• Pumpkin

    2008 Sommarbröllop, tråd 2

    Nu verkar det som att vår tråd försvunnit, så då tar jag på mig att starta upp en ny

    Se så brudar, kom tillbaka!

  • Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2
  • June20

    Chokladtårtan:
    för att jag totalt avskyr att heta så som jag gör.
    Jag har väl tänkt att det vart en förolämpning till mamma/mormor/morfar(som inte ens lever mera nu) att byta så fort jag blev 18 samt hela tiden så har jag haft knappt med pengar för att lägga ut det på något som namnbyte, lagt det hellre på en välbehövlig semester för mentala hälsan. För en som inte nånsin haft fast arbete el 40% ens när hon jobbat som extra/vid behov/tillsvidare är 2900kr mycket.
    Men men...nu vill jag verkligen inte ha kvar det men kan som sagt ändå inte bara byta till hans rakt av.

  • June20

    MsNordqvist:
    även om jag har dubbel med ev bindelstreck eller?
    dem enda som kommer anvd mitt dubbelnamn är myndigheterna typ. Och jag rent muntligt bara....därför jag menar varför göra om ID/PASS igen? om det åt minståne står ett av mina efternamn där.
    Äsh jag får väl ringa nån o fråga annars. Det är en förbaskat krånglig sists han har satt mig i samt en del av min släkt har ett oerhört fult namn.

    Nu när jag ändå höll på kom jag på exakt vems fel det är att jag har detta fula efternamn! Det är "lagen" ju! Min morsa va inte gift, kommer hem från England med nyfödd bebbe o dem ser ingen far i närheten o automatiskt så tvingar dem mig att ta hennes efternamn pga det...man kan ju inte protestera så mycket när man är 6månader gammal precis. Skulle tydligen blivit döpt till ett Eng efternamn annars.

  • Chokladtårtan

    Kostar det verkligen så mycket att byta namn? Det är efternamnet då som kostar, antar jag.

    Jag är glad att jag har ett bra efternamn iaf, fast rumpestumpe skulle vara fint ändå, tycker jag.

  • Lanzara

    Hej hej!! Här diskutteras namnbyte idag... Jag kommer att byta till hans, men ifall jag hade ett väldans fint efternamn (vilket jag inte har, -sson) skulle jag inte byta, eller ha dubbelnamn. Eller om jag vore känd med mitt "flicknamn" innan jag skulle gifta mig! Men den risken verkar inte vara så stor... Dessutom känns det som MsNordqvist säjer mer som att vi hör ihop om vi har likadana efternamn...

    Ger också lite mer fakta om mig själv om någon vore intresserad!

    Gör: Studerar... Går fortfarande i gymnasiet. Men siktar på att bli ämneslärare senare i livet (religion och historia).

    Fritid: Tiden jag inte är i skolan alltså... Då jobbar jag som personlig assistent åt en utvecklingsstörd pojke... I sommar skall jag dessutom ha ett kassajobb! Men jag jobbar ju inte bara... Utan umgås med pojkvännen också, shoppar, läser, solar (när det är fint ute), umgås med vänner (även om det oftast blir i skolan), ser film, väver... mm.

    Igår kväll fungerade inte nätet hemma --> PANIK!! Då drog jag fram alla mina bröllopstidningar (som har hunnit bli till en hel hög), och skum-läste igenom alla för att stilla min bröllopsabstinens! (har det gått för långt?? )

    Som sagt tidigare menar vi gifta oss 1:a mars (2008)... Men jag har börjat fundera lite på maj istället pga det fina vädret. Men jag vet inte, till Maldiverna är det ju bättre att fara i Mars och vi har varit inställda på ett vinterbröllop. Men (fåfänga) jag har konstaterad att årstiden jag ser sämst ut är just på vårvintern. Likblek, det annars blonda håret börjar bli mörkt i rötterna, mer finnar osv... Jag har ju tänkt vara i solarum före, och det borde ju kanske korrigera dessa saker. Men vet ngn om håret bleks av solarium på samma sätt som det gör av solen???

    Trevlig helg alla!!!

  • Pumpkin

    June20

    Ja, eftersom jag antar att du ska ta hans namn som efternamn, eller? Ska hans namn stå sist så MÅSTE det stå i pass/ID vad jag förstått.

  • June20

    MsNordqvist:
    jag tar ju både mitt o hans men okej då ja ville mest bestpara folk med pappers arbete inkl mig själv o kostander. SUCK! orkar knappt tänka på detta mera för det ger mig magknip o han e inte spec glad över vad jag än säger.

    Chokladtårtan:
    1500 bara för själva namnet om jag byter själv då (adm kostnader för paper o att nån petar på tangentbordet liksom), det kostar ju inget om ja bra tar hans automatiskt -vilket ja nu inte kan.
    Sen kostar det ju olika vart man skaffar ID kortet då men minst 220-350kr och sen pass runt 350kr det med. Ja det blir ju 350+350+1500 sen 350+350 igen URRRRRRRRRRRRRK!

  • Helmborn2B

    MsNordqvist:

    Angående låten.. Vi var på ett bröllop för tre veckor sen ungefär, och till min stora förskräckelse såg jag att de hade med vår låt i vigselprogrammet och att brudens bästa kompis skulle sjunga den. Brudparet är mycket nära bekanta och många av gästerna på det bröllopet kommer även vara bjudna på vårat så det känns som om man apar efter om vi har samma.

    Även om det är Anders själv som sjunger den så tycker inte min lilla gubbe att det är en bra idé. Väldigt trist, har gått och tänkt på det jätte mycket, det var liksom den enda låten som jag ville ha och som dessutom varit självklar sen första dagen vi blev tillsammans.

  • Pumpkin

    Helmborn2B

    Jag tycker ni ska köra på det ändå! Det är er låt, ert bröllop och ni kan få orginalartisten att sjunga! Jag har också oroat mig mycket över att apa efter min morbrors bröllop i somras, men jag har kommit fram till att varje bröllop är unikt, och det är ju inte direkt så att ni tänker ha allt annat lika som dom hade, eller hur?

  • Pumpkin

    June20

    Jo men i Sverige får man inte ha två efternamn som efternamn längre, utan det som står sist blir efternamn och det andra blir mellannamn. Alltså behöver inte ditt namn stå med i passet, men hans måste det.

  • Pumpkin

    Eller det är i alla fall hans namn som är det viktiga, såklart ska båda namnen vara med...

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2