• aquawoman

    Finländska brudar!

    netateta: Vi har inte fått någon präst ännu. Sist jag ringde till pastorskansliet så sade man bara att deras arbetslistor inte är gjorda så långt fram att vi kan få ngt namn/eller be om ngn speciell. Vi har dock ingen "favoritpräst" utan tar den som finns att få. Vi har dock bokat både präst och kantor så vi vet att vi får nån iaf

  • aquawoman

    Lordi på er alla!!!
    ...den nya hälsningsfrasen i finland

    Jisses brudar ni har legat i! (har läst å läst)

    Vad gäller prästen så skall jag ringa imorron igen, det var ändå ca 2 månader jag ringde sist så mycket kan ha hänt sen dess.

    Sunflower_girl...jasså Föusfiness, jag har aldrig varit in dit men har hört att det är pop!

    Vad gäller planeringen så vet jag att vissa festställen (tex det vi skall använda) redan nu har flera inbokade bröllop till nästa sommar. Så det verkar ju som om vi börjar gå mot samma tidtabell
    som de har i Sverige då.

    Vi gifter oss 9/9 och bokade kyrkan i februari, men fick ändå inte den helg vi hade som första alternativ (helgen innan). Nu har vi bokat allt förutom fotograf eftersom jag hoppas att vår en bekant kan ställa upp. Gör han inte de så löser vi det på ngt sätt. Fotografiet är inte det viktigaste för oss och har bestämt oss för att spara pengar på det.

    Förresten så kanske vi kommer att byta vår färgtema litegrann från mörkrött, guld, mossgrönt till mörkrosa, chokladbrunt och guld. Jag hittade superfina bilder här på nån tråd och började "laika" dessa färger starkt. Måste diskutera lite mer med m2b först, han kanske vill ha ett finger med i det hela

    Nu går jag å blir långdragen här...hej då!

  • aquawoman

    Här kommer lilla jag

    - lyckligastebruden, 9/9 2006, Vasa
    - Ell, 9/9 2006, Jeppo
    - Sunflower_Girl, 10/6 2006, Pedersöre
    - netateta: 30/9 2006, Pedersöre
    - CKL 31/12 2006, Korsholm
    - aquawoman 9/9 2006 Pedersöre

  • aquawoman

    Nu måste jag nog redigera lite...bor i Jakobstad, men gifter oss i Pedersöre kyrka....tänk vad svårt de ska va att komma ihåg var man bor

    - lyckligastebruden, 9/9 2006, Vasa
    - Ell, 9/9 2006, Jeppo
    - Sunflower_Girl, 10/6 2006, Pedersöre
    - netateta: 30/9 2006, Pedersöre
    - CKL 31/12 2006, Korsholm
    - aquawoman 9/9 2006 Jakobstad

  • aquawoman

    På tal om ringar...
    Min m2b vill också ha en till ring så vi ska leta åt oss båda och gärna sådana som går "ton i ton". Hur de ska se ut har vi ännu inte diskuterat närmare. Den dagen den sorgen

  • aquawoman

    Halloj brudar!

    Det har gått ett tag sen jag skrev sist. Har varit inne några gånger och "bara" (ni har varit såå duktiga att skriva) läst, men varken hunnit eller orkat skriva ngt.

    Som jag tidigare berättat så har vi bytt våra temafärger och de är nu chokladbrunt, gammaldagsrosa och cremevitt. (samt lite gulddetaljer). Har idag varit å handlat diverse prylar, papper, paff å saxar till inbjudan Der gick åt en förmögenhet känns det som å ännu så fattas sidenband, kuvert och frimärken. Ska sända ut 70 st.

    Prästen fick jag äntligen välja idag, hade ett val mellan en kvinna eller en man och valde kvinnan (kände ingen av dem sedan tidigare). M2b var dock inte överförtjust i mitt val, men lovade att finna sig i det (Hans ända krav hittils har varit att prästen är tvåspråkig)

    Nåja nu skall jag återgå till mina inbjudningar, måste skära av en A4 på mitten för att få rätt storlek på korten (brunt fanns inte färdigt som kort) Sen skall allt vikas och pressas för att bli snyggt....ojojoj många kvällars jobb det här. Tur att en av tärnorna kommer å hjälper på onsdag kväll.

    Sorry för det långa inlägget

  • aquawoman

    Nåja nu så...Katarina Englund. Känner du till henne?

  • aquawoman

    Trots risken för att ni blir trött på mina inlägg så fortsätter jag lite.

    Ni som bor kring trakterna av Jakobstad. Har ni några tips på en fin veteranbil eller dylikt (med eller utan chaufför)?

    Fråga två: Tips på fint ställe att spendera bröllopsnatten på?!

  • aquawoman

    Gokväll alla ute i stugorna

    Fortsätter att skriva då eftersom ni inte tyks ha ngt emot det. (hade gjort det ändå)

    Ell: tiaran verkar fin, tror att den passar bra till det du beskrev! Inte var den dyr heller. Min tiara (lite större med blommor) kostade 50 euro, köpte den från samma ställe som jag hyr klänningen.

    Netta79: lyfter på hatten att folk orkar blogga. jag tycker om att läsa, men att själv skriva är en annan femma.

    ASG: Min mamma har serverat många gånger på bröllop och berättade att de för det mesta fått de blombuketter som prytt bordet och ev. ett tackkort till...

    Netateta: synd att du inte känner till henne, skulle gärna veta vad slags "typ" hon är. Men å andra sidan så har jag inte så stora förväntningar på prästen, jag litar på att de kan sitt jobb

  • aquawoman

    Godnatt Ell!
    här blir det inte ngn tidig kväll...materialet till inbjudningarna ligger ännu orörda i sin påse och bara väntar på mig...bara INSPIRATIONEN skulle komma!

  • aquawoman

    Inspirationen kommer och den går

    Hade en klar bild av hur vi vill ha inbjudningskorten, men märkte snbbt att resultatet blev ngt helt annat än vi förmodat. Så nu omorganiserar vi lite vad gäller utseendet, men vi är på G med dem iaf!

    Hoppas ell att ni hittar mycket grejer till bröllopet på fredagen och njut nu av hela dagen! Roligt förresten att tiaran var den "rätta", det underlättar livet betydligt att få rätt på första gången. Väldigt snabb leverans *inponerad*

    Var och klippte mig igår, men endast topparna, försöker ju spara allt som går för att få lite längd till dagen D. Frissan min verkarde ha bättre uppfattning om hur jag vill ha det än jag kunnat ana så jag blev så glad att vi kör på samma linje. Härligt, härligt.

    Nej nu väntar annat arbete.....städning...usch!

  • aquawoman

    Hej ASG, det finns engångsdukar att köpa på rullar. Vissa stora butiker har dem, men bäst går de att hitta på "tukkun" varifrån tex mindre företag och resturanger köper sina. Det är också billigare alternativ än att köpa flera mindre och skarva. Titta in på www.duni.com, alla deras engångsdukar säljs också på rulle.

  • aquawoman

    Antar att Mynttis har, men som Netta79 poängterade så kanske inte vem som helst knalla in. Sorry kom inte att tänka på det tidigare...(Jag råkar ha min mammas företag som har kort dit )
    Ring och fråga!

  • aquawoman

    Nu måste jag ta mig ikragen å skriva lite jag med. Har varit inne en på BT en hel del, men inte "orkat" skriva ngt.

    Grattis Netta79 till de nya skorna, hoppas färgningen lyckas!

    ASG, du verkar ha haft en kul möhippa, väntar spänt på min. Har gjort bort mig så mycket i mina dagar och busat med mina kompisar att jag nu fruktar det värsta.

    Lionless*förlovad*, hoppas packandet går bra och att flytten går smidigt. Vi har flyttat en hel del med min sambo och kan bara konstatera att planering är många gånger A och O.

    Ell...du funderade på present till m2b, jag är URdålig på presentköpande! Beställde Kalle Anka premuration på ett år till min m2b på hans födelsedag det berättar väl allt

    Vi söker fortfarande efter en gammal amerikansk bil eller veteranbil att åka i från kyrkan. Är det ingen som känner till ngn sådan i Jakobstadstrakten?

  • aquawoman

    Hejsan alla!

    Ja midsommarn är förbi och det lider mot vintern.... skämt å sido
    Vi grillade å åt hela helgen känns det som så nu sitter jag å blir i panik över huruvida jag får på mig klänningen eller ej ..... *suck*

    På tal om kläder; Ell funderade över m2b:s kläder å jag kan bara låta frågan gå vidare. Eftersom en av våra temafärger är brunt så tänkte vi att det skulle vara snyggt. Men det har visat sig vara jättesvårt att hitta tillräckligt fina kläder, helst smoking eller frack i brunt. Han är blond både till hy och hår, så svart blir han ännu blekare i, så nu är vi inne på grått istället. Om ngn har sett eller hyrt brunt till sina m2b så tas tips tacksamt emot.

  • aquawoman

    ja alltså kostym duger, men de vi sett har varit i ljusbrunt/ beige....uttryckte mig lite vagt just..

  • aquawoman

    Grattis ASG! Eran dag verkar ha varit perfekt, precis som du själv uttryckte det! Kan bara hoppas att ens eget slit (å svordomar) resulterar i en likadan eufori

    Jag har haft en lååång paus från BT och allt bröllopsbestyr å känner nu att det är segt att komma igång igen. Har jobbat hårt med ett annat kärt projekt i ca 3 veckor nu och krafterna har sinat en aning. Men, men tiden rinner iväg och en första mardröm att inte hinna få ngt gjort i tid hade jag för ngn natt tillbaks.

    I fredags fick vi iaf m2b:s kläder bestämda och hyrda så nu är det bestyret avkryssat. Det blev en sakett (har för mig att det heter ngt annat oxå, men damen i butiken kallade den så), dvs svart "kavaj" med grårandiga byxor, till detta valde han en grå väst och matchande "elefantslips" väldigt bra beskrivet Men aahh så snygg han var!!!

    Välkomna alla nya till tråden, hann inte läsa genom allt ni skrivit men såg att några var från Hesa. Roligt att se er "gumilänningar" ha hittat hit med. (har själv bott i Hesa i 10 år)

    Ha det så bra! Vi hörs!

  • aquawoman

    - Gooseberrygirl: 3/6 2006, Åbo
    - Sunflower_Girl, 10/6 2006, Pedersöre
    - ASG, 15/7 2006, Korsholm
    - brud81 22/07/2006 i Åbo
    - nattviol 12/8 2006, Åbo
    - Netta79: 19/8 2006, Nykarleby (men bor nu i Åbo och flyttar sen till Esse)
    - lyckligastebruden, 9/9 2006, Vasa
    - Ell, 9/9 2006, Jeppo
    - aquawoman 9/9 2006 Jakobstad
    - netateta: 30/9 2006, Pedersöre
    - CKL 31/12 2006, Korsholm
    - Lioness, 7/7 2007, Vasa
    - tindra star, ?/? 2007, Munsala

    Här är listan på vem/var....tänkte klistra in den igen, så kommer man lättare ihåg vem som är vem

Svar på tråden Finländska brudar!