• Ell
    Äldre 26 Apr 20:45
    63083 visningar
    394 svar
    394
    63083

    Finländska brudar!

    Jag bor också i Finland, i Österbotten! :) Kul att det finns flera här.

    När gifter ni er?

  • Ell
    Äldre 27 Apr 21:08
    #0

    Kul att vi är såhär många finländare här, och många Österbottningar. Jag bor i Nykarleby-nejden. Jag som trodde jag var den enda som jämt får sitta och konvertera alla summor till euro! :D

    Lioness *förlovad*:
    vi ska också bygga hus snart, eller vi ska beställa hus, det blir nyckelfärdigt. Nästa vår har vi huset klart, om allt går som planerat.

    brud 2006?: grattis till den lilla/lille i magen! :) det är ju smart att planera så mycket som möjligt av bröllopet redan nu, sen man har fått barn är det som om tiden inte skulle räcka till så mycket annat... :)

    TS: när ska du gifta dig?

  • Ell
    Äldre 28 Apr 17:29
    #0

    Aquawoman: var nånstans i norra österbotten ska ert bröllop hållas? *nyfiken*

    Raseborgsbrud: ska ni ha både vigseln och festen på raseborg?

  • Ell
    Äldre 2 May 10:19
    #0

    aquawoman: förra sommaren hade min kompis o hennes man ett tvåspråkigt bröllop, det blev riktigt lyckat! Vigseln hölls på två språk, man sjöng en psalm på varje språk och en solist sjöng en sång med varannan vers finsk och varannan svensk. Sedan på själva festen fick gästerna hålla tal på vilket språk de ville, och en "tolk" fanns på plats. :)

    Ska ni ha ett stort bröllop?

  • Ell
    Äldre 2 May 18:22
    #0

    aquawoman: vackra färger för ett höstbröllop!

    Vi gifter oss också i september, den 9:e. Vi kommer att ha dukningen i ljuslila och vitt, inga höstfärger direkt, men det bara blidde så. :D

    Har ni några bra länktips till finska bröllopssidor, eller andra nyttiga sidor? Nätbutiker som levererar till Finland eller liknande?

  • Ell
    Äldre 3 May 12:24
    #0

    aquawoman: kul att vi har samma datum!! :D bor du i närheten av Kokkola också? Isåfall bor vi ju ganska nära varandra, jag bor ca. 70 km från Kokkola.

    Jag har också köpt lite tidningar på loppis, men de jag hittade var så gamla att allt kändes för omodernt. ( från 89-90 ) ;) Jag tycker inte att de svenska tidningarna som kommit ut i år varit så bra, men någon enstaka idé har jag nog fått därifrån också. En finsk tidning har jag också köpt, bra länktips hittade jag där.

    Hur stora bröllop kommer ni andra att ha?

  • Ell
    Äldre 4 May 10:47
    #0

    Ojoj, vilken liv denhär tråden haft sedan jag kikade in senast! :)

    Igår skrev vi alltså under husavtalet, vårt hus kommer vecka 7 2007! *yey* :D Det är ett Sivo 50 (simons nyckelfärdigt) Vi är helnöjda, försäljaren är oerhört flexibel och saklig, bättre service kan man aldrig få! 170 000 blir själva huset, så det är ju "lite" dyrare än ert, lioness! :) till det kommer ju tomt, grund, avlopp, garage och annat smått o gott, så vi ska ta ett lån på 250 000 idag.
    det bästa är ju att jag får ha min blivande man hemma varje kväll, istället för på bygget... :) Han är inte det minsta intresserad av att bygga heller, att bygga övrevåningen och garaget räcker gott o väl till för honom! Och det verkar ju som om totalkostnaden inte blir dyrare än ert, lioness? Om jag förstått allt rätt?

    aquawoman: vi bor i Jeppo. :D min blivande bodde här när han träffade mig, och jag o min dotter flyttade hit i augusti. Jag som alltid sagt att jag ALDRIG skulle flytta till Nykarleby med omnejd, men man ska aldrig säga aldrig. :) så ni har också barn? hur gammal är er pojke?

  • Ell
    Äldre 5 May 09:55
    #0

    Hej allihop!

    Igår räknade vi ut totalkostnaden för hus, tomt, garage m.m. och det blev 205 000 €. Så nu har man lån tills man är 50 år, typ...:)

    aquawoman: tack för länkarna, man kan aldrig ha för många av dem. :) kul att du hittat sångare och toastmaster! Är det en man eller kvinna som ska sjunga?

    Härligt att det äntligen blivit varmt! :D

  • Ell
    Äldre 5 May 20:20
    #0

    Oj, nu ser jag att mitt euro-tecken blev till en massa skumma tecken... :)

  • Ell
    Äldre 8 May 13:07
    #0

    Princessa: min sambos arbetskompis har nyss flyttat in i sitt nya älvsbyhus, och totalkostnaden där blev 110 000. Tomten fick de gratis av föräldrarna. Så vissa hus är dyrare, vissa billigare. (i den summan ingick grunden) Personligen skulle jag absolut inte välja ett älvsbyhus, men smaken är ju olika.

    Idag har jag skrivit ut blanketten för hindersprövning från nätet, vi får ju skicka in den nu snart. :) *spännande* dessutom har vi gått igenom allt vad vi har kvar att skaffa/göra inför bröllopet, vi har stått stilla på stället nu ett tag, när det har varit så mycket asia med huset. Vi har dubbelkollat budgeten, den håller. :) Hur långt har ni andra kommit i planeringen? *nyfiken*

Svar på tråden Finländska brudar!