tycka synd om de personerna som lever så inskränkta liv så att de inte kan tillåta att kärlek uttrycks på ett annat sätt än vad de tycker är rätt.

    Kärlek är rätt och det spelar ingen roll i vilken form den uppträder.

    Personligen vet jag att jag är alldeles för självisk för att dela min sambo med någon annan (min, min, min! ;) ) och i nuläget vill vi båda bara ha varandra men jag beundrar människor som lyckas höja sig över sådana äganderättskänslor... Och vem vet, om fyrtio år kanske vi vill ta med en tredje person i förhållandet även om jag inte tror det med tanke på att vi idag inte har någon önskan alls om någon annan än varandra och inte haft det under de nästan sex åren vi varit tillsammans... :)

    Stor kram till TS som vågar berätta så öppet om ditt liv! Tack för att du delar med dig och tack även till de andra som öppnat sig för oss...

    kram kram!

  • June20

    Vet inte om ja borde ens orka öppna munnen i denna tråd då det skulle säkert bli värsta diskutionen men jag såg att det stod detta på en paragraf så tänkte bara adda den..."Man och hustru är skyldiga varandra trohet..."
    Jag förstår heller ej hur det hela går ihop när ev barn kommer och vad säger man till dem...nä mamma/pappa är otrogen det är normalt?
    aj där kunde ja inte vara tyst, aj aj då.

  • Zozo

    Tja, jag skulle nog inte ens säga till mina barn att "vet ni pappa är skyldig mamma trohet".. Han är inte "skyldig" mig nagot alls och vice versa. Jag anser inte att det handlar om svek/otrohet förrän man sviker den överenskommelse man har i sitt förhallande. Sedan är det upp till parterna i varje förhallande att sätta upp gränserna för den överenskommelsen.
    Det är klart, jag lever i ett "vanligt" parförhallande där vi är överens om att vara varandra trogna sa länge vi är tillsammans, eller atminstone att kämpa för att vara det..

  • Nickedockan

    S- T

    Jag bara måste säga det igen, jag blir så berörd av din öppenhet och ärlighet. Du verkar vara så osjälvisk och fin, och stark! Än en gång tack för att du öppnade för detta och lärde oss alla en och annan sak! Kraam!!

  • Lena+Mattias=sant

    June20:

    Är det inte något man bara lovar om man viger sig i kyrkan och inte vid en borgelig vigsel som det är i detta fallet?

  • tattar-Emma

    Det står faktiskt i äktenskapsbalken att makarna ska vara varandra trogna. Dock är det väl upp till var och en att avgöra vad som ryms inom begreppet, och det finns ju inte direkt nån straffskala.

  • Ybrud

    Jag brukar ibland få för mig att lyssna på Affirmation med Davage Garden. I texten finns mycket klokt. Ex: "I belive that trust is more important than monogami.... "

    Är man överens om att det ska finnas fler än två i ett förhållande så är det okej, trots vad alla balkar och bibeln säger.
    Det är upp till var och en.

    Jag skulle dock inte i dagsläget se detta som grej för oss.

  • Ybrud

    Savage garden.. inte davage garden... Vilka är det??? *snurrig*

Svar på tråden Polyamorösa brudar?