Inlägg från: blivande fru J |Visa alla inlägg
  • blivande fru J

    Vem betalar ert bröllop?

    Vi har inte börjat planera vårt bröllop ännu, men vi räknar med att betala allting själva.

    Min svärmor har klargjort att om vi vill kasta bort 100 000 på en dag så får vi allt lägga ut det själva. Vi har alltså inte frågat henne, utan hon berättade om detta ställningstagande i samband med att vi pratade om en släktings vigsel.

    Båda våra föräldrapar har gift sig på tu man hand, så gott som gratis. Jag tycker det skulle kännas väldigt konstigt att ta emot pengar från någon som inte ens lagt pengar på sitt EGET bröllop.

  • blivande fru J

    Urdumt att förvänta sig att brudens föräldrar ska stå för allt. Förhoppningsvis är ju bruden en vuxen och självständig kvinna som inte försörjs av sin far utan har sin egen inkomst.

    Sen är det ju en annan sak om föräldrarna skulle erbjuda sig att betala en el av bröllopet, men jag skulle aldrig kunna fråga om de ville betala, och aldrig, aldrig någonsin ta det för givet!

  • blivande fru J

    Yllo:
    "Förmodligen hade väl min pappa betalat allt om jag frågat honom.. men nu ville jag inte göra det, speciellt inte då min blivande svärfar inte bidrar med en krona."

    Är både din svärmor och far döda eftersom de inte räknas med i givandet/ icke-givandet?

    Hyser du agg mot din svärfar för att han inte vill bidra till DITT bröllop? Varför skulle han bidra till det? Märklig tanke.

  • blivande fru J

    Jag ville bara veta om mor och svärmor var döda, för annars hade det varit väldigt ojämlikt att se far och svärfar som de som skulle pröjsa, medan hustruarna stod bredvid maktlösa. Nu är de ju inte i livet så då förstår jag mer hur inläggsskrivaren menar.

    Yllo: Jag har inte kritiserat att DU betalar ert bröllop, ni ska ju gifta er, och dina pengar blir hans pengar och vice versa.

    Däremot förstår jag inte resonemanget att det vore fel att din pappa betalde mer än din svärfar. Din far bidrar väl att vilja och inte av plikt? Det är ingen skyldighet att betala sina barns bröllopsfest. Alla har olika förutsättningar och önskemål om vad man prioriterar med sina pengar. Att din pappa bidrar med det han vill och kan innebär inte att någon annan förväntas bidra.

  • blivande fru J

    Davina: Jag antar att du menar att det skulle vara mer okej att ta emot pengar om föräldrarna är rika och man själv är fattig? Och tvärtom?

    Jag pluggar och lever på minsta möjliga marginaler medan mina föräldrar har det mycket gott ställt. Ändå så förväntar jag mig inte ett öre och vill heller inte ta emot pengar från dem, eftersom jag är en vuxen kvinna som sköter min egen försörjning (nåja, staten ger mig studiebidrag, men jag slavar även som timvikarie upp till 150%, min far har inget att göra med min ekonomi. Mina föräldrar gifte sig på tumanhand, utan bröllopsfest. Varför skulle de vilja eller jag känna mig bekväm med att de betalde en sådan sak för mig?

    Jag och min sambo samlar tior i en pet-flaska och hoppas ha råd med ett bröllop vi vill ha en dag.

Svar på tråden Vem betalar ert bröllop?