• June20

    2008 Sommarbröllop, tråd 3!

    fastnade rätt bra för den där bilden med ljus hela vägen till altaret i kyrkan....nu ska vi ju inte ha kyrka men borde kunan fixa samma effekt ändå vilken lokal vi nu än får tag i tillslut :D tackar för den bilden!!! o sen tänker ja jaha vad kostar detta :P hahaha

  • June20

    Coornet

    missat helt vart ni bor men bor ni i en storstad/mellanstor stad o ska gifta er i just den staden o inte lite "ute på landet" o också i sommartider kan du ju hälsa honom vad som gäller för boka lokaler i i tid ;);)
    Här i GBG finns det 2 st ställen som e hyper poppis o har funnits ett tag o blir bara mera poppis för varje år!! Det gäller både ett kapell o en restaurang/festlokal. Just restaurangen har catering så folk beställer även bara maten därifrån så det gäller o vara först till det datumet du helt vill ha. Kapellet har hela 1,5års väntetid på bikningarna...tror de gällde året runt faktiskt! :O juju nämn de till honom så kanske han får fart i brallan....de fick ialf min m2b! ;) hehe

  • June20

    Vi har fått ett litet problem hmmm allt beror på hur våran framtid kommer se ut när han slutar sina studier o om han lyckas få ett jobb här i GBG el om han lyckas få erbjudanden från England el Danmark! Om han får jobb utomlands måste vi flytta men jag vill inte byta lokaler nu när jag äntligen hittat RÄTT lokaler.
    I värsta fall får vi köpa typ alla saker/kläder inkl klänning långt innan bröllopet o spara i en kartong tills bröllopet o jag får leta lokal igen om vi flyttar. :( Jag har inget imot o flytta men jag hade nog föredragit att flytta 1 el 2 år efter bröllopet pga allt omkring oss blir klämt annars plus att jag får börja om från början med 25% av bröllopet.

    Frågan e vad jag ska jobba med om vi flyttar också....kan ju inte ens hitta "rätt" jobb här hemma ens!
    Har whiplash o gjort arbetsprövning nu denna månad o kommit fram till att ja kan inte arbete nästan alls med något, alla ställen har tunga saker o lyfta el att man lyfter armarna för högt upp hela tiden. Har ingen kraft kvar nästan.
    Vi har sagt på skämt att jag får bli hans lyxhustru....men hur kul e de? wow dekorera om vardagsrummet varje vecka?....nee ja vill ha mera stimulans i skallen samt känna (ialf lite) egna pengar.

    Oooo måste bara berätta en sak till! jag har ialf konstaterat att vi inte ska ha catering el en restaurang som ska laga maten mera. Eftersom vi endast är 24 pers så kan vi lika bra laga den själva med lite hjälp av hans mamma(som tydligen skulle bli lite lessen om hon inte fick hjälpa till har han sagt). Med detta har jag sänkt budgeten med minst 10 000kr!!! :O HA!

  • June20

    MrsNyberg2B
    Jo tänkte de med men känns lite udda eftersom vi inte kommer kunna ha samma koll på allt o den personen som bor här i själva GBG är min mamma hon som inte alls var intressead av bröllopet för fem öre! (ialf vad det har låtit nu sen det blivit officelt). Hon är inte ens nyfiken på vad för sorts klänning jag vill ha.

    Anledningen till att vi valde GBG efter att det gått i klaveret med drömen om ett slottbröllop var att ha det i våran nuvarande hemstad så vi kunde typ "presentera" den inför alla även om vis ahar vart här nån gång förrut på kortvistelse. Vi hade just då tänkt att det är GBG vi ska bo i för alltid. Men eftersom jobbmarknaden ser ut som den gör så ja vad kan man göra ibland..kan ju inte sitta o vänta ut att folk ska bli pansionärer el dylikt. Men vi får se....

    Är det nån som vet föresten regler ang att flytta till ett annat EUland om visa länder fortf har ev stränga regler om tex att man ska inte flytta dit om man torligtvis hamnar på bidrag el om man inte är gifta(än) som par?
    Tex i Australien så är dem ju hyper petiga på att man inte får flytta dit utan redan fått jobb o gifta.

  • June20

    MrsNyberg2B

    Vi ska ha 4st candelabrar men vi ska ju bara ha 22 gäster samt kommer nog ha U-bord.
    Jag har sprungit runt o letat upp dem på loppis o 2nd hand butiker. Kostade mig mellan 95-120kr beroende på vem man köpte av. Kollade först på Guldfynd för där hade dem mässingsfärgade (alla andra verkar bara ha silver/tenn) som ska matcha vårat "guld" i färgtemat men dem kostade 349kr STYCK! :P Så det funkade inte i budgeten när vi ändå bara tänker behålla 2st sen.

    Jag tänkte först att ha med levande blommor i mitten på "kryset" som sedan slingrar sig ner men kom på att det kostar för mycket...el rättare kändes som en onödig sak eftersom de håller i en halv dag. Sen tänkte jag att vi skulle ha plastblommor men brandfaran stopade det hahaha...samt dem kostade mera än levande!!! :O
    Så tillslut har jag tänkt ev knyta sidenband runt halsen på dem i våra färger svart/lime. Tycker det räcker lagom eftersom vi ska även ha ljusmanchetter med kristaller som hänger ner. Ser lite antikt ut. Hittade dem för 5kr/st på Göfab10an förra året så jag högg 30st direkt! ASG****

    Jo o så kommer vi antagligen ge bort dem vi inte behöver som presenter till dem som hjälper till med bröllopet inkl ljusmanchetterna. Lustigt nog är min mamma avis på just dem candelabrana med just dem mancetterna!!Hon som e så ointresserad av det hela. Fast i helgen frågade hon ifs vad för sorts ring jag ska ha som vigselring.

  • June20

    MrsNyberg2B

    e man så kräsen som jag blev tillslut så fick ja ju jaga en hel del hahaha...
    först så letade jag bara mässing oavsett hur dem såg ut men sen råkade ja få ihop några som hade samma stil på armarna så då börja leta efter samma stil o sålde dem gammla på loppis.
    vi kommer nog bara ha 2 "tungor" på vårat U-bord el vad man ska kalla det...låter så tråkigt konferans aktigt(från en som jobbat med hotel etc) så behövs nog inte så många nej precis....om det blir för tunnt på borden med dekoration så har ja skaffat krossade glasbitar i grön färg som man kan ringla ut på mitten.

  • June20

    Öppnade ett bröllops sparkonto i Måndags :D det var rätt kul o veta att nu har vi ett riktigt sparkonto som vi INTE ska ta ifrån om det inte händer att nån råkar rammla o slår ut tänderna el dylikt.
    Jag har ju ifs inhandlat en del av småsakerna så lite har jag redan spenderat som jag själv sparade innan vi ens hade kontot. Plus att vi köpte förlovningsringar som inte var helt gratis heller 6400kr bara där men men...
    Nu kommer storsparandet äntligen! Känns ordentligt nu liksom.

  • June20

    Snart_FruL
    man får akta sig lite där med så snabbt el om man lyckas med ännu snabbare. Jag tog det i några omgångar sist jag gick ner 20kg så det var inet så farligt. Däremot så gick min mamma ner 30kg på rätt kort tid tror + - 5månader och hon höll på att svimma tillslut. Hon gick på Atkins just då...gör hon nog fortfarande men inte lika extremt ialf. Håll på o svimma 3ggr på 1vecka så då blev hon rädd.

  • June20

    MsNordqvist - februari/mars 2008?
    Snart_FruL - 8 Mars 2008
    Jag&Du - 10 Maj 1008
    Brud 2008- 20 juni 2008
    Snitte 5 Juli 2008
    Froggys - 12 juli 2008
    BT brud - 12 juli 2008
    June20- hade 080808 men blir ev Juli/Aug

  • June20

    Hoffsan
    för lite med 1 tärna på 40gäster? öööö du får ha hur många el hur några du vill!! ;)
    du behöver inte ha nån alls om du inte vill det heller.
    Det är bara Amrikaner som e freaka med att man ska ha typ 14 tärnor el nåt på 200gäster.

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 3!