• lyckli­gt gift!
  Äldre 8 Jan 16:34
  36738 visningar
  24 svar
  24
  36738

  Tips på lekar, tävlingar, "aktiviteter" etc. på bröllopsfesten?

  Jag ska vara en av värdarna på ett bröllop i sommar. Det finns säkert massa roliga saker man kan utsätta brudpar och gäster för, men mina idéer börjar tryta... Någon som kan ge mig förslag? Tack!!

 • Svar på tråden Tips på lekar, tävlingar, "aktiviteter" etc. på bröllopsfesten?
 • ~mysan­~
  Äldre 8 Jan 19:30
  #0

  Ingen som kan hjälpa mig??

 • Bondro­mantis­kt Juli 06
  Äldre 8 Jan 19:36
  #0

  "Skoleken" är en klassiker. Brudparet far en sko av vardera, alltsa en vit och en svart. Sedan ställer ni fragor typ, "Vem gar ut med soporna?", "Vem lagar bäst mat?", "Vem vill ha barn mest?" etc. Brudparet haller sedan upp den sko som de tycker är "rätt". Svarar de rätt pa ett visst antal fragot sa kan de vinna nagon liten grej eller liknande. Hopps du förstar, inte lätt att förklara i skrift!

  Kul är ocksa att ta polaroid-kort pa alla par som har varandra till bordet. De sätts sedan in ett fotoalbum och gästerna far skriva en hälsning eller kommentar till brudparet vid sidan av kortet.

  Annars kan man ha en malarduk som man delar upp i jämna kvadrater. Gästerna ska sedan mala ett hjärta i en kvadrat, detta blir sedan en tavla som brudparet far.

  Lycka till!

 • Sandgr­en
  Äldre 8 Jan 19:47
  #0

  - Tipsrunda om brudparet...
  - Tävling om att slå in paket eller göra nån annan sammarbetsgrej tillsammans i tävlan mot andra par. Men varje par har bara två händer, en höger och en vänster tillsammans
  - Ljussången, att man tänder och skickar runt ljus till en viss sång, ljusen bildar sen ett hjärta framme vid brudparet
  - Känna sin partner-lek: Bruden ska känna igen vilken utav massor av rumpor som är hennes man! Hon känner på en rad rumpor (med kläder på förståss ) och sist i raden står hennes man, men han står åt andra hållet

 • lyckli­gt gift!
  Äldre 9 Jan 15:55
  #0

  TACK för förslagen!!
  Många i bekantskapskretsen har gift sig den senaste tiden, så det behövs lite nya frächa idéer som inte alla andra har haft på sina bröllop...

  Jag tar gärna emot fler om någon har idéer!!

 • Zozo
  Äldre 9 Jan 17:56
  #0

  De kör en ibland här i Frankrike som gar ut pa att tolv av gästerna tävlar i tolv olika "grenar".; Det kan vara sa enkla saker som den som springer snabbast ut bland gästerna och kommer tbk med en tesked, en strumpa..etc Vid varje gren förlorar den som kommer sist och varje förlorare far en uppgift.

  Uppgifterna bestar i att göre ngt för brudparet var och en av arets manader: ex dekorera deras julgran i december, fixa till ett paskris, anordna picknick..etc

  Det funkar jättebra även om gästerna är langväga (de hittar pa helt otroliga lösningar ibland) och är till glädje för brudparet hela aret.

  Sedan har de ibland sa att de delar ut sockerbitar t alla gäster med en liten bit papper, gummiband och penna. Varje gäst skriver sedan ett litet meddelande pa lappen, virar in sockerbiten och trär gummiband om (bäst är sadana där portionsförpackningar för strösocker). Sedan är tanken att brudparet far en liten souvenir varje gang de tar en bit socker till morgonkaffet..

 • Gerda
  Äldre 9 Jan 17:59
  #0

  åh, vad bra med olika förslag!

 • Linslu­s
  Äldre 9 Jan 18:07
  #0

  Zozo: vilka underbara idéer!!

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 9 Jan 20:06
  #0

  Ett paket till brudparet är kul. Om man då börjar med att ge den till dem också öppnar de på det paketet står det "ge till den med finast mustach" t.ex så ger de bort det till den personen som öppnar igen o där står det "ge till den med kortast kjol" etc etc.. så håller leken på så länge man vill med nya paket. Tills den sista lappen där det står "ge till det lyckligaste paret i rummet". Vilket så givetvis blir brudparet också innehåller det slutligen en liten gåva.

 • Mayfly
  Äldre 9 Jan 20:26
  #0

  Kul tråd!

  Zozo: Superbra lek med de 12 tävlingarna!

  _Cinderella_: Även din lät kul, men jag förstod inte riktigt. Är det ett paket i ett paket i ett paket? Så att alla som får det öppnar en bit eller hur fungerade det?

  En sak som vi ska göra är den där fotoleken. Man ställer ut engångskameror på borden och så får alla gäster en uppgift i sitt program där det står tex "fota en kyss", "fota första talaren" etc. På så sätt får alla något litet att göra och man får förhoppningsvis några roliga bilder.

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 9 Jan 20:32
  #0

  Mayfly
  Ja det är ett paket i ett paket. Tänk dig att det första är en stor låda som man slagit in, i den en mindre låda som i sin tur är inslagen osv osv tills den sista lådan där det då är något i.

Svar på tråden Tips på lekar, tävlingar, "aktiviteter" etc. på bröllopsfesten?