• S-T

    Polyamorösa brudar?

    Hejsan

    Finns det några polyamorösa brudar här? Dvs. någon som ska gifta sig, men har mer än en parner (är kär i mer än en person)?

    Jag har fästman och flickvän och känner mig lite ensam...

  • Svar på tråden Polyamorösa brudar?
  • Clobberella

    Vad hände med Tossebo som skrev i början av tråden, är du kvar? Kul med lite annan vinkel på ämnet...

  • Lindblomman

    Måste bara få säga vad härligt det är att läsa igenom en tråd som handlar om ett rätt kontroversiellt ämne som kanske skapar väldigt mycket starka åsikter, där alla diskuterar med respekt och ett glatt humör. Det är ju tyvärr inte så ofta det händer här på BT. Jättekul!!

  • S-T

    Hörni, nu kanske ni kan hjälpa mig lite?

    Vi funderade lite mer på det här med månggifte i Sverige. Jag har för mig att det är förbjudet... varför? Är det straffbart? Vad gör de om tre par lämnar in hindersprövningar ang. varandra samtidigt?

    Jag ska göra lite research, men tänkte att ni kanske har någon tanke?

  • Clobberella

    Det är helt enkelt omöjligt att gifta sig tre personer, hindersprövningen är ett papper på att ingen av er är gift tidigare eller syskon eller något annat olämpligt. Så hade ni tre lämnat in hindersprövningen samtidigt så hade ni fått avslag.
    Däremot finns det ju inga lagar om hur många sambos man får ha, och man kan ju skriva testamenten för att reglera vem som ärver vem etc.
    Varför det är olagligt? Tja, homosexuella kan ju inte gifta sig utan ingår partnerskap (varför det ska vara nån skillnad ?! ) så lagstiftarna är väl inte redo att tillåta månggifte än. Men jag tror att det diskuteras. Åtminståne diskuterar man ju en könsneutral äktenskapsbalk, så det borde ju gå att lägga in månggifte i det också...
    Fast frågan är väl hur man gör med skillsmässa... om tre personer gifter sig med varandra, kan två av dem skilja sig sen
    Lite knepigt det där, men förmodligen kommer reglerna omkring äktenskap att förändras med tiden. Vi är ju redan på god väg i och med att homosexuella NÄSTAN kan gifta sig.
    (fast i mina ögön är partnerskap=äktenskap)
    Blev kanske lite rörigt det här...

  • S-T

    Ja det tycker jag låter rätt vettigt. Vi funderar mer och mer på pagansk handfästning istället för giftermål, eftersom månggifte, tyvärr, är olagligt.

    CUF vill tillåta månggifte, men de andra partierna knorrar fortfarande, så det ligger nog långt fram i tiden. Jag menar. Titta hur länge det tog att tillåta partnerskap!

  • Clobberella

    Ja vill ni ha möjlighet för alla tre att ha samma "status" i förhållandet så är det kanske bättre att inte vara lagligt gifta. På så sätt kan ju er flickvän vara delaktig i förhållandet på samma villkår som er. Sen kan ni ju reglera det lagliga (arv, ägande etc.) med hjälp av en advokat.
    Annars är ju du och mannen gifta och er flickvän har ingen möjlighet att rent juridiskt vara er fru utan förblir flickvän/sambo.

  • Nickedockan

    S - T, hur var det när ni träffade er flickvän? Träffade ni henne samtidigt, eller var det en av er som "raggade upp" henne?

  • S-T

    Hon lärde känna min m2b för något år sedan, och deras förhållande djupnade rätt nyligen, och jag lärde sedan känna henne också. Och vi föll för varandra :)

  • Nickedockan

    Pratade ni redan när ni träffades om att ni kunde tänka er en partner till, eller det blev så efterhand..? *nyfiken i en strut*

Svar på tråden Polyamorösa brudar?