• Ell

    Finländska brudar!

    lyckligastebruden: tack! :D det är den första hemsidan jag någonsin gjort, jag satt och knåpade en stund innan jag kom på hur man ska göra, men som tur är har jag en sambo som är datanörd. :) Han hjälpte mej att fixa till alla bilder m.m.

    Usch vad klockan går, vi har haft filmkväll med två av sambons killkompisar och ätit pizzarulle o druckit öl. Känner mej manlig. :D

    Gonatt! :)

  • Ell

    Tack alla som berömt hemsidan. :) *stolt nybörjare*

    Vilken bra idé av Lioness *förlovad* att skriva listan i den ordningen vi gifter oss! :)

    Sambon och jag har börjat planera vårt "programhäfte" eller vad man nu ska kalla det till... Ska bli jättekul att laga det, både han och jag tycker ju om att sitta vid datorn, så. :) Vi, eller mest jag, har funderat lite på psalmer också, men inte kommit någonvart ännu.

    Nu börjar CSI på femman, så jag måste sluta! :D

    Ha det gött!

  • Ell

    La-Lolita: ja det är jag också! :(

    På tal om psalmer, Gud se i nåd till dessa två är ju väldigt vacker, speciellt texten. Vi funderar på att ha den och en annan, men vi har inte bestämt oss. Den är ju väldigt vanlig på bröllop, och vi har gått in för att ha ett ovanligt bröllop, men man kanske kan ha en enda sak som alla andra har. :D

    Sen till nästa huvudbry: sambons lillasyster vill hemskt gärna sjunga på vår vigsel, och det vill vi också att hon ska göra. Men vi kommer inte på vad hon ska sjunga! Hon är 11 år, och kan inte så bra engelska, så det får gärna vara en svensk sång. Finns det någon som har några tips??

  • Ell

    morsian-brud: du har mail! :)

    Lioness *förlovad* och Netta79: tack för tipsen!! "Av längtan till dig" har ju en otroooligt vacker text, som passar så väl in, men det är bara textraden "alla famnar jag lämnat" som gör mej lite tveksam... jag har läst flera trådar här på bt där man bytt ut "famnar" mot "hamnar" så det blir "Tänk alla hamnar jag lämnat av längtan till dig" istället. Ska ta och diskutera med min lilla svägerska och hennes mamma lite. :)

  • Ell

    Morsian-brud: nej jag fick ett felmeddelande från jippii, kanske filerna är för stora så att de inte ryms i din inbox?

    Värst vad ni skriver här, jättekul! :)

    Vart har vår TS försvunnit, förresten? :D

  • Ell

    La-Lolita: jag vet ingen här i tråden som skulle gifta sig i borgå domkyrka, men det är ju hemskt att den brunnit! Var ska du själv gifta dig?

    netateta: trumpetsolo i kyrkan låter väldigt pampigt och fint! :) och amazing grace är ju en fantastiskt vacker melodi!

    Vi kommer att ha lite speciell utgångsmusik, nämligen "love is in the air" med John Paul Young, men lite om-mixad av en bekant, så att den inte är så lång och bara de bästa bitarna är med. (får se hur våra far- och morföräldrar reagerar bara) Men största delen av gästerna är ju vänner och syskon, de kommer att ta det med ro. :)

    Ingångsmusik har vi inte bestämt oss för ännu, men det lutar lite mot Mendelssohns, vi ska se. Det finns varken orgel eller piano på vigsel/festplatsen, så vi kommer att ha all musik på cd eller mp3, som kopplas till högtalare.

  • Ell

    netateta: det stod ju på hemsidan att hon inte levererar till brudpar som ska ha sina tårtdekorationer i augusti/september, men kanske ni kan beställa så ni får dem nu genast? Väldigt söta dekorationer annars. :)

    Min pappa tipsade om en psalm som heter något i stil med "vi lyfter våra hjärtan" som har en vacker text som passar jättebra på bröllop. Ska söka upp den psalmen på nätet och se vad det är för en. :)

    Vi har nästan bestämt oss för vad min lilla svägerska ska sjunga på vigseln, nämligen "du är allt" med shirley clamp. Vi ska bara fråga svägerskan först, och se om hon kan tänka sig att sjunga den. Själva melodin i den låten är ganska enkel men vacker, och texten fin.

    Har börjat fundera på bordsplaceringen, DET är verkligen svårt!! *dunkar huvudet i väggen*

  • Ell

    netateta: det låter ju jättebra! :) Det blir säkert en detalj som folk uppskattar. :)

    Mina svärföräldrar var här på kaffe ikväll, så nu har jag diskuterat bröllop hela kvällen. :) Det är sällan vi pratar bröllop, det blir mera naturligt att prata om allt sånt med min egen mamma. Men nu känns det betydligt bättre, hon vet ungefär hur jag har tänkt mig allt, med brudnäbbarnas klädsel, (min sambos lillasyster ska vara brudnäbb tillsammans med min dotter) vigselprogrammet och serveringen. Nu känner jag mej riktigt lugn och trygg på den punkten. :)

  • Ell

    netateta: ja det är skönt att ha fått prata igenom alla detaljer, så de vet vad som är på gång. :D

    ASG: jag vet inte hur mycket som är "normalt" att betala... själv skulle jag nog inte betala någon för att sjunga på vår vigsel, men det beror på att många i bekantskapskretsen sjunger jättebra och de gör ju det gratis. Men om man hyr in en solist är det ju en helt annan sak! Serveringen sköter cateringfirman om, så där vet jag inte heller...? Ska ni ha någon professionell som serverar, eller t.ex. grannar eller bekanta?

  • Ell

    ASG: jag kan förstå att ni vill ge något åt dem som serverar också. Jag har själv inte serverat på något bröllop, men mina föräldrar däremot har serverat på minst 5 bröllop bara de senaste åren, så jag frågade mamma vad de fått. :) Det var lite olika gåvor av brudparet efteråt, en gång fick de en fin vas+blombukett som hade fungerat som bordsdekoration på festen, en annan gång fick de ljus och ljusmanschetter som bruden gjort själv, en annan gång fick de en dyr skål från pentik... och en gång fick de bara ett tackkort. Det har alltså varierat ganska mycket. Kanske ni kan avgöra bäst vad ni har råd med, och om ni vill ge pengar eller en "sak" :D

    Netta79: nu har du en till läsare av din blogg. :) Jag har också funderat på att börja blogga, men jag har inte orkat ta tag i det ännu... men jag blev verkligen lite inspirerad nu! :)

Svar på tråden Finländska brudar!