• Torvan

    Jaha, vad kostar det då att gå Princess? Eller det kanske står i tråden jag länkade till...

  • Torvan

    Hej tjejer!

    Hjälp någon som är längre fram i planeringen än jag:

    Tårtan, vad räknar man att den kostar per pers. om man köper en hyfsat schysst moussetårta eller liknade från Peterséns typ?

    Är 30-35 kr/pers (bit) rimligt?

    Vi har fått offert från resturangen på 2050 för 55 personer (tårta och kaffe) men jag tror bara de gör gräddtårta med frukt eller marsipantårta med rosor (princess antar jag) och jag gillar inte grädd och vaniljkrämstårtor....

  • Torvan

    Tack för svar MiNik. Tror du att en tårta från ett konditori är mycket dyrare? Jag är tveksam till att de gör andra tårtor. Är egentligen ingen resturang utan en konferensgård. Så det är lite enklare har en länk www.stenungsogarden.se/

    Det syns inte på hemsidan men lokalen inne är jättefin. Vitsåpade golv och vacker öppen spis. Lite härlig "gammaldags" atmosfär. Kuvertpriset för trerätters (utan dryck) ligger runt 300 kr. Till det kommer hyra av lokal och städning 1750 kr. Superpris tycker jag, får bara hoppas att maten är god. Den är ju inte exklusiv men det är inte nödvändigt för oss, vill bara att det skall vara vällagat och gott.

    Alkoholhaltig dryck får vi ta med själva. Det är toppen - kan man köpa vin billigt i Tyskland . De serverar inte vinet så flaskorna får stå på bordet, men det är OK.

  • Torvan

    Ahh, du la ditt inlägg medan jag skrev
    Köper ni tårta via festarrangören eller direkt från konditori?

  • Torvan

    Stenungsögården ligger på Stenungsön . Det är den först ön när man kör ut mot Tjörn (från Stenungsund). Vid det stora hotellet Stenungsbaden svänger man höger ner på en liten väg. Det är nära Stenungsund men själva gården ligger på den sida ön som vätter ut mot Tjörn så man slipper se de tråkiga industrierna i Stenungsund.

    Blev så glad när jag fann detta ställe. Min blivande är från Tjörn men kände inte ens till detta ställe. Lokalen är inte så stor, lagom för drygt 50 gäster. Men det passar oss, då får vi plats med alla "måste"-gäster om man säger så .

  • Torvan

    Ja det är kanske som du säger. Bäst att jag hör mig för. Hade ett papper från dem här med nåt prisexempel med just gräddtårta och marsipantårta... det var därför.

    Vi har som sagt inte planerat så mycket än. Preliminärbokade lokal och kyrka i november när vi "kom på" att vi skulle gifta oss! Och det är inte förrän 14 oktober så några månader kvar. Men tiden går ju fort och det är ju mycket som skall bestämmas och planeras. Jag är också typen som ALLTID är ute i sista stund. Tycker det är jättejobbigt att bestämma meny NU som vi ska äta i oktober . Men man får ju bara rätta sig efter verkligheten och inse att man kan bestämma sig i god tid också

  • Torvan

    En fundering till om det här med alternativ till ris. Det är väl inga problem att använda ris såvida inte kyrkan har sådana regler (med tanke på nedskräpning, och att det kan bli halt på kyrkbacken om det är stenplattor typ på gångarna ). Jag vet att vissa har fått för sig att det inte är bra för fåglar, att de skulle kunna dö av riset, men det är bara lyllen.

    HanOchJag:
    Visst kan det vara frustrerande att folk inte svarar med en gång. Men det är ju ändå långt kvar till OSA. Kan föreställa mig att om man får inbjudan i januari och ser att OSA är i april lägger man det kanske åt sidan lite... Det blir liksom lätt att skjuta på det där samtalet även om det är självklart för dem att prioritera ert bröllop!

  • Torvan

    Tror bubblor är ett mycket trevligare alternativ än riset. Det lär göra lite ont också har jag hört, att få det på sig

    Även om man inte delar ut ris brukar ju folk ändå vara så "käcka" och ta med sig själva...

  • Torvan

    Ja här skall det tittas på herrarnas final i konståkningen . Det blir en massa timmar i TV-soffan, Eurosport sänder ju direkt....

    Heja Kristoffer Berntsson

  • Torvan

    Uahhh! Lagt handpenning på klänning idag! M2b och jag åkte till Svahns i Kungsbacka för att kolla. Vi var på Ramonas förra helgen men hittade inget riktigt bra. Jag har varit inne på en sjöjungfrumodell och vill inte ha axelbandslöst. Inte helt enkla krav... på Ramonas kunde de inte plocka fram något alls i den stilen.

    Men idag hittade jag ett Lilly-liv från fjolårets kollektion och kombinerade det med Nixas sjöjungfukjol. Blev väldigt snyggt, lite romantiskt men ändå lite tufft. Det var det sista livet de hade så det var ju bara att bestämma sig! (Vilket jag ALLTID har väldigt svårt för...)

    Sen åkte vi förbi Remanns på hemvägen bara för att kolla. Men de kunde inte plocka fram något i den stilen ens värt att prova. Och det bådar ju gott , har förhoppningsvis valt rätt då. Men det är långt till oktober - tänk om jag hinner ändra mig .

    Jag har tänkt att gå på mässan. Är inte lika uppdaterad på alla bröllopsdetaljer som du princessdiamond Kan vara kul att se lite blommor, frisyrer etc live

  • Torvan

    Tims mamma:
    Halterneck är fint. Jag har en urvacker röd thaisidenklänning från Thalia med halterneck. Funderade ett tag på att använda den på bröllopet. Men sen är det ju faktiskt mycket roligare med en ny klänning . Man får ju passa på när tillfälle ges. Så på brudklänningen ville jag inte ha halterneck. Jag är ganska smal men har rätt breda axlar så lite vidare axelband klär mig bättre .

  • Torvan

    Åhh, jag är den enda som fortfarande är glad över snön! Vi köpte längdskidor för en vecka sedan och det är underbart att ge sig ut i skidspåren nu. Så varmt och skönt och en massa sol hela dan!

    Har bokat en resa till Sälen nästa vecka

    Men jag håller med om att de trista bruna drivorna i stan är inget vidare!

    Princess D. Jag tror inte ni behöver oroa er. Det kommet iofs ta lång tid för de stora jättehögarna med snö att smälta bort. Men när det väl blir varmt kommer det säga POFF och sen är det vår på allvar!

    Men i Sälen måste det vara kallt åtminstånde till slutet av nästa vecka

Svar på tråden Göteborg (med omnejd) 2006 #3.2